Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
05 Eylül, 2008, 23:35
Futbolaktif Futbol Forumu
|
Türkiye'den Futbol
|
Turkcell Super Lig
|
Galatasaray
| Konu:
Galatasaray'dan Haberler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« önceki
sonraki »
Sayfa:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
32
Gönderen
Konu: Galatasaray'dan Haberler (Okunma Sayısı 14447 defa)
Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan
Gol Kralligi : 53
Ynt: Galatasaray'dan Haberler
«
Yanıtla #180 :
13 Mayıs, 2008, 01:53 »
Kuruçeşme'de "Çılgınlar"
Galatasaray, lig şampiyonluğunu Kuruçeşme'deki Galatasaray Adası'nda düzenlenen "Çılgınlar Partisi"nde kutladı.
Partiye, sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet, futbolculardan Ümit, Aykut, Uğur Uçar, Uğur Demirok, Serkan, Orkun, Bouzid, Fırat, Özgürcan ve Aydın ve taraftarlar katıldı. Galatasaray Adası'na boğazdan tekneyle gelen
futbolcular ve teknik heyet, taraftarlar tarafından tezahüratlarla karşılandı. Taraftarlar, antrenör Cevat Güler'e de büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Bu arada gecede, Boğaziçi Köprüsü sarı-kırmızı renklerle ışıklandırıldı.
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, gecede yaptığı konuşmada, herkesin şampiyonluğunu kutlayarak, "Gerçekten alnımızın akıyla, tertemiz bir şampiyonluk kazandık" dedi.
Polat, şampiyonlukta emeği geçen çok fazla kişi olduğunu belirterek, "Şampiyonluğu sadece bize maletmeyin. Eski ve yeni yönetimin ortak eseridir. Yüreklerini sahaya yansıtan Galatasaraylı futbolcuların hırsıyla kazanılmış bir şampiyonluk. Sezonun bitimine 6 hafta kala bizi bırakıp gitmesine rağmen, Feldkamp'ın emekleriyle elde edilmiş bir şampiyonluk. Antrenörlerimizin büyük bir emek harcadığı önemli bir şampiyonluk. En önemlisi de gece gündüz Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yatıp kalkan ve kendilerini Galatasaray'a vakfeden Haldun Üstünel ve Adnan Sezgin'in başarılarıdır bu şampiyonluk" şeklinde konuştu.
Ayrıca Polat'ın şampiyonluğa emeği geçenler arasında Feldkamp'ı da söylemesi, taraftarlar tarafından tepki gördü. Sezonun son haftasında takımı şampiyonluğa taşıyan antrenörlerin adı söylendiğinde ise alkışlar yükseldi.
Başkan Adnan Polat, konuşması sırasında taraftarların, ezeli rakipleri Fenerbahçe'ye yönelik küfürlü tezahüratları engelledi.
Polat, başka kulüplerin daha iyi maddi olanakları ve tesisleri olabileceğini ifade ederek, "Bizim 526 yıllık kültürümüze kimse sahip olamaz. Bunun nezaketini göstermemiz gerek" dedi.
Geceye katılan Galatasasaray Bayan Basketbol Takımı oyuncularıyla birlikte fotoğraf çektiren Polat, sporculara övgüde bulunarak, "Play-off final serisinde ezeli dostumuz ve rakibimiz Fenerbahçe ile dişi aslanlarımız çok önemli bir maç oynayacak. Sonucu ne olursa olsun, onlar bizim gönüllerimizin şampiyonu" derken, konuşmasının son bölümünde taraftarlara dönerek, "Saat kaç?" diye sordu. Polat, "20.45" yanıtını aldığında ise "Duyamıyorum. Daha yüksek sesle. Trabzon'dan duyulsun" dedi.
Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Üstünel de daha büyük başarılar kazanacaklarını söyledi. Sezon başında koydukları hedefe ulaştıkların kaydeden Üstünel, "Bu kadroyla çok daha büyük başarılar kazanacağız. Takımımıza gereken
takviyeleri yapıp, Avrupa'da da başarılı olacağız" diye konuştu. Takımın başına getirecekleri yeni teknik direktörle başarılarını sürdürecekleri iddiasında bulunan Üstünel, Gheorghe Hagi'nin adının Galatasaray'la birlikte anılmasıyla ilgili, "Hagi, kesinlikle gündemimizde değil. Başka isimlerle temaslarımız sürüyor. Kesinlikle yabancı bir isim olacağını söyleyebilirim. Biz gerekli takviyelerimizi yapıp, yolumuza devam edeceğiz. 2000 yılının ruhunu yeniden kazanacağız" dedi.
Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, gecede gazetecilere yaptığı açıklamada, kazanılan şampiyonluğun bir ekip çalışmasının sonucu olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Sezon başında önemli bir operasyon yaptık. Bize inanmayanlar oldu. Çok fazla eleştirildik ama yıkılmadık. İnanarak bu şampiyonluğa ulaştık. Sezonun bitimine 6 hafta kala ayrılan Feldkamp ve yardımcısı Ahmet Akcan'a, emekleri için teşekkür ediyoruz. Ayrıldıklarında bir kriz dönemi oldu ama biz bu dönemi çok iyi yönettik. 'Feldkamp gitti, böyle oldu' denmesi çok yanlış. Bizde önemli emekleri var." Elde edilen şampiyonluğun ardından yaşamın sürdüğünü dile getiren ve gelecek sezonun ve daha sonraki sezonların planlamasını yapmak zorunda olduklarını kaydeden Sezgin, "Şimdi teknik heyetimiz oluşacak. Takımımızdan ayrılanlar ve yeni katılanlar olacak. Biz de yarından itibaren çalışmalarımıza başlayacağız" dedi.
Sezgin, sözleşmesi biten Hakan Şükür'ün durumununu sorulması üzerine de,
"Dediğim gibi, yarından itibaren çalışmalarımız başlayacak. Belirli aşamalara gelen her konuda kamuoyunu bilgilendireceğiz" yanıtını verdi.
Futbol Aşktır! Aşk Futboldur!
http://fotosallamac.blogspot.com/
http://futbolanket.blogspot.com/
http://futbolforumu.blogspot.com/
http://ankett.blogspot.com/
Futbolaktif Gold
Gold Uye
Gol Kralligi : 1453
Mesaj Sayisi : 1923
05 Eylül, 2008, 23:35
HEMEN UYE OLARAK SENDE ARAMIZA KATIL!
Kayitli
burak71
Yonetici
Kaptan
Gol Kralligi : 12
«
Yanıtla #181 :
16 Mayıs, 2008, 15:02 »
Yabancı transferinde artık sürpriz aramama kararı alan Cimbom; Melberg, Giuly, Postiga, Saviola gibi oyuncularla ilgileniyor.
4 OYUNCU ALINACAK
Polat başkanlığında toplanan transfer komitesi kale, stoper, sağ kanat ve forvete takviye yapılması konusunda görüş birliğine varırken, hemen arayışlara başlandı. Teknik direktörün belirlenmesinin ardından kesinlik kazacak listede şu isimler bulunuyor: Kale: Al Hasbi (Bolton), İsaksson (M. City). Savunma: Melberg (A. Villa), Marchal (Lorient). Sağ kanat: Giuly. Forvet: Kone (Sevilla), Postiga (P'Naikos), Saviola (R.Madrid).
TAKTİK DEĞİŞTİRDİ
Geçen sezon Lincoln hariç maliyeti düşük yabancı oyuncular transfer eden ancak bu isimlerden verim alamayan sarı-kırmızılılar taktik değiştirdi. Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu hedefleyen Galatasaray, bu defa takıma maksimum katkı yapacak ünlü isimleri transfer edecek. Cimbom bu nedenle öncelikle Bouzid, Barusso ve Carrusca'yı gözden çıkardı. Anlaşılamaması halinde Rigobert Song da gönderilecek.
burak71
Yonetici
Kaptan
«
Yanıtla #182 :
16 Mayıs, 2008, 15:02 »
alır galatasaray bu oyuncuların hepsini kesin alır şampiyon takıma kim gelmez be
furkandinho
Forvet
Gol Kralligi : -3
«
Yanıtla #183 :
18 Mayıs, 2008, 17:02 »
Arda hakkında şok iddia!
İngiliz basını Galatasaray ve Milli Takım'ın yıldız futbolcusu Arda Turan hakkında şok bir iddia ortaya attı...
İngiliz basını Galatasaray'ın genç yıldızı Arda Turan'ın gelecek sezon Newcastle United formasıyla Premier League'de oynayacağını iddia etti.
Ajansspor'un haberine göre; Çıkan haberlerde Magpies'in Arda için 11 milyon Pound'u gözden çıkardığı ifade edilirken imza için Avrupa Şampiyonası'nın sona ermesinin beklendiği belirtildi
Emre ve Arda Newcastle'da mı buluşacak?..
İngiltere'de The News Of The World Gazetesi Galatasaray'ın genç yıldızı Arda Turan'ın gelecek sezon Newcastle United formasıyla Premier League'de oynayacağını iddia etti.
Gazete verdiği haberde Galatasaraylı yöneticilerin 21 yaşındaki oyuncunun imzası için Avrupa Şampiyonası'nın sona ermesini beklediklerini iddia ederken İngiliz kulübünün bu transfer için 11 milyon Pound'u gözden çıkardığı belirtildi.
TEK SÖZ : ŞAMPİYON KİM?
ELCEVAP:CİMBOMBOM
Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan
«
Yanıtla #184 :
20 Mayıs, 2008, 23:45 »
"Görüşmelerimiz sürüyor"
Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan, teknik direktör konusunda çeşitli isimlerle görüştüklerini söyledi. Şardan, Mecidiyeköy'deki kulüp binasında gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren yönetim kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. Toplantıda, futbol takımıyla ilgili konuşmadıklarını ifade eden Şardan, ''Futbolu, olabildiğince futbol komitesi ve başkan birlikte götürüyor. Bugünkü toplantıda futbolla ilgili herhangi bir karar alınmadı'' dedi.
Teknik direktör arayışlarıyla ilgili bir soru üzerine, basında adı geçen çeşitli isimlerle görüştüklerini kaydeden Şardan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''En iyi opsiyonu başkanın önüne koyacağız. Bunun için gerekli kararı vereceğiz. Şu anda yaşanmış veya birinden almış olduğumuz olumsuz bir durum yok. Görüşmelerimiz sürüyor, ama bu bizim için de onlar için de kolay bir karar değil. O yüzden zaman alıyor. Hem onlar, hem biz, ince eleyip sık dokuyoruz. Bir de alternatifsiz bir şekilde başkanımızın önüne gitmek istemiyoruz. Alternatifleri oluşturalım, bunların içinden birini başkan seçecektir.''
Takımdan gönderilecek ya da alınacak futbolcularla ilgili bir soruyu, ''Gönderilecek futbolcular belli olmadığı için gelecek futbolcuları da söylemiyorum. Önümüzdeki 1-2 gün içinde bunlar ortaya çıkacak, ama henüz karar vermedik'' diye yanıtlayan Şardan, gönderilecek futbolculara kimin karar vereceğinin sorulması üzerine şu yanıtı verdi: ''Tabii, nihai kararı yönetim kurulu verir, ama tüm bunların altyapısını oluşturan futbol komitemizdir. Onlar doğrudan başkana bağlı çalışıyor. Futbolda transfer olaylarının ufak bir kadroyla götürülmesi lazım. Yönetim kurulu olarak bu kadroya gerekli yetkiyi veriyoruz. Nihai bir durumda ise mutlaka yönetim kurulu olacaktır.''
Şardan, sözleşmesi sona eren Hakan Şükür ile ilgili netleşmiş bir kararlarının bulunmadığını da sözlerine ekledi.
Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan
«
Yanıtla #185 :
22 Mayıs, 2008, 01:54 »
"Aslan payı Topal'ın"
Galatasaraylı futbolcu Arda Turan, Turkcell Süper Lig'de şampiyon olacaklarına inançlarının tam olduğunu belirterek, ''Bugüne kadar, inanmadığımız hiçbir yola çıkmadık. Bu konuda düşüncemiz tamdı ve hiçbir zaman şüphe duymadık. Her arkadaşımız Galatasaray formasını layıkıyla taşıdı. Herkes hakkını verdi ve çok şükür sonuca ulaştık'' dedi.
Milli futbolcu, Galatasaray TV'de ''Aslanlar Konuşuyor'' programına katılarak türlü konulardaki soruları yanıtladı. Sezon bitmeden takımdan ayrılan teknik direktör Karl Heinz Feldkamp ve antrenör Ahmet Akcan ile hiçbir zaman kötü bir diyalogları olmadığını, ilişkileri sevgi ve saygı çerçevesinde götürdüklerini kaydeden Arda, ligin ikinci yarısında daha başarılı bir performans sergilemesinin, şampiyonluğa motive olmaktan kaynaklandığını dile getirdi.
Feldkamp'ın takımdan ayrılmasının kendisini daha çok motive ettiği görüşüne katılmadığını ifade eden Arda, şunları söyledi: ''Onlar, 34 haftalık ligin 28 haftasında başımızda olan insanlardı. Eğer öyle birşey söylersek, onlara çok büyük saygısızlık ve haksızlık etmiş oluruz. Biz, futbolcular olarak her zaman mutluluğumuzu kendi içimizde yaşamayı öğrendik. İyi mücadele ettik ve inandık. Yani bu bireysel anlamda herkese tek tek yansıdı. Takım olduğunuz zaman, zaten herkesin kişisel olarak performansı artıyor.''
Çok sayıda sakatlık yaşanmasına karşın takımın bundan fazla etkilenmemesi konusunda Arda, ''Biz her zaman işimizin bize ne getireceğinin bilincindeydik. Kendi içimizde sevindik, kendi içimizde üzülmeyi öğrendik. O yüzden 11 kişi gitmişi, 20 kişi gitmişiz, bizi hiç etkilemedi, çünkü gelmeyen arkadaşlarımızın da bizimle birlikte olduğunu hissettik'' diye görüş bildirdi.
Mehmet Topal'ın bu sezon sergilediği performansın hatırlatılması üzerine de genç futbolcu, ''Mehmet Topal çok önemli ve iyi bir oyuncu ama maalesef görüyoruz ki ülkemizde sakatlıklar olmasa, bu genç yetenekli arkadaşlarımız ortaya çıkamayacak. Mehmet Topal, benim gözümde, şampiyonlukta aslan payının sahiplerinden. Savunmanın önünde inanılmaz işler yaptı'' diye konuştu.
Arda, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda milli takıma hizmet etmek istediğini de vurgulayarak, ''Bu hizmet ne şekilde olursa olsun farketmez. Takım halinde iyi mücadele ettiğimize inandığımız zaman, bence bu takım çok şeyleri başarabilecek güçte'' dedi.
Arda, geçen sezon takımdaki en başarılı futbolcu olarak Servet'i gösterirken, Avrupa'ya transferi konusunda, ''Hayırlısı ne ise o olsun. Bu soruyla o kadar çok karşılaşıyorum ki. Yani beni isteyen biri var mı, onu bile bilmiyorum. Belki de kimse istemiyordur'' diye konuştu.
burak71
Yonetici
Kaptan
«
Yanıtla #186 :
22 Mayıs, 2008, 10:09 »
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, sarı-kırmızılı takımın eski hocası Mircea Lucescu'ya teklifte bulundu, aldığı cevap kulaklara küpe olacak cinstendi; 'bana yapılanı ben Shakhtar Donestk'e yapamam. Şampiyon yaptığım takımı bırakamam.'
Canaydın'ın yaptığını yapmam
Kalli'nin gidişinden sonra hoca arayışlarını sürdüren Galatasaray, Michel Laudrup'la anlaşmazlığa düşünce rotayı eski hocası Lucescu'ya çevirir. Başkan Adnan Polat, Mircea Lucescu ile görüşür ve onu tekrar Galatasaray'ın başında görmek istediğini söyler. Lucescu bunu memnuniyetle karşılar, 'Türkiye ve Galatasaray her zaman benim birinci tercihim olacaktır ama üzgünüm gelemem. Shakhtar Donetsk'le sözleşme uzattım. Geçen sene şampiyon olamamıştık, bu yıl şampiyon olduk ve burada bir yılım daha var. Verdiğim sözden asla dönmem. Canaydın'ın bana yaptığını ben yapamam. Şampiyon takımın hocası bırakıp gitmez' diyerek Polat'ın teklifini nazikçe geri çevirir. Bu konuşmadan sonra Polat da duygulanır ve o da Kalli'yi hatırlar...
Gözyaşlarımı içime akıtmıştım
Lucescu, Başkan Polat'ın bu teklifi karşısında bir hayli duygulanır ve maziyi hatırlayarak şöyle der; 'antrenörlük hayatımın en güzel iki yılı Galatasaray'da geçti, en zor şartlarda Avrupa'da dahi başarılı olduk. Dağılmak üzere olan takımı elbirliği ile toparladık. Florya benim için bir kutsal mekandır, orada çok güzel günlerim geçti, tek vücut olduk ve Galatasaray'ı şampiyon yaptık. Bana büyük yardımları dokunan ve şimdi aramızda olmayan Turgay Vardar'ı hiç unutamam. Ancak unutamadığım başka bir isim daha var; Sayın Başkan Özhan Canaydın. Şampiyonluğumuzun ertesi günü benimle çalışmak istemediğini söyledi. Daha futbolcularımla bu güzelliği yaşayamadan Galatasaray'dan uzaklaştırıldım. O günü hiç unutamam. Kahrolmuş, gözyaşlarımı içime akıtmıştım.
Koltuk hırsım asla olmadı
Sonra 100. yılında Beşiktaş'ı da şampiyon yaptım. Teknik direktörlerin kaderi budur. Başkanlar koltuğu kaybetmesin diye hocalar öğütülür. Benim hiçbir zaman koltuk hırsım olmadı. Ancak nasıl ki şampiyonlukta herkesin payı varsa, başarısızlık ta da herkesin payı vardır. Sadece antrenör azletmek sorunu çözmez. O dönem Sevgili Başkan Mehmet Cansun kalmamı istediği için sözleşmemi uzatmıştı buna rağmen Canaydın'dan tazminat bile talep etmeden gittim. Ama bir gün mutlaka Galatasaray'a döneceğim. Sayın Başkan Polat'ın teklifini seve seve kabul eder Galatasarayıma gelirdim ama sözümden dönemem. Galatasaray'ın genç kadrosu çok iyi, Arda, Barış, Hasan Şaş, Mehmet Topal, Servet çok iyi oyuncular. Ben olsaydım Lincoln'ü de kazanırdım. Başkan Polat'ı da kutluyor ve beni düşündüğü için teşekkür ediyorum.
burak71
Yonetici
Kaptan
«
Yanıtla #187 :
22 Mayıs, 2008, 10:12 »
Galatasaray’da son haftalarda gösterdiği üstün performansla dikkat çeken Sabri Sarıoğlu’na Sevilla kancası...
İspanyol kulübünün milli futbolcuyu 7 milyon Euro bonservis ücreti karşılığında renklerine bağlamak istediği öğrenildi.
Sevillalı yöneticilerin Athletic Bilbao maçına davet ettikleri menajer Ali Güven’le Sabri’nin transferi konusunu görüştükleri belirtildi.
İtalya’nın Fiorentina Kulübü’nün ardından Sevilla’nın da Sabri ile yakından ilgilendiğini ifade eden milli futbolcunun menajeri Ali Güven şunları söyledi:
"Sevilla, 32 milyon Euro’ya satmaya hazırlandığı kaptanı Daniel Alves’ten doğacak boşluğu Sabri ile doldurmayı planlıyor. İspanyollar, sağ kanatlarını Sabri’ye emanet etmeye kararlı. Sevillalı yöneticiler, Sabri’yi Euro 2008 maçlarında gözlem altına alacaklar. Sabri’nin Sevilla’ya transferinin gerçekleşmesi halinde G.Saray da kazançlı çıkacak. Bunun dışında Sabri de kendine yeni bir ufuk açacak."
burak71
Yonetici
Kaptan
«
Yanıtla #188 :
23 Mayıs, 2008, 10:12 »
İngilitere'nin saygın gazetelerinden The Guardian, Galatasaray’ın süperstarı için ‘Mucize çocuk’ derken, Cim-Bom’un bonservis bedeli olarak 13 milyon sterlin istediği ileri sürüldü
G.Saray’ın yeni Hagi’si
AVRUPALI kulüplerin peşine düştüğü Arda’nın son talibi Tottenham oldu. İngiltere’nin önde gelen gazetesi The Guardian, daha önce Newcastle United ve Middlesbrough’nun da talip olduğu milli yıldızı Tottenham’ın istediğini belirtirken, ‘Arda, Türkiye’nin mucize çocuğu. Galatasaray’ın efsane Rumen futbolcusu Hagi’ye çok benziyor. Sol kanat için takviye arayan kulüplerin en gözde tercihi Arda’ diye yazdı.
burak71
Yonetici
Kaptan
«
Yanıtla #189 :
28 Mayıs, 2008, 23:05 »
Büyük gün perşembe
Galatasaray yönetimi, Hakan Şükür ile ilgili kararını yarın yapacağı toplantıda vererek, sonucu kamuoyuna açıklamayı planlıyor. Başkan Adnan Polat'ın yıldız futbolcu ile bir kez daha görüştüğü ve sarı kırmızılı takımdaki gençleştirme ve yenileştirme operasyonunun süreceğini anlattığı öğrenildi.
Başkan'ın konuşmalarından kendisi ile sözleşme yenilenmeyeceğini anlayan Hakan Şükür'ün, Galatasaray forması ile futbola devam etmeyi istediğini Adnan Polat'a bildirdiği öğrenildi. Adnan Polat'ın Hakan Şükür'e, "Başka bir kulüpte futbol oynamak istiyorsan da 2 yıl sonra yeni stadımızda sana muhteşem bir jübile yapalım" şeklinde öneride bulunduğu ve ona göre düşünmesini istediği öğrenildi. Polat, kulüpte 15 yılı geçen Hakan Şükür'e "Galatasaray camiası içinde bir 15- 20 yıl daha çalışabilirsin, buna göre düşün, karar ver ve söylemlerini ona göre ayarla" diyerek yıldız oyuncuya gelecekte de sarı kırmızılı camia içinde olma mesajını verdi.
burak71
Yonetici
Kaptan
«
Yanıtla #190 :
29 Mayıs, 2008, 11:24 »
Ay yıldızlı ekibin emektar kalecisi Rüştü Reçber, Avrupa Şampiyonası’nda zorlu rakipleri olduğunu ama kimseden çekinmediklerini belirtti, Portekiz maçının çok önemli olduğunu söyledi.
En iyisi Brezilya’ydı
Milli Takım’da Fatih Terim, Mustafa Denizli, Şenol Güneş ve Ersun Yanal ile çalıştım. Dünyanın en önemli golcülerine ve forvetlerine karşı oynadım. Bende hayranlık uyandıran en çok Brezilya oldu. Rivaldo, Cafu, Ronaldo ve Roberto Carlos’lu kadro mükemmeldi ve Dünya Şampiyonluğunu kazandılar.
Juninho o takımda yedekti. O takımı ben başta olmak üzere arkadaşlarım da imrenerek izledi. O dönem onlarla iki kez karşılaştık ve elimizden kaçırdık. Portekiz ile Euro 2000’de karşı karşıya geldik. 2-0 kaybettik ve elendik. Çok iyi takımları vardı o dönemde. Portekiz bugün de iyi. Çabuk oynayan, kanatları iyi kullanan, süratli ve yıldız oyuncuları var. Ama, onlar da hata yapıyorlar. Bunlardan faydalanmalıyız. İlk maçta alınacak skor çok önemli.
Sabırsızlanıyoruz
Christiano Ronaldo, hızlı, çabuk, akıllı, golcülüğü iyi, hava toplarına hakim. Bu tür meziyetlere sahip oyuncu sayısı sahalarda çok az. Nanni, Quaresma ve Deco gibi oyuncuları da kadrosunda bulunduran Portekiz’den puan veya puanlar alırsak, bu turnuvada ses getiririz. Euro 2008’de bütün gruplar zorlu. Bizim de işimiz kolay değil. Ama futbolda sonucu isimler değil, sahadaki mücadele belirliyor. Portekiz’e yenilsek ve kötü bir başlangıç yapsak da daha iki maçımızın olduğu bilincine sahibiz. Biz kafamızdakini sahaya yansıtırsak, bu gruptan çıkar hatta daha da ileri gideriz.
Oynadığımız son iki hazırlık maçında eksiklerimizin olduğunu gördük. Biz bu hatalarımızı gidereceğiz. Hocamız kafasındaki 11’i, Portekiz maçına kadar oluşturacak. Güzel bir kamp geçiriyoruz. Halkımızı sokaklara dökmek için de sabırsızlanıyoruz.
Fatih hocayı çok severim. Ona iki yönden bakmak lazım. Önce hocalığı, sonra kişiliği. Hocalığı ortada, kişiliği ise saygı duyulacak cinsten. İkisini birleştirdiğinizde de Fatih Terim olunuyor zaten.
Benim için dünyanın en iyisi Casillas
MİLLİ Takım’da uzun yıllardır Emre Aşık ile ben yer alıyorum. Büyük tecrübeler edindik. Üzüntüler yaşadık. Burada ilk kez gelen arkadaşlara karşı sorumluluğumuz var. Gerek saha içi, gerekse dışında, milli vizyonu arkadaşlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Tecrübe böylesine ortamlarda çok önemli. Türkiye’de kalecilik bitmedi, bitmez de. Arkadan çok iyi bir jenerasyon geliyor. Yeni arkadaşlar var. Fakat bunlara şans verilmeli. Bunun yanında onlara gösterilen güven de çok önemli. Alt yapıdan kaleci eğitimi alarak gelmek farkı ortaya çıkarıyor. Milli Takım kalesinde asla sıkıntı olmaz. Benim dünyada beğendiğim en iyi kaleci Casillas’tır. Zekası ve çabukluğuna hayranım. Skoru etkileyecek diğer kaleciler de Cech, Buffon ve Van der Saar. Onlara da saygım var.
Yıllanmış şarap gibiyim
ZOR günler geçirdim. Çalışarak ayakta kaldım. Psikolojimi çok sağlam tuttum. Kuvvetli bir insanım. Pes etmeyi sevmem. Bana güvenenleri mahcup etmedim. Ben futboldan, futbol benden kopana kadar, vücudum elverdiği sürece kalemi korurum. En verimli, en tecrübeli ve en iyi dönemimdeyim. Yıllanmış şarap gibiyim. Dünya futboluna baktığımızda 44 yaşında eldiven giyen var. Van der Saar 37 yaşında, Avrupa Şampiyonlar Ligi kupasını havaya kaldırdı. Onlar da benim gibi kendilerine güveniyorlar ve hala başarıyla kalelerini koruyorlar.
Hasanımız gitti Ardamız geldi
İDMANLAR dışında tek eğlencemiz tavla ve play-station partileri. Boş zamanlarımızı böyle değerlendiriyoruz ve büyük de keyif alıyoruz. Dinlenmek ve kafa boşaltmak için ise kitap tercih ederim. Milli Takım kamplarının en büyük neşe kaynağı Hasan Şaş’tı. Şimdi Arda var. Bizleri çok eğlendiriyor. Hasanımız gitti, Ardamız geldi.
Hakan Şükür veda ederse çok üzülürüm
FENERBAHÇE’den, Beşiktaş’a transferimde kimseden tepki almadım. Benim ayrılma nedenimi Fenerbahçeli olan sağduyu sahibi insalar biliyor. Beşiktaş camiası bana büyük saygı gösterip, değer verdi. İki camiadan da tepki görmedim.
Ben, milli maçlardan önce Hakan Şükür ile uğur denerdim. Birbirimize sarılır ve birbirimizin kulağına "Sen at, sen de yeme" derdik. Hakan Şükür’ün, Galatasaray defterini kapatmasına üzüldüm. Futbolu bırakmasını istemiyorum. O, dünyanın sayılı golcülerinden biri. Kaptanlığımı ve hocalığımı yapan Oğuz Çetin’i unutamam. Aykut Kocaman ve Engin İpekoğlu da benim hayatımda önemli yerleri olan insanlardır. Bu üçlü bana hem babalık, hem ağabeylik yapmıştır. Ben yerli hocadan yanayım. Türk futbolunu en iyi bilen Türk’tür. Ama bizde yabancı hayranlığı var. Türk hocanın önünü açmıyoruz.
Gurbetçilerle aramızda fark var
GURBETÇİ oyuncularla bizim aramızda yetişme tarzı var. Onların alt yapısından almış eğitim ile bizlerin almış olduğu eğitim farklı. Tek buluştuğumuz örf ve adetlerimiz. Düşüncelerimiz aynı. Türklüklerinden bir şey kaybetmemişler. Benim dışımda Volkan ve Tolga var. İkisi de bu kaleyi koruyacak kapasiteye sahip. Görev verildiği taktirde en iyisini yapacaklarından şüphem yok.
burak71
Yonetici
Kaptan
«
Yanıtla #191 :
30 Mayıs, 2008, 10:31 »
Florya'da yer alan Metin Oktay'ın heykelinin yanına, Hakan'ın heykeli dikilecek. 5 yıllık sözleşme teklif edilecek. Gayatasaray'ın sosyal sorumluluk projelerinde görevlendirilecek.
Galatasaray Futbol Okulları adı Galatasaray Hakan Şükür Futbol Okulları olacak. Ayrıca Galatasaray'ın, Adnan Polat Kamp Tesisleri adı kaldırılıp, Hakan Şükür adı konulacak.
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Polat, Mecidiyeköy'deki kulüp binasında yapılan ve 3.5 saat süren yönetim kurulu toplantısının ardından, ikinci başkan Mehmet Helvacı ve başkan yardımcısı Yiğit Şardan'la birlikte basına Hakan Şükür'le ilgili açıklamada bulundu.
Adnan Polat, Galatasaray Kulübü'nün, Hakan'la ilgili aldığı kararı açıklarken şunları söyledi:
''Biz Hakan'a 1 yıllık değil, 5 yıllık sözleşme teklifi yapacağız. Hakan'ı bu 5 yılda Galatasaray'ın futbol elçisi olarak aramızda görmek istiyoruz. Bundan kastımız, Galatasaray Futbol Okulları'nı, bundan sonra Galatasaray Hakan Şükür Futbol Okulları olarak isimlendireceğiz. Türkiye'nin her yerinde açılacak futbol okullarını, Hakan Şükür Futbol Okulları olarak adlandıracağız. Hakan'ı, Galatasaray'ın yapacağı tüm sosyal sorumluluk projelerinde görevlendirmeyi arzu ediyoruz.''
O YAŞAYAN EFSANEDİR
Hakan'ın Türk futbol tarihinin en büyük futbolcusu olduğunu söyleyen Polat, "O, yaşayan bir efsanedir. Bugüne dek futbolcu olarak Galatasaray'a katkısı oldu. Kabul ederse artık futbol adamı olarak Galatasaray'da 5 yıllık kontratla görev alacak. Hakan'a yeni yaşamında başarılar diliyoruz. Bizimle olursa çok mutlu olacağız" diye konuştu.
burak71
Yonetici
Kaptan
«
Yanıtla #192 :
30 Mayıs, 2008, 10:41 »
Galatasaray, Kartalsporlu forvet Yaser Yıldız’dan sonra, Çaykur Rizesporlu Ferdi Elmas’ı alabilmek için 3 futbolcusunu gözden çıkardı. Sol açıkta görev yapan ve çabukluğuyla tanınan 23 yaşındaki yıldız için, Galatasaray PAF takımından Uğur Akdemir, Serdar Keşçi ve bir oyuncunun daha bonservisleriyle Karadeniz ekibine gönderileceği belirtildi.
Bu arada Fransız basını, Sochaux’daki sözleşmesi sona eren 28 yaşındaki Fransız stoper Jeremie Brechet’in Aslan’a yakın olduğunu iddia etti.
burak71
Yonetici
Kaptan
«
Yanıtla #193 :
30 Mayıs, 2008, 10:50 »
AVRUPA FATİHLERİ ŞİMDİ NE YAPIYOR
Claudio Taffarel: 2001'de eski takımı Parma'ya döndü. 42 yaşındaki kaleci, ülkesinde yaşıyor ve emekliliğin tadını çıkarıyor.
Capone: Kocaeli'nde idmanlara çıksa da para konusunda anlaşamayınca ipleri kopardı. 2003'te Türkiye'den ayrıldı. Brezilya'da Beitar Jerusalem, Gremio, Corinthians formalarını giydi ve futboldan uzaklaştı.
Gheorghe Popescu: 2001-02'de Lecce'ye gitti. Bir yıl Lecce'de, bir yıl da Hannover'da oynayıp emekliye ayrıldı.
Bülent Korkmaz: Futbolculuk yaşantısına son noktayı koyması sancılı oldu. Bir süre ortalıklarda gözükmese de teknik direktörlüğe başladı.
Fatih Akyel: 2001'de Mallorca'ya gitti. Ardından F.Bahçe'ye geldi. Daha sonra Bochum ve PAOK'ta oynadı. Geçen sezonu Kasımpaşa'da geçirdi.
Suat Kaya: 2003'te futbolu bıraktı; ama G.Saray'a hizmet etmeyi sürdürdü. PAF takımını üst üste iki kez şampiyon yaptı. Ardından Orduspor ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da teknik direktörlük koltuğuna oturdu.
Ahmet Yıldırım: Lucescu, G.Saray'dan ayrılarak Beşiktaş'a gidince onun peşini bırakmadı. Siyah-Beyazlılarla lig şampiyonluğu yaşadı. Ankaraspor'da forma giydi. Geçtiğimiz sezon başında Malatyaspor'da ter döküyordu.
Okan Buruk: 2001'de İnter'e transfer oldu. 2004'te geri dönüş sinyali verdiğinde yeniden G.Saray'la sözleşme imzalayacağı düşünülüyordu; ama o Beşiktaş'a gitti. 35 yaşına ulaşan Okan, hâlâ G.Saray'ın başarısı için ter döküyor.
Hakan Ünsal: Sorunlar yaşayınca PAF'a gönderilmişti. Şansını Blackburn'de denedi. Terim'in isteğiyle geri döndü. Bir ara ÇaykurRizespor'a gitti; fakat ani bir kararla futbolu bıraktı. Şu an futbol yorumculuğu yapıyor.
Arif Erdem: Real Sociedad'a transfer oldu. Yarım sezon kaldı ve geri döndü. Eski form grafiğine ulaşamadı ve futbolu bıraktı. Büyükşehir Belediyespor'da Abdullah Avcı'nın yardımcılığını yapıyor.
Ergün Pembe: G.Saray'ın gerçek emektarları arasına girdi. Yedek kalsa da sorun etmeden takımına hizmet etmeyi sürdürdü. Cim Bom'dan sessizce ayrılarak Anadolu yollarına düştü.
Gheorghe Hagi: Yaşı 35'e dayanmıştı ve futbolu bırakıp teknik direktörlük yapmaya başladı. Romanya Milli Takımı, Bursaspor ve G.Saray'ı çalıştırdı. Halen ülkesinde çeşitli ticarî işler yaparak para kazanmaya çalışıyor.
Hakan Şükür: İnter'e transfer oldu. Bir yıl sonra Parma'ya geçti. Oradan da Blackburn'de forma giydi. 2003'te döndü. 37 yaşındaki Hakan Şükür'e, görüşleri alınmadan jübile teklif edildi.
Hasan Şaş: Efsane kadroda da bazen yedek kalıyordu. 2002 Dünya Kupası'ndaki müthiş performansıyla sivrildi. Halen G.Saray'da oynuyor.
Emre Belözoğlu: UEFA finalinde sahada değildi. 2001'de Okan Buruk ile İnter'e gitti ve 4 sezon bu kulüpte kaldı. Daha sonra Newcastle ile anlaştı. Şu an İngiliz ekipteki geleceği tartışılıyor.
Bülent Akın: UEFA Kupası'nın kazanılmasından sonra yüksek bir bonservis ücretiyle transfer edildi. G.Saray'dan ayrıldıktan sonra Bolton, G.Birliği, Malatyaspor ve İstanbulspor formalarını giydi.
Mario Jardel: Süper Kupa'da golü atmıştı. G.Saray'dan ayrıldıktan sonra S. Lizbon, Ancona, Bolton, Newells Old Boys ve Alaves gibi kulüplerde boy gösterdi. Şimdi Brezilya'da bir takımın kendisini davet etmesini bekliyor.
Fatih Terim: Süper Kupa'yı beklemeden Fiorentina'ya gitti. Ardından Milan'la anlaştı. Yeniden G.Saray'ın başına geçse de işler sarpa sardı. Milli Takım'dan teklif alınca görevi kabul etti.
Mircea Lucescu: Süper Kupa'yı havaya kaldırdı. 2001-02'de gelen şampiyonluğa rağmen gönderildi. O da Beşiktaş'ı şampiyonluğa ulaştırdı. Türkiye'den ayrılınca Shakhtar Donetsk'in başına geçti.
burak71
Yonetici
Kaptan
«
Yanıtla #194 :
02 Haziran, 2008, 09:18 »
Galatasaray'dan Önder misillemesi Galatasaray'ın ısrarla istediği Önder Turacı sonunda evet dedi. Sarı Lacivertli oyuncunun bu hafta imza atacağı öğrenildi...
ÖNDER MİSİLLEMESİ
Transferde arayışlarını sürdüren Galatasaray ilk bombayı Fenerbahçeli Önder Turacı ile söz keserek patlattı. F.Bahçe'nin Emre Belözoğlu'nu transfer etmesinden sonra gurbetçi futbolcuyu renklerine katmak için girişimlerine hız veren sarı-kırmızılılar mutlu sona çok yaklaştı.
G.Saray Belçika'da oynarken F.Bahçe'ye kaptırdığı Önder Turacı ile yaptığı görüşmeleri olumlu sonuçlandırdı. Sarı-lacivertlilerle sözleşmesi sona eren ve Rusya Ligi takımlarından CSKA Moskova ile anlaştığı öne sürülen yıldız futbolcu, G.Saray'dan gelen teklife olumlu yanıt verdi. Gurbetçi futbolcunun bu hafta içinde sarı-kırmızılı takımla sözleşme imzalayacağı belirtildi.
ZİCO KALINCA GİTTİ
Rusya kulüplerine transfer olmaktan vazgeçen ve Fenerbahçe yönetiminden sözleşmesini uzatmak için haber bekleyen Önder Turacı, Zico'nun takımda kalacağı haberini alınca rotasını Florya'ya çevirdi.
Brezilyalı teknik adamla yıldızı bir türlü barışmayan gurbetçi futbolcu, transfer görüşmeleri için Romanya'da bulunan Sportif AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin'i arayarak, 'Seria takımlarından Lazio'dan da transfer teklifi aldım ancak ilk tercihim Galatasaray. Siz ne zaman isterseniz gelir imzayı atarım' açıklamalarını yaptı.
Sayfa:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
32