Futbol Sitesi Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
14 Ekim, 2008, 11:42
Ana Sayfa Ara Giriş Yap Kayıt

Futbolaktif Futbol Forumu  |  Türkiye'den Futbol  |  Turkcell Super Lig  |  Fenerbahçe  |  Konu: Fenerbahçe'den Haberler 0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 59 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Fenerbahçe'den Haberler  (Okunma Sayısı 27109 defa)
Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

Gol Kralligi : 57

« Yanıtla #105 : 29 Şubat, 2008, 22:24 »

Kezman UEFA'ya konuştu
Fenerbahçe'nin son dönemdeki formda ismi Mateja Kezman, Sevilla maçı öncesi UEFA'nın resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu. Uefa.com'daki haberde Sırp yıldızın devre arası transfer döneminde takımdan ayrılmasının gündeme geldiği ancak şu anda gösterdiği performans ile takımın Avrupa'da ilerlelemesi büyük katkı yaptığı ifade edildi..

Sırp yıldızı ise yaptığı açıklamada "Burada mutluyum. Ailem burayı seviyor. Ayrılmam için sebebim yoktu" dedi. 28 yaşındaki yıldız "Devre arası transfer döneminde bazı sepkülasyonlar çıktı. Ancak buradan ayrılmayı düşünmedim. Çünkü şu an Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ediyoruz. Burada mutluyum. Ailem burayı seviyor. Ayrılmam için bir sebebim yoktu. Ve bu yüzden de kaldım" şeklinde konuştu.

"FB'YE GELDİĞİMDEN BERİ EN İYİ PERFORMANSI SERGİLİYORUM"

Kezman ligin ikinci yarısında yaptığı patlama ile ilgili olarakta "Çok mutluyum çünkü son 6 haftada çok iyi bir form yakaladım. 11 gol kaydettim. Ve bu Fenerbahçe'ye geldiğimden beri gösterdiğim en iyi performansım oldu" diye konuştu.

"SEVİLLA'NIN ZAAFLARI VAR. DEFANSTA ÇOK GÜÇLÜ DEĞİLLER"

Kezman son olarak Şampiyonlar Ligindeki rakipleri Sevilla ile oynanacak olan rövanş maçı içinse iddialı konuştu. "Sevilla ile oynadığımız ilk maç Şampiyonlar Ligindeki en ilgi çekici maçlardan biriydi. İyi oynuyoruz. İlk maçta aldığımız sonuç bize ikinci maç öncesi güven veriyor. Ayrıca ilk maçta gördük ki rakibimizin zaafları var. Defans bölgesinde çok güçlü değiller. Burada 3 gol attık. Deplasmanda da gol atabiliriz. İspanya'daki maçta 0-0 için değil futbol oynamak ve gol atmak için oynamalıyız. Takım olarak kalitemiz var. Karaktermiz ve ruhumuz var. Kulüp için yeniden bir tarih yazabiliriz" ifadelerini kullandı.

Futbolaktif Gold
Gold Uye

Gol Kralligi : 1453

Mesaj Sayisi : 1923

Uyelik Bilgileri
Ynt: Fenerbahçe'den Haberler
14 Ekim, 2008, 11:42

HEMEN UYE OLARAK SENDE ARAMIZA KATIL!

Kayitli
Futbolaktif
Teknik Direktor
Orta Saha

Gol Kralligi : 4

« Yanıtla #106 : 01 Mart, 2008, 13:31 »

Kezman: "Yine tarih yazabiliriz"
Son haftalarda yakaladığı formla taraftarın sevgilisi haline gelen Mateja Kezman’dan iddialı sözler. UEFA’nın resmi internet sitesine konuşan Sırp oyuncu, Sevilla ile oynayacakları Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçına kazanmak için çıkacaklarını kaydetti. İstanbul’da oynanan ilk maçta ağları havalandıran Kezman, şu açıklamayı yaptı: “Rövanşa beraberlik değil, kazanmak için gideceğiz. Bunun için gerekli kalite ve güvene sahibiz.”

‘En iyi futbolum’
“Sevilla'nın savunması güçlü değil. Tekrar bir tarih yazabiliriz. Geçtiğimiz 6 haftada çok iyi bir form yakaladım. 11 golüm bulunuyor ve buraya geldiğimden beri en iyi futbolumu oynuyorum.” Ocak ayında yöneticilerle ciddi bazı konuşmalar yaptıklarını söyleyen Sırp oyuncu, “Ancak ayrılmayı düşünmedim. Çünkü Şampiyonlar Ligi’nde oynuyorduk. Ailem ve ben, burada çok mutluyuz. Gitmem için hiç bir neden yok” dedi
Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #107 : 02 Mart, 2008, 01:44 »

Appiah'a AB yasağı
Fenerbahçe’de sakatlığı nedeniyle sezonu kapayan Stephen Appiah’ın İtalya’da başı derde girdi. Ganalı futbolcuyu alacaklıları icra yolu ile arıyor. Yaklaşık 1 milyon Euro borcu olan ünlü oyuncunun iki menajeri ve avukatı alacaklarını tahsil etmek için mahkemeye başvurdular.

Gözaltı yolu

Mahkeme Stephen Appiah’ın eski menajerleri Dario Canovi ve Santiago Morazzo dışında avukatı Mattia Grassani’nin suç duyurularını işleme sokarak icra yolunu açtı. Buna göre borçlarını ödemeyen Appiah, İtalya veya AB’ye bağlı Schengen vizesi uygulayan ülkelerde göz altına alınabilecek. İtalya’da artık para kazanmadığından el konulacak banka hesapları olmadığı için mahkeme Appiah’ın ailesinin Torino’da oturduğu eve icracıları gönderdi. Ancak Ganalı yıldızın eşi ve çocuklarının oturduğu evde el konulacak bir mal bulamadı. Bu yüzden icra işlemleri henüz uygulanamadı.

Borcunu ödeyecek

Avukat Mattia Grassani 27 Kasım’da Milano’da oynanan İnter-Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi maçı sonrası Appiah’ı San Siro Stadı’nda icracıların aradığını ve kıl payı kaçırdıklarını itiraf ederek "Eninde sonunda Appiah bizlere olan borçlarını ödeyecek. Adaletin elinden kurtulamayacak" dedi. 

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #108 : 02 Mart, 2008, 12:24 »

Carlos Sevilla'ya da zor
Fenerbahçe'de sakatlığı nedeniyle Ankaragücü karşılaşmasının kadrosunda yer almayan Roberto Carlos dün kontrolden geçerken, kulüp doktoru Piyer Arzuman, kemiğinde ödem oluşan Brezilyalı futbolcunun Sevilla maçında oynamasının zor olduğunu açıkladı.

Arzuman, Roberto Carlos'un dün sabah tesislerde yapılan idmanda hafif tempoda koşu yapmasına rağmen ağrılarının devam ettiğini ancak kesin kararın bugün yapılacak kontrollerden sonra belli olacağını açıkladı. Carlos oynamazsa, sol bekte yine Vederson görev yapacak.

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #109 : 02 Mart, 2008, 16:00 »

F.Bahçe Guinness'e başvurdu
Fenerbahçe Kulübü, şimdiye kadar kazandığı kupa ve madalyaların bir dünya rekoru olarak tescil edilmesi için Guinness Dünya Rekorları'na başvuru yaptı.

Kulübün faaliyet gösterdiği dokuz şubesi tarafından, kuruluşunun 100. yılında kazandığı resmi kupa ve madalyaların sayısı 920 olarak belirlenmesi üzerine, Fenerbahçe Tarih Müze ve Arşiv Kurulu Başkanı Dr. Sertaç Kayserilioğlu, bu kupa ve madalyaların bir dünya rekoru olarak tescil edilmesi için Guinness Dünya Rekorları'na başvuru yaptı.

Fenerbahçe Kulübü'nün Guinness'e yaptığı başvuru ile ilgili olarak Kayserilioğlu şunları söyedi: "Fenerbahçe Spor Kulübü'nün, 1 Ocak 2007 ile 31 Aralık 2007 tarihleri arasında yaşamış olduğu 100. yılında, faaliyet gösterdiği dokuz şubesince kazanılmış olan resmi kupa ve madalyaların sayısı, şubelerimizden gelen son bilgilerin ışığı altında son halini aldı ve bu sayı 920 olarak belirlendi. Bu bir senelik süre içinde, takım ve ferdi müsabakalarda tüm şubelerimizce kazanılan bu kupa ve madalyaların, 100. yılımızda bizleri gururlandırmasının yanı sıra, tarihe de altın harflerle ve kırılması güç bir rekor olarak geçmesi arzusuyla, bu tablonun Guinness'in Dünya Rekorları'na sunulması kararı alınmış ve kulübümüzce resmi müracaat yapılmıştır. Yapılan müracaatta; Fenerbahçe Spor Kulübü adına Tarih Müze ve Arşiv Kurulu Başkanlığı olarak 'Bir spor kulübü bünyesi içindeki amatör şubelerince, 1 sene içerisinde resmi spor müsabakalarında almış olduğu toplam kupa ve madalyalarının, gerek "takım halinde" kazanılmış kupalar olarak ve gerekse de "ferdi olarak" kazanılmış madalyalar olarak, dünya üzerindeki tüm spor kulüpleri arasında, önce tüm zamanlar içinde, sonra da 100. yılını kutlayan spor kulüpleri arasında, Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmesine hak kazandığı konusuna ilişkin gerekli araştırmanın yapılması ve onayının verilmesi" istenmiştir. Kendi çabalarımızla yaptığımız araştırmamız sonucunda gözüken odur ki, kendi ülkemizde 100. yıllarını kutlamış Beşiktaş ve Galatasaray Spor Kulüpleri dahil, dünya yüzünde hiçbir spor kulübü 100. yılını kutlarken böylesi bir başarıya ulaşamamıştır. Hatta belki de tarihi boyunca. İşte; hizmet yılında 10. yılını dolduran sayın Başkan Aziz Yıldırım'a, böylesi başarılı olmuş bir başkana, bir kulübün sporcularının, böylesi rekorlar tarihine geçecek tüm kupa ve madalyalarından daha büyük bir ödül ne olabilirdi ki? Resmi Dergimizin geçen sayısında, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 100. yılında (01 Ocak 2007 ve 31 Aralık 2007 tarihleri arasındaki) tüm şubelerinde kazanmış olduğu kupa ve madalyaların dökümü, eksik bir sayı ile toplam 705 adet olarak verilmişti. Bu sayımızda, tarafımızdan yapılan araştırmaların ve bize ulaşan son ve nihai rakama ulaşan sayıların ışığı altında, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 100. yılında (01 Ocak 2007 ve 31 Aralık 2007 tarihleri arasındaki) tüm şubelerinde kazanmış olduğu kupa ve madalyaların dökümü olarak 920'ye ulaşan bu sayıyı, şubelerimize dağılış rakamları ile bilgilerinize sunuyoruz. Bu araştırmalarda, amatör şubeler arasındaki koordinasyonları kurmada bizden hiçbir zaman yardımlarını esirgemeyen Fenerbahçe ve Kürek Milli Takım eski antrenörü ve sporcusu Sayın Tamer Yelkovan başta olmak üzere, yaptığı değerli araştırmalar ile bu konuda gereken yardımı sunan, hazırlanmakta olan "100. Yıl Tarihi" kitabı yayın kurulu üyesi Sayın Baki Aydın'a, kulübümüz adına teşekkürlerimizi sunmayı bir borç biliriz."

-Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından 100.Yıl'da şubelere göre kazanılmış "Takım halinde" tüm kupalar:

(01 Ocak 2007 – 31 Aralık 2007)

Futbol: 11

Basketbol: 18

Voleybol: 12

Boks: 8

Atletizm: 5

Kürek: 12

Masa tenisi: 5

Yüzme: 36

TOPLAM: 107

-Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından 100.Yıl'da şubelere göre kazanılmış "Ferdi" kupa ve madalyalar:

Boks: 154

Yelken: 239

Atletizm: 192

Masa tenisi: 5

Yüzme: 201

Kürek: 22

Toplam: 813

-Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından 100.Yıl'da kazanılmış tüm kupa ve madalyalar toplamı:

Ferdi kupa ve madalyalar: 813

Takım halinde kazanılmış tüm kupalar: 107

TOPLAM: 920

ozy99
Forvet

Gol Kralligi : 1

« Yanıtla #110 : 02 Mart, 2008, 16:39 »

vay be  Cheesy
Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #111 : 02 Mart, 2008, 16:40 »

cidden vay be Smiley

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #112 : 03 Mart, 2008, 22:12 »

F.Bahçe dünya 20.'si
Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren ve bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2. tura çıkan Fenerbahçe, dünyadaki futbol takımları sıralamasında 20. sırada yer aldı.

Sarı-lacivertliler, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS) değerlendirmesinde, şubat ayı sonu itibariyle 1 sıra yükselerek, 195 puanla 20. sıraya çıktı. Geçen ayki sıralamada 64. olan Galatasaray, 12 basamak birden yükselerek 52. sıraya çıkarken, 7 sıra gerileyen Beşiktaş, 31. sıraya oturdu. Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi İspanya'nın Sevilla takımı, IFFHS'nin geçen ayki değerlendirmesinde lider konumda iken, bu defa 2 basamak geriye düşerek, 3. sırada yer aldı.

Sivasspor, 3 basamak yükselerek 318., Trabzonspor ise 92 sıra birden çıkarak 325. sırada yer buldu. IFFHS'nin ''Dünyanın en iyi futbol takımları'' sıralamasında ilk 20 kulüp ile diğer Türk takımları ve puanları şöyle:

Sıra Kulüp                   Puan
----------------------------------
1.   Chelsea                  279
2.   AC Milan                 278
3.   Sevilla                  276
4.   Manchester United        274
5.   Boca Juniors             252
6.   AS Roma                  240
7.   Barcelona                236
8.   İnter                    229
9.   Liverpool                225
10.  Arsenal                  223
11.  Santos                   219
12.  Hamburger SV             218
13.  Colo Colo Santiago       217
14.  Werder Bremen            210
15.  Atlético de Madrid       206
16.  América Ciudad de México 204
17.  Bayern Münih             203
18.  Audax Italiano Santiago 196
19.  Villarreal               196
20.  FENERBAHÇE               195
31.  BEŞİKTAŞ                 177
52.  GALATASARAY              149
318. SİVASSPOR                 64
325. TRABZONSPOR               64

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #113 : 07 Mart, 2008, 18:58 »

Alex'ten rakiplere gözdağı
Fenerbahçe Futbol Takımı'nın kaptanı Alex De Souza, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde eşleşecekleri muhtemel rakiplerine adeta göz dağı vererek, ''Bundan sonra ki karşılaşmalarda rakiplerimizin işi zor olacak'' dedi. Brezilyalı futbolcunun Globo-MG radyosuna yaptığı açıklamalar, kendi internet sitesinde yayınlandı.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselerek Fenerbahçe Kulübü adına çok önemli bir başarıya imza attıklarını belirten Alex, ''Fenerbahçe şu ana kadar böyle bir başarı yakalayamamıştı'' dedi. Brezilyalı futbolcu ligde çeyrek finalde karşılaşacakları muhtemel rakipleriyle ilgili olarak da, ''Bundan sonra ki karşılaşmalarda rakiplerimizin işi zor olacak. Bizi küçük görüyorlar ama kaliteli bir takıma sahibiz. Geçen sene Avrupa'nın en iyisi olan Sevilla takımını eledik. Bundan dolayı en basitinden diyebilirim ki, rakiplerimizle başa baş mücadele edeceğiz'' diye konuştu.

-''HİÇBİR ZAMAN MİLLİ TAKIMI HEDEFLERİM ARASINDAN ÇIKARMADIM''-

Alex, Brezilya Milli Takımı'na yeniden çağrılmayı hiçbir zaman hedefleri arasından çıkarmadığını ancak, artık daha farklı düşündüğünü söyledi.

Milli takım için şansının azaldığını kaydeden Fenerbahçeli futbolcunun görüşü şöyle: ''Hiç bir zaman milli takımı hedeflerim arasından çıkarmadım, ama bu sefer biraz farklı düşünüyorum. Önceleri her gün, 24 saat milli takımı düşünüyordum. Şansımın azaldığı şu dönemde ise farklı düşünmeye başladım. Şayet hoca beni uygun görür ve çağırırsa, bütün coşkumla gidip katılacak ve takıma yardım edeceğim. Ama artık önce ki gibi 'Aman ne zaman maç var, ben de var mıyım' merakı içinde değilim.''

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #114 : 08 Mart, 2008, 01:20 »

Fenerbahçe'nin Sevilla zaferinin ardından, teknik direktör Zico'yla bir görüşme yapan Brezilyalı gazeteci Fernando Duarte, galibiyetin perde arkasına dair ilginç açıklamalar yaptı. Duarte, Milan'ın gelecek sezon için Zico'yu istediğine dair söylentiler bulunduğunu da söyledi.

Goal.com'un haberine göre; The Guardian gazetesinin internet sitesinden yayınlanan "Football Weekly" adlı radyo programına katılan Brezilyalı gazeteci Fernando Duarte, Fenerbahçe'nin Sevilla zaferinin perde arkasında yaşananlarla ilgili enteresan bilgiler verdi.

'Rio'da, Noel 3 Mart'ta kutlanır'

Brezilya gazetesi O Globo'nun muhabiri olan Duarte, öncelikle Zico'yu övgüye boğarak, "Rio'da insanlar Noel'i 3 Mart'ta kutlarlar. Çünkü bu "mesih"in, yani Zico'nun doğduğu tarihtir," dedi.

İstanbul'da oynanan Sevilla maçını tribünden takip eden ve Fenerbahçe'yle ilgili kapsamlı bir haber hazırlayan Duarte, Fenerbahçe'nin gayet iyi bir kadroya sahip olduğunu ifade ederek, "Roberto Carlos ve Alex gibi deneyimli oyuncuları var. Türkiye'de yabancı sınırlaması olduğu için Fenerbahçe, Avrupa takımlarıyla yarışacak bir kadro kurmakta zorlanıyor. Buna rağmen, bu sezon Avrupa'da kendi sahalarında maç kaybetmediler. Hatta Sevilla'yla oynadıkları ilk maç, ikinci maçtan daha güzel geçti. Ancak bana kalırsa Sevilla, Fenerbahçe'yi biraz hafife aldığı için kaybetti," diye konuştu.

'Fener gizli favori'

Duarte, Fenerbahçe'nin çeyrek finalde eşleşeceği takımı zorlayıp zorlamayacağı konusunda ise, "Fenerbahçe için gizli favori diyebiliriz. Savunmada bazı sorunları olduğu açık. Ayrıca baskı altındayken dağılabiliyorlar. Ancak takımda müthiş bir mücadele ruhu var. Hiçbir takımın 'Fenerbahçe çıktı' diye bayram edeceğini sanmıyorum," dedi.

'Zico'nun kulübede durması yetiyor'

Daha sonra Zico'nun Fenerbahçe'ye yaptığı katkılardan söz eden Brezilyalı gazeteci, "Öncelikle, Zico'nun yedek kulübesinde durması bile yetiyor. Çünkü kadrodaki birçok oyuncu, çocukluklarında Zico'ya tapıyorlardı ve şimdi aynı adam onların teknik direktörü. Zico zaten Japonya'nın başındayken de iyi işler yapmıştı. Dünya Kupası'nda Brezilya, Hırvatistan ve Avustralya'nın olduğu zor bir gruba düştüler. Ama Japonya oraya gelene kadar elemelerde hiç maç kaybetmedi ve daha önce de Asya Kupası'nı kazandı. İnsanlar ondan çok şey bekliyor ama Zico hâlâ öğreniyor," sözlerini kullandı.

Zico'nun güzel futbol düşkünlüğü

Zico'nun güzel futbol düşkünü olduğunu da belirten Duarte sözlerine şöyle devam etti: "İstanbul'dayken yaptığımız görüşmede bana, 'Eğer sırf sonuç için oynamak istersem, inan bana, bunu yapabilirim. Ama beni asla bütün takımı savunmaya çekip, bekletirken göremezsin. Benim güzel futbola bağlılığım var,' demişti."

Duarte daha sonra, Sevilla zaferinin ertesi günü Zico'yla görüştüğünü belirterek, "Zico galibiyetten ötürü çok mutluydu. Uğura inanan bir insan olarak, benim İstanbul'daki çeyrek final maçına da gitmem gerektiğini söyledi," diye konuştu.

'Fener lige asılmayacak'

Duarte, Fenerbahçe'nin bu sezon lige çok fazla asılmayacağını düşündüğünü de ifade ederek, "Geçen sezon takımın 100. yılında şampiyon oldular ve bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne daha çok önem veriyorlar. Eğer finale yaklaşırlarsa, ligi Galatasaray'a ikram edebilirler," diye konuştu.

Zico, Volkan'a ne dedi?

Duarte son olarak Sevilla maçının perde arkasına değinerek, Zico'nun penaltı atışlarından önce Volkan'a, "Bugün iki büyük hata yaptın. Şimdi çıkıp bir kahraman mı olacaksın, yoksa hayatın boyunca bu utançla mı yaşayacaksın?" diye seslenerek milli kaleciyi motive ettiğini anlattı. Duarte ayrıca, Zico'nun Fenerbahçe'ye ilk geldiği günlerde Volkan Demirel'i çok beğenmediğini ve bir antrenman sırasında Volkan'a üst üste 17 frikik golü attığını da belirtti.

Milan, Zico'yu mu istiyor?

Brezilyalı gazeteci son olarak, son derece ilginç bir söylentiden söz etti. Zico'nun Fenerbahçe'yle olan sözleşmesinin bu sene bittiğini belirten Duarte, "Fenerbahçe sözleşmeyi yenilemek istiyor ancak Zico biraz isteksiz davranıyor," dedikten sonra; Zico'nun gelecek sezon Milan'da Carlo Ancelotti'nin yerini alabileceğine ilişkin bir söylentinin ortalıkta dolaştığını söyledi.

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #115 : 08 Mart, 2008, 17:23 »

Sevilla zaferine özel dergi
Fenerbahçe'nin, Turkcell Süper Lig'de yarın Kadıköy'de Vestel Manisaspor ile yapacağı maça gidecek taraftarlara, Fenerbahçe Dergisi'nin Sevilla maçı sonrası hazırladığı özel sayı dağıtılacak.

Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinin açılış sayfasında taraftarlara derginin tanıtımı ve organizasyon ile ilgili duyuru yapıldı.

Dergiyle ilgili duyuruda, ''Tribünlerde büyük coşku, 'Sevilla'ya gidemedim' diye üzülme! Manisaspor maçına gelen tüm taraftarlarımıza 32 sayfalık Fenerbahçe Dergisi Sevilla maçı özel sayısı hediye'' ifadeleri yer aldı.

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #116 : 09 Mart, 2008, 14:01 »

"Yarı finali hayal ediyorum"
Fenerbahçe Kaptanı Alex, Avrupa’nın en iyi 4 takımı arasında olabileceklerini söyledi, “Şampiyonlar Ligi’nde yarı finali hayal etmeye başladım. Bu rüyama kimse engel olamaz” dedi.

İnternet sitesinde son günlerde yaşadıkları başarıları dile getiren Brezilyalı futbolcu, hem kendisinin, hem de Fenerbahçe’nin ilk kez böyle bir başarı yakaladığını, artık Avrupa’nın en iyi kulüpleri arasında olduklarını belirtti. Alex, “Buralara gelmek için çok çalıştık ve şu andaki başarıyı da hak ediyoruz” diye konuştu.

2004 yılının Mayıs ayında Fenerbahçe ile sözleşme imzaladığında herkesin, “Neden Fenerbahçe?” diye sorduğunu hatırlatan sarı-lacivertli oyuncu, “O zaman Aziz Yıldırım bana Avrupa’da iyi bir yerlere geleceğimizin sözünü vermişti. (2010 yılına kadar Avrupa futbolunda belli bir yer edinmiş olacağız) demişti. Ancak geçen seneye kadar buraya gelişim hakkında şüphe duyduğum zamanlar olmuştu. Aziz başkanın, kafasındaki bu projelerinden vazgeçtiğini sanmıştım. Ama ne kadar yanıldığımı daha iyi anladım” ifadesini kullandı.

‘Brezilya’ya döndüğümde...’

Sevilla’yı eleyerek inanılmaz bir düşü gerçekleştirdiklerini belirten Alex, “Şimdi çeyrek finali hayal etmeye başladım. Avrupa’nın en iyi 4 takımı arasına kalabiliriz. Bu rüyama kimse engel olamaz. Artık Avrupa’da başarı ne demek tadını çok iyi biliyoruz. Bunun yakın bir gelecekte kulüp için rutin bir olay olacağına inanıyorum. Bir gün Brezilya’ya döndüğümde televizyonda daha güçlü ve her seferinde kazanan bir Fenerbahçe göreceğim, buna da hiç şaşırmayacağım” dedi.

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #117 : 10 Mart, 2008, 19:53 »

Batman uçuyor
Fenerbahçe’de sezonun ikinci yarısında büyük bir çıkış yakalayan forvet oyuncusu Mateja Kezman, ligde 1 hafta aradan sonra tekrar gollerle buluştu. Son olarak 22. haftadaki Çaykur Rizespor maçında (4-2) takımı adına 2 gol atan sarı-lacivertli futbolcu, forma giydiği ancak gol atamadığı 24. haftadaki Ankaragücü maçından sonra Vestel Manisaspor maçında da 2 gol kaydetti.
Kezman, teknik direktör Zico’nun yedek ağırlıklı kadroyu sahaya sürdüğü 23. haftadaki Bursaspor maçında forma giymemişti. Sarı-lacivertli futbolcu, dün akşam attıklarıyla birlikte ligdeki gol sayısını 8’e yükseltti. Kezman çok hızlı oynadıklarını, Alex gibi milimetrik paslar atan bir oyuncunun kendisi için büyük avantaj olduğunu söyledi.

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #118 : 11 Mart, 2008, 02:49 »

Mosturoğlu'ndan Zico'ya destek
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, teknik direktörleri Zico'nun her zaman arkasında olduklarını ve olmayı sürdüreceklerini söyledi.
Şekip Mosturoğlu, Cumhuriyet Gazetesi'nin ''Sporda 2007'nin Yıldızları'' ödül töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Mosturoğlu, yönetim olarak Zico'yu hiç eleştirmediklerini vurgulayarak, ''Biz hep arkasındaydık, hala arkasındayız. Bu da bizim doğru tercih yaptığımızı, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Zico'yu teknik direktör olarak sözleşmeyle kulubümüze bağlarken düşüncemiz, özellikle Avrupa'da istikrarlı bir başarıyı ve büyümeyi sağlamaktı. Zico da bunu sağlayacak kriterlere sahipti, bunun için için seçilmişti zaten. Biz memnunuz, doğru seçim yaptığımızı herkesin kabul etmesi bizi de memnun ediyor'' diye konuştu.

Fenerbahçe'nin, sürekli yılın takımı seçildiği hatırlatıldığında Mosturoğlu, ''Bu ödülleri normal buluyorum. Sportif performansına bakıldığında 2007, kulübümüzün altın çağı oldu. Bir dönemin, kurumsal bir başarının taçlandırılması oldu. Bu ödülleri hakediyoruz. Her zaman daha iyisini yapmak gerekiyor. Başarımızın taçlandırılması, çalışmalarımızda bize hem daha fazla şevk, hem de onur veriyor'' dedi.

Mosturoğlu, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final kura çekimiyle ilgili görüşlerini de şöyle açıkladı:

''Son 16'dan beri aynı şeyi söylüyoruz; hepsi birbirinden güçlü takımlar, rakip ayırt etmek mümkün değil, herbirinin farklı açıdan gücü var. Tabii ki gönlümüzden geçen rakip var ama önemli olan, Fenerbahçe'nin oyun yapısına, hücum anlayışına, zenginliğine uygun bir rakiple karşılaşılması. Hücumu oynatmayı seven, oynatan bir takımla oynamak istiyoruz.''

-GÖKŞEN: ''DİNLENECEĞİM''-

Törene katılan Galatasaraylı yönetici Fatih Gökşen, yeni dönemde yönetimde yer almayacağını açıkladı.

4 yıldır sarı-kırmızılı kulüpte görev aldığını belirten Gökşen, ''Yeni dönemde görev almayacağım. Tabii ki gencim ve görev almak için önümde uzun yıllar var ama bu dönem dinlenmeyi düşünüyorum'' diye konuştu.

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #119 : 11 Mart, 2008, 20:01 »

Bir başarı öyküsü!..
Manisaspor karşılaşmasının 15. dakikasında Ümit Bozkurt'un en az 5 metre gerisinden attığı topa hareketleniyor. Ve meşin yuvarlakla ilk temasında tecrübeli Ümit, yanından geçişini sadece izlemekle yetiniyor. 

Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki 50 bin kişilik muhteşem koro hemen ayağa fırlıyor. Roberto Carlosvari bu müthiş depar, Sevilla zaferinin kahramanlarından Uğur Boral'a ait. Rakip Avrupa takımı değil; ama onun için hiç fark etmiyor. Yıldızı her geçen gün biraz daha parlıyor. Driplinglerle ceza alanına sokulmalar, fuleli koşular, nefis asistlerle sol kanadı adeta uçuruyor.

Fenerbahçe'ye bugünlerde bahar havası çoktan gelmiş durumda. Türkiye Kupası'na çeyrek finalde veda etse de Şampiyonlar Ligi ile Süper Lig'de yoluna doludizgin devam ediyor, Sarı-Lacivertliler. Şüphesiz ki başkandan yöneticilere, teknik heyetten futbolculara, malzemecisinden aşçısına kadar birçok unsurun başarıda payı bulunuyor. Ancak formunun zirvelerinde dolaşan Uğur Boral'a ayrı bir parantez açmak gerekiyor.

14 Nisan 1982'de Tokat'ın Zile ilçesinde doğan Uğur, futbolla 1995'te İstanbul'da Gaziosmanpaşa'nın amatör kümede mücadele eden takımlarından Karadenizspor'da tanışıyor. Güçlü bir sol ayağı olduğu için sıklıkla defansın veya orta sahanın solunda deneniyor. Karadenizspor başkanı ve şimdinin Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, onu Trabzonspor altyapısına katmak istiyor. Küçükali'nin tavsiyesi üzerine Bordo-Mavili ekibin bir yöneticisi Uğur'u izleyip, "Bizde onun gibi çok futbolcu var." diyerek konuyu kapatıyor. Hızı ve etkili bindirmeleriyle kısa zamanda ismi duyuluyor. Çok geçmeden Alibeyköy'le anlaşarak bu işten ekmeğini kazanmaya başlıyor. Alt liglerde fazla vakit kaybetmeden 2000'de Hikmet Karaman'ın çalıştırdığı Kocaelispor'la anlaşıyor.

Uğur, Hikmet Karaman'ın kendisine güvenip bir Beşiktaş maçında oynatmasını hiç unutamıyor. Futbol hayatının başlangıcında Karaman ve Ziya Doğan gibi Türk teknik adamlarının büyük emeği olduğunu ifade eden 26 yaşındaki oyuncu, Kocaeli'ne veda ederek G.Birliği ile sözleşme imzalıyor. Forma şansı bulamayınca da Ankaraspor'a kiralık gönderiliyor. 2003-04 sezonunda Ankaraspor'la Süper Lig'e çıktıktan sonra geri dönüyor. G.Birliği forması ile toplam 63 resmi maçta 10 gol, 5 asistle oynuyor. 2005-06 sezonunun sonunda bitecek sözleşmesini uzatmıyor ve devre arasında F.Bahçe'ye gideceği açıklanıyor. İlhan Cavcav bu işe sıcak bakmasa da bedelsiz olarak Sarı-Lacivertli takıma geliyor. Uğur'u, "F.Bahçe'ye erken gidiyor. Bu haliyle 5 maç bile oynayamaz." diye yolcu eden Cavcav'ın halen para kazanamadığı için böyle konuştuğu iddia ediliyor. 100. yılında şampiyonluk sevinci yaşayan F.Bahçe'de ilk dönemlerinde zorlanıyor. Ümit Özat ve Tuncay Şanlı'dan oluşan sol kanatta kimi zaman Ümit'i keserek elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Ne var ki çabaları yeterli görülmüyor. Bu futbolcuların takımdan gitmesiyle defansın soluna Roberto Carlos gibi bir dünya yıldızı alınıyor. Zaten inanılmaz hızlı bir stili olan Uğur, Carlos'tan çok şey öğreniyor. Sezon başında Tuncay'ın boşluğunu doldurması beklenen yegâne isim olarak düşünülüyor. İlk haftalarda fırtına gibi esse de formayı Vederson'a kaptırıyor. İsabetsiz pasları ve savruk futboluyla eleştiri oklarının hedefine oturuyor. İlk yarıda inişli çıkışlı bir grafik çiziyor.

Şampiyonlar Ligi'nde gruplar döneminin son maçında harika bir performans gösterip CSKA Moskova ağlarını 2 kez havalandırıyor. 2. yarıda ise bambaşka bir kimliğe bürünüyor. Hele ki o hafızalara kazınan Sevilla maçları... Dünyanın en iyi sağ kanadı şeklinde lanse edilen Navas'lı, Alves'li Sevilla'yı perişan ediyor. Manisa karşısındaki deparları da unutulmaz enstanteneler arasına giriyor.

Avrupa Şampiyonası'nda A Milli Takım kadrosunda yer almayı arzulayan Uğur Boral, hakkında transfer dedikoduları çıksa da F.Bahçe'den ayrılmayı şimdilik aklından geçirmiyor. Kendine güveninin giderek artmasıyla performansının yükseldiğini belirten tecrübeli futbolcu, "En büyük özelliğim hızım. Geçen yıl defansif oynuyordum. Şimdi asıl yerimdeyim. Eskiden de hücuma yönelik oynadığım zaman çok başarılı olmuştum. Fenerbahçe'ye bu özelliğim sayesinde gelmiştim." diyor.

Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 59 Yukarı git Yazdır 
Futbolaktif Futbol Forumu  |  Türkiye'den Futbol  |  Turkcell Super Lig  |  Fenerbahçe  |  Konu: Fenerbahçe'den Haberler « önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.6 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Dost Siteler : Seri İlan Anket Fotokopi Fotokopi Radyo Anketler Tatil Bu Sayfa 0.255 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu