Ben sözümü tuttum
Eskişehirspor kulübü başkanı Nebi Hatipoğlu dün Atatürk stadı basın odasında yaptığı toplantıda önemli konulara değindi. Görev süresi içerisinde ekip arkadaşlarıyla birlikte yaptıklarını özetleyen Hatipoğlu, taraftara, futbolculara ve teknik kadroya önemli mesajlar vermeyi ihmal etmedi.
BAHENELERİ OLAMAZ.
Sorunsuz kulüplerin arasında yer aldıklarının altını çizen başkan Hatipoğlu, " Futbolcularımıza ve teknik kadromuza borcumuz yok. Onların hep arkasında durduk, durmaya devam edeceğiz. Elbet süreç içerisinde gelenler ve gidenler olacaktır. Ara transferde bu takıma, kaleci, sol bek, ön libero ve orta sahaya takviyeler yapıp 4 yeni futbolcuyu kadromuza katacağız. Bu konuda aceleci olursak kulüp zarar görür. Birde ince eleyip sık dokumak zorundayız. Gelenler gidenleri aratmamalı. B:unun için alternatif isimler üzerinde çalışmalar yapıyoruz." dedi.
TESİSLER HİZMETE GİRECEK.
Çetin kış şartları nedeniyle tesis yapımının bir ay sarkabileceğini, Mayıs 2008 yılında resmi bir açılış yapmak istediklerini açıklayan Hatipoğlu, " Genel kurulda verdiğim ilk söz tesisler konusuydu. Çok şükür yapılan katkıların yanı sıra yönetici arkadaşlarımızın desteğiyle önemli bir yol aldık. Bu tesisler bittiği anda Eskişehirspor'un ufku açılacaktır. Buraya ışıklandırmalı bir saha yapıp alt yapının hizmetine sunacağız. Bu konuda spor Toto teşkilat müdürlüğüne ve yönetim kurulu üyesi hemşerimiz Hasan Odabaşı'na teşekkür ediyorum. " yorumunu yaptı.
TARAFTAR DİKKAT ETMELİ.
Konuşmasında taraftara yönelik uyarılarda bulunan başkan Hatipoğlu, " Gerçek taraftara sözümüz olamaz. Ancak maçlarda olay çıkartan, bilet almadan maça giren, kulübü zor durumda bırakan, deplasmanlarda sıkıntıya neden olan taraftar ikinci yarıda bu olumsuzluklara nokta koymalı. Bu konuda ikinci yarıda yapılacak olan en ufak olumsuzlukta olay çıkartan ve kulübü zarara uğratan taraftar güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilecektir. Bakın ligin ilk yarısında gereksiz para cezaları aldık. İmajı bozan, kulübe ceza aldıran taraftar istemiyoruz. Birde ikinci yarıyla birlikte kentimizin şampiyonluk havasına girmesini istiyorum. Bayraksız caddeler hiçte hoş değil. Bir kampanya olmalı ve şehir ikinci yarıdaki yarışla birlikte gelin gibi süslenmeli." mesajını verdi.
ÇAKIRGÖZ'E TEŞEKKÜR
Konuşmasında Çakırgöz'ün istifa ettiğini belirten başkan Hatipoğlu, " Gelişen olaylar biraz gündemde fazla büyütüldü. Rıdvan Çakırgöz arkadaşımıza kulübe görev süresi içerisinde yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Gelecek toplantıda yeniden görev bölümü olacak. Ayrıca Haziran 2008 tarihinde mali genel kurul yapıp kulübün çalışmalarıyla ilgili olarak üyelere ve kamuoyuna bilgiler vereceğim. Bir kez daha yineliyorum. Kulübün hesapları ceplerde gezmiyor. Kurumlaşma yolunda önemli adımlar attık. Sözlerimi yerine getirmek için hayli mesai harcıyorum. 3 yıllık süre istedim, son yıl şampiyonluk dedim ama ikinci yılda büyük bir avantaj yakaladık. Bu tarihi şansı iyi değerlendirip layık olunan Türkcell süper ligine yükselmek istiyoruz. " şeklinde konuştu.
Hatipoğlu, Çakırgöz'ün açıklamalarında yer alan 700 Bin YTL'lik temlik konusuna ise açıklık getirip, " Bu konuda cebime ve şirketime bir kuruş girmiyor. Bunu bilinçli olarak yaptık. Bazı borçların önüne set çekmek için yapılan bir davranıştır. Bu konuda yönetici arkadaşlarımızın bilgisi vardır. " bilgisini verd