Futbol Sitesi Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
Aralık 03, 2008, 01:23:29 ÖÖ
Ana Sayfa Ara Giriş Yap Kayıt

Futbolaktif Futbol Forumu  |  Türkiye'den Futbol  |  Turkiye'den Futbol  |  Konu: Turkuaz forma TBMM'de 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 Yazdır
Gönderen Konu: Turkuaz forma TBMM'de  (Okunma Sayısı 528 defa)
Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« : Aralık 11, 2007, 11:55:53 ÖÖ »

Turkuaz forma TBMM'de
CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'na, 'A Milli Futbol Takımı'na forma rengi olarak, Türk bayrağını simgeleyen kırmızı-beyaz yerine turkuaz renginin seçilmesi, hangi milli ya da ulusal ihtiyaçtan kaynaklanmıştır' diye sordu.

Ünsal, Bakan Başesgioğlu'nun cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği önergesinde, 'A Milli Futbol Takımı'nın, bundan sonra deplasman maçlarında 'turkuaz' renkli forma giyeceğini gündeme taşerken şu sorulara yer verdi. ''A Milli Futbol Takımı için tasarlanan 'turkuaz' renkli formaya niçin ihtiyaç duyulmuştur ? Türk Bayrağını simgeleyen kırmızı-beyaz yerine 'turkuaz' renginin seçilmesi, hangi milli ya da ulusal ihtiyaçtan kaynaklanmıştır? Kırmızı-beyaz renklerden duyulan bir rahatsızlık var mıdır?

Dünyada bayrağını simgeleyen renklerin dışında forma giyen başka ülke milli takımı var mıdır? A Milli Futbol Takımı dışında diğer branşlarda da forma renklerini değiştirmeyi düşünüyor musunuz?''

Futbol Aşktır! Aşk Futboldur!
Futbolaktif Gold
Gold Uye

Gol Kralligi : 1453

Mesaj Sayisi : 1923

Uyelik Bilgileri
Ynt: Turkuaz forma TBMM'de
Aralık 03, 2008, 01:23:29 ÖÖ

HEMEN UYE OLARAK SENDE ARAMIZA KATIL!

Kayitli
Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #1 : Aralık 11, 2007, 11:56:18 ÖÖ »

şu formanın neyini beğenmiyorlar anlamadım ne güzel sade güzel yani

forzasivas
Orta Saha

« Yanıtla #2 : Aralık 11, 2007, 01:56:39 ÖS »

olmasın bence..kırmızı beyaz bizim milli renklerimiz bayrağımızın renkleri turkuaz'da ne oluyor ki...

Ş@MPİYONLUK İÇİN S€VS€YDİK ÇOKT@N Ç€K€R GİD€RDİK Göz kırpan
problem08
Orta Saha

« Yanıtla #3 : Aralık 11, 2007, 02:19:22 ÖS »

aynı fikirdeyim kardeşim forza sivas seninle.kırmızı beyaz bizim milli renklerimiz bayrağımızın kan kırmızısı ve üzerindeki ay yıldızın beyazıdır bu konularda öle gök kuşağı muhabbeti olmaz kınıyorum bu fikiri ortaya atanları eğer bu forma giydirilirse takıma sebebolanlarıda yuhalıyorum ;

BeN AsiL BiR AiLeNiN EvLaDIOLmAkLA DegiL,
AsiL BiR MiLLetiN EvLaDI OLmAkLA GuRuRLuYuM.

Futbolaktif
Teknik Direktor
Orta Saha

« Yanıtla #4 : Aralık 11, 2007, 04:06:49 ÖS »

Turkuaz renk Türk çini ve süsleme sanatında kullanılan ve tarih boyunca sadece Türk sanatkarlar tarafından elde edilmiş bu doğal boyanın ürünü oldugu için adını da bizden alır ve tüm dünyada TURQUAS olarak isimlendirilir.

Bu nedenle sadece deplasman maclarında giyilecek ve estetik bir gorunum sergileyecek bir formaya boyle tepki vermek yanlış.

Almanya yeşil forma giydi yıllarca.
Hollanda turuncu.
İtalya mavi (ki gök mavisi ile özdeşleşmiş bir takım)
hangisinin bayragında bu renkler var?

saçma bir tartışma.
Engin
Ziyaretçi

« Yanıtla #5 : Aralık 11, 2007, 04:09:48 ÖS »

belki uğur getirir?
Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #6 : Aralık 11, 2007, 04:10:41 ÖS »

uğur getirmesinden ziyade Turkuaz rengi Türkiyeyi tanıtıcak en iyi renk  seçildi.

Engin
Ziyaretçi

« Yanıtla #7 : Aralık 11, 2007, 04:13:39 ÖS »

uğur getirmesinden ziyade Turkuaz rengi Türkiyeyi tanıtıcak en iyi renk  seçildi.

saçma bir olay renkmi tanıtacak Türkiyeyi renklere gelmeden önce Türkiyenin tarihi var tarihi eserleri var vb. bir çok şey var saçma bir renkle bitmez bu iş Gülümseme
Futbolaktif
Teknik Direktor
Orta Saha

« Yanıtla #8 : Aralık 11, 2007, 04:22:16 ÖS »

renkle bitmez...

ama bize ait birşeylerle biryerlerden başlayabilir.

bugün futbol dünyadaki en büyük eğlence ve spor endüstrisi.
takipçisi en büyük spor dalı.

türkiyenin tanıtımı ancak dunya kupası, avrupa şampiyonası gibi büyük global organizasyonlar ile yapılabiliyor (spor ve futbolu baz aldım).
Adriano
Kaptan

« Yanıtla #9 : Aralık 11, 2007, 04:24:23 ÖS »

zaten Türklüğümüzü forma rengimiz ile yitireceksek daha çok neden varyitirmek için değerlerimize sahip çıkalımda varsın formamız Turkuaz rengi olsun
FaNTaSTiC_TR
Kaptan

« Yanıtla #10 : Aralık 12, 2007, 08:14:48 ÖÖ »

yaw allalaa bizim rengimiz kırmızı - beyaz nie turkuaz oluo anlamıom alala böle futbolmu olur alala ozamn trabzonspor fenerbhaçe galatasaray beşiktaş da renklerini değiştirsin fenerbahçenin kırmızı yeşil beşiktaşın mor sarı trabzonsporun siyah kırmızı galatasarayında turuncu beyaz olsun !!! nasıl olsa para çok canları para harcamak istio tffnin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kızgın Kızgın Kızgın Kızgın Kızgın Kızgın Kızgın Kızgın

*_* BİZ TRABZONSPORLU DOĞDUK TRABZONSPORLU ÖLÜRÜZ *_*
kartalizma
Defans
**

« Yanıtla #11 : Aralık 12, 2007, 09:11:50 ÖÖ »

yok forma amerkan bayragından olsun armadan türkiye forması oldugu anlaşılır olcak işmi ya türkiye her zaman kırmızı-beyaz olmalıdır fener dış maçlarda kullandıktan sonra kıskandılar mı anladım

allah affeder çarşı affetmez!!!
RainE
Ziyaretçi

« Yanıtla #12 : Aralık 12, 2007, 09:34:38 ÖÖ »

bu saçma bir forma

türkler kırmızı giyer
OguzA
Orta Saha

« Yanıtla #13 : Aralık 12, 2007, 09:51:56 ÖÖ »

Tek kelimeyle söylüyorum REZALET.

Bana abartıyorsun bile diyebilirsiniz arkadaşlar ama Türkiye üzerinde çok çok üyük oyunlar oynanıyor basit bir forma olarak görülmemesi lazım bu olay.

Bizleri ŞANLI TÜRK BAYRAĞINDAN ONUN VAZGEÇİLMEZ RENKLERİNDEN VAZGEÇMEYE İTİYORLAR.

SORACAK OLURSANIZ ÜLKE TANITIMI BOL PARA VB. ŞEYLER SÖYLECEKLERDİR.

AMA UNUTMAYIN BİZİM BAYRAĞIMIZ OYLE STİLİSTLER TARAFINDAN ÇİZİLMEMİŞTİR ŞANLI VE UĞRUNDA KANINI DÖKEN İNSANLARIN BUGÜNLERE BİZE BIRAKTIĞI VAZGEÇİLMEZ DEĞİŞTİRELEMEZ BİR BAYRAKTIR O BAYRAK VE ONUN RENKLERİDİR.

KISA BİR NOT DA DÜŞEYİM YERİ GELMİŞKEN

TÜRK BAYRAĞINDAKİ BEYAZ RENK ADALETİ NAMUSLU OLMAYI HERKESE EŞİT MESAFELİ OLMAYI DÜRÜSTLÜĞÜ TEMSİL EDER.

KIRMIZI İSE ;  İŞTE BÜTÜN BUNLARIN UĞRUNDA DÖKECEĞİMİZ KANI TEMSİL EDER.

SEMBOLLERDEN AY  - İSLAMİYETİ BENİMSEDİĞİNİ YILDIZ İSE ŞİMDİYE KADAR KURULMUŞ 16 BÜYÜK TÜRK DEVLETİNDEN OLDUĞUNU GÖSTERİR.

TURKUAZ RENGİ YAZILIŞI BİLE TÜRKÇE DEĞİLDİR. TÜRKÇEDE İKİ SESLİ HARF YANYANA GELMEZ ÇÜNKÜ.

TURKUAZ RENGİ TÜRK RENGİDİR AMA ASLA BAYRAĞININ RENGİNİN YERİNİ ALAMAZ.
HATTA ANADOLUDA ÖZELLİKLE İZNİK'E GİDERSENİZ BİR ÇOK YERLİ HALK TARAFINDAN TURKUAZ DENMEZ MAVİ DİYE ADLANDIRILIR.
MAVİNİN BU TONU VE HEREKE HALILARDAKİ MAVİ TONLAMALARI AYRICA DÜNYA'NIN HİÇBİR YERİNDE DE YOKTUR. ANADOLU'YA ÖZELDİR ÇÜNKÜ YUKARIDA BİRKAÇ ARKADAŞIMDA BELİRTMİŞTİR TÜRKLER BULMUŞTUR.

FORMADAKİ AY-YILDIZLI BAYRAĞIMIZI ÇIKARIN KİM NASIL DİYEBİLİR Kİ BU FORMA TÜRK MİLLİ TAKIMININ FORMASIDIR DİYE NeyNey

TÜRKİYE ÜZERİNDE OYUNLAR OYNANIYOR DEDİM ÇÜNKÜ BU OLAY YENİ BİR ŞEY DEĞİL OYNAYACAĞIMIZ NORVEÇ MAÇINDA BİLE ŞEHİTLERİMİZ İÇİN SİYAH FORMAYLA ÇIKMAK İSTEDİK AMA BİZE GELEN CEVAP DEĞİL SİYAH FORMA GİYMEK KIRMIZIYI BİLE GİYMEYİN DEMİŞLERDİ ŞEREFSİZLER VE BUNU HİÇBİR TÜRKİYE'DE EKMEK YİYEN ŞEREFSİZ BASIN YAZMADI BİLE.

BÜTÜN BUNLARIN ANLAMINDA MİLLİYETÇİ OLMAYI BIRAKIN BÜTÜN BUNLAR İÇİN IRKÇI BİLE OLUNUR ANCAK BİZİM ATALARIMIZ HİÇBİR ZAMAN IRKÇI OLMAMIŞTIR VE BİZE BÖYLE OLMASINI ÖĞRETMEMİŞTİR.

GEREKEN TEPKİNİN EN ŞİDDETLİ ŞEKLİYLE VERİLMESİNİ DİLİYORUM.

« Son Düzenleme: Aralık 12, 2007, 10:00:20 ÖÖ Gönderen: OguzA » Logged

OguzA
Orta Saha

« Yanıtla #14 : Aralık 12, 2007, 09:52:59 ÖÖ »

şu formanın neyini beğenmiyorlar anlamadım ne güzel sade güzel yani

bana söylemisin Türk bayrağını çıkarınca kaç kişi buna Türk Milli forması Der Ney

Sayfa: [1] 2 Yazdır 
Futbolaktif Futbol Forumu  |  Türkiye'den Futbol  |  Turkiye'den Futbol  |  Konu: Turkuaz forma TBMM'de « önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!