Futbol Sitesi Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
25 Temmuz, 2008, 17:10
Ana Sayfa Ara Giriş Yap Kayıt

Futbolaktif Futbol Forumu  |  Türkiye'den Futbol  |  Turkcell Super Lig  |  Fenerbahçe  |  Konu: Fenerbahçe'den Haberler 0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 39 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Fenerbahçe'den Haberler  (Okunma Sayısı 15872 defa)
Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

Gol Kralligi : 50

« Yanıtla #120 : 11 Mart, 2008, 20:01 »

Appiah 180 derece döndü
Sezon sonuna kadar sahalara dönemeyeceği için Fenerbahçe’nin sözleşmesini dondurmak istemesi üzerine isyan eden ve buna izin vermediği gibi menacerleri kanalıyla sert bir açıklama yapıp, kulübü FİFA’ya şikayet edeceğini söyleyen Stephen Appiah, 180 derece döndü. Bu dönüşün nedeniyse, Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde elde ettiği başarıydı. Kendisine ait internet sitesine bir açıklama yapan Ganalı oyuncu, durumuyla ilgili bilgi verirken, en kısa sürede sahalara dönmek için büyük çaba harcadığını ifade etti.
‘Muhteşem başarı’
Appiah, şunları dile getirdi: “Büyük ilerleme kaydediyorum. Her gün benim için daha iyiye gidiyor. Kafa olarak iyi durumdayım. Doktorlar geri dönmem için ellerinden geleni yapıyor. Sabırlı olmamı söylüyorlar. Biliyorum ki, taraftarlarımız en kısa zamanda sahaya çıkmamı bekliyor. Fenerbahçe, Devler Ligi’nde büyük bir başarı elde etti. Takım olarak nasıl geliştiğimizi gösterdik. Bu, muhteşem bir başarı. Her gün dünyanın birçok yerinden beni cesaretlendirecek mesajlar alıyorum. Herkese teşekkür ederim.”

Futbolaktif Gold
Gold Uye

Gol Kralligi : 1453

Mesaj Sayisi : 1923

Uyelik Bilgileri
Ynt: Fenerbahçe'den Haberler
25 Temmuz, 2008, 17:10

HEMEN UYE OLARAK SENDE ARAMIZA KATIL!

Kayitli
Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #121 : 11 Mart, 2008, 20:04 »

"F.Bahçe beni büyüledi"
2006 yılı Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Barcelona’nın teknik patronu Frank Rijkaard, Fanatik’e konuştu, Fenerbahçe’yi övgü yağmuruna tuttu: “İkinci Başkanımız Ferran Soriano, Galatasaray’ı 2-0 yendikleri maçı canlı izledi. O günkü atmosferi bana anlattı. O maçta iyiydiler, ama Şampiyonlar Ligi’ndeki performansları çok daha etkileyici. Önce İnter’i yenip gruptan çıktılar. Sonra Sevilla’yı 3-2 yendiler. Rövanşta 3-2 kaybettiler, ama İspanya’daki futbollarına dikkat çekmek istiyorum. 2-0 geriye düşüp oyuna tekrar ortak olmaları beni büyüledi. Eğer Fenerbahçe ile eşleşirsek kesinlikle kolay bir lokma olmayacaklar. Onları yakından takip ediyoruz. Zaten artık son 8’deyiz ve elbette küçük takım yok...”

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #122 : 11 Mart, 2008, 20:04 »

Yıldırım'ın hedefi 1 milyar $
Son yıllarda Avrupa Kupaları’nda gösterdiği başarılı performansı Sevilla zaferiyle taçlandırıp Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez çeyrek finale kalma başarısını gösteren Sarı-Lacivertliler, ‘Avrupa devi’ olma yolunda önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Fenerbahçe’ye çağ atlatan Aziz Yıldırım’ın “Hedefimiz 1 milyon üye” sloganıyla hayata geçirmeye çalıştığı organizasyonun perde arkasını Fanatik araladı. Yıldırım, üye sayısını bu hedefe ulaştırdığında, kulübün bütçesi de çılgın bir rakama ulaşacak: 1 milyar dolar...

1998’de 16 milyon dolardı

Fenerbahçe dergisinin Sevilla maçı özel sayısında, “1 milyon üye sayısına mutlaka ulaşacağız” diyen Yıldırım; 1998 yılında göreve geldiğinde kulübü 16 milyon dolar bütçeyle devralmıştı. Başkan, 10. yılını doldurduğu 2008 yılında ise bütçeyi 184 milyon dolara taşımayı başarmış ve yüzde 1150 büyüme kaydetmişti. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın kısa süre içinde bu konuyu kongre üyelerine sunacağı ve projenin bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmalara başlayacağı öğrenildi.

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #123 : 11 Mart, 2008, 20:04 »

Yıldırım'dan 'Bekleyin' talimatı
Fenerbahçe’de Sevilla zaferi ve ligdeki iyi gidiş üzerine moraller yükselirken, sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan oyunculara Başkan Aziz Yıldırım’dan “Bekleyin” talimatı geldi.
Gösterdikleri performans nedeniyle göze giren ve transfer borsasına göz kırpan oyuncularından sözleşmesi bitecek olanların masaya çağrılmasına az zaman kaldığını bildiren yöneticiler, takıma süre verdi.

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek Aurelio, Semih, Önder ve Serdar’ın durumlarının gözden geçirildiğini ve uygun zamanda masaya çağrılacaklarını dile getiren Başkan Aziz Yıldırım, görüşmelere Semih ile başlayacak.

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #124 : 11 Mart, 2008, 20:05 »

Kuraya uğurlu ekip gidiyor
Fenerbahçe’nin çeyrek finale kaldığı Şampiyonlar Ligi’nin 14 Mart Cuma günü İsviçre’de düzenlenecek olan kura çekimine uğurlu ekip gidecek. Sevilla kurasını da çeken ve turun geçilmesinde uğurlu kabul edilen Asbaşkanlar Neşet Yalçın, Şekip Mosturoğlu ve Dış İlişkiler Sorumlusu Turgut Acar’ın gideceği kura çekimine, uğuru bozmamak için Başkan Aziz Yıldırım bile katılmayacak.

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #125 : 11 Mart, 2008, 20:05 »

Zico taraftarlarla barışmıyor
Vestel Manisaspor maçı öncesi seyircinin tribünlere davet etmesine rağmen soyunma odasından çıkmayan Teknik Direktör Zico’nun, geçen yıl yaşanan istifa davetleri nedeniyle taraftarlara hâlâ kırgın olduğu öğrenildi.

İkinci kaptan Semih’in sahadan içeri girerek soyunma odasından getirmeye çalıştığı ancak ret yanıtı aldığı Brezilyalı hocanın, geçen sezon Ankaraspor ve Sivasspor beraberlikleri sonrası yaşadıklarının etkisinden kurtulamadığı bildirildi.

Fazla ilgi göstermedi

Maçtan önce Sevilla zaferi nedeniyle seyircinin büyük övgüsünü almasına rağmen tribünlere gelmeyen ve Semih’i geri çeviren Zico, kendisi için yapılan sevgi gösterilerine fazla ilgi göstermedi.

Karşılaşmanın sonlarına doğru yapılan yoğun tezahürat sonrası hafifçe el sallayan Brezilyalı hocanın gönlünü almaya çalışan tribünlerin, bundan böyle Zico’ya daha fazla destek vermesi bekleniyor.

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #126 : 11 Mart, 2008, 20:05 »

"Sizinle gurur duyuyorum"
Sevilla ile oynanan ilk maçta sakatlanarak bir süredir sahalardan ayrı kalan Roberto Carlos, Manisaspor maçından sonra Maldonado ile birlikte gittiği soyunma odasında futbolcu arkadaşlarına “Sizinle gurur duyuyorum” diye bağırdı.

Karşılaşmayı locadan izleyen Brezilyalı yıldızın, Sevilla maçındaki başarıları ve Manisaspor karşısında alınan galibiyet nedeniyle takım arkadaşlarının sevinçlerini paylaşırken, “Çok formdayız. Böyle devam edersek başarılı uzak değil” dediği öğrenildi.

Carlos, Manisaspor’a karşı forma giyen herkesi sarılarak tebrik ederken, takımı alkış yağmuruna tuttu. Maldonado da arkadaşlarını tek tek kutladı.

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #127 : 11 Mart, 2008, 20:06 »

Roberto Carlos faktörü!
Fenerbahçe, bu sezon Avrupa'da tarihinin en parlak döneminden geçiyor. Bu başarı, yılların yatırımlarıyla birlikte geldi ama takım içindeki çok önemli bir faktör de gözardı edilmiyor. Sarı-lacivertli yöneticiler, Şampiyonlar Ligi'ndeki zaferlerde Roberto Carlos'un büyük rol oynadığını düşünüyor. Çünkü sambacı, zaman içinde tecrübelerini arkadaşlarına aktarırken, onların özgüvenlerini de geliştirdi. Özellikle zorlu maçlar öncesinde yaptığı görüşmelerle arkadaşlarının endişelerini ortadan kaldırdı.

REAL'DEN İYİ OLURUZ
Bu tür durumlarda Avrupa'da çok tecrübesi olmayan arkadaşlarına, "Korkacak hiçbir şey yok. Bu takım, gerektiğinde ve iyi motive olduğunda Real Madrid'den bile daha iyi olabilir. Bunun gerçekleşmesi tamamen bizim elimizde. Karşınıza çıkacak oyuncuların hiçbirisi sizden daha iyi değil. Tek özellikleri sizden daha ünlü olmaları. Siz komplekse kapılmadan elinizden geleni sahaya yansıtırsanız, söylediklerimin gerçekleştiğini göreceksiniz" diyerek güven aşıladı.

UĞUR'UN DA EMEĞİ BÜYÜK
F.Bahçe'de son dönemin en iyi oyuncularından Uğur Boral'ın müthiş çıkışında da Roberto Carlos'un olduğu öğrenildi. Teknik direktör Zico'nun, bir anda Vederson'dan Uğur Boral'a dönmesi ve bu oyuncuda ısrarcı olmasının altında da Roberto Carlos faktörünün olduğu bildirildi. Brezilyalı yıldız, genç takım arkadaşını adeta adam markajına alıp, onun bir anlamda beynini yıkayarak gelişmesini sağladı ve Uğur Boral, Fenerbahçe'nin son maçlarına damgasını vurdu.

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #128 : 11 Mart, 2008, 20:07 »

Formayı kapan bırakmıyor!
Sakatlık futbolun ve futbolcunun kabusu olmaya devam ediyor. Dünya futbolunun bu amansız hastalığı Türkiye’de de başağrısı olmaya devam ediyor. Şampiyonluk mücadelesi veren kulüpler en önemli oyuncularını bu yüzden kaybetti. Fenerbahçe’de Stephen Appiah, Galatasaray’da Linderoth, Sivasspor’da Balili geçirdikleri sakatlık nedeniyle sezonu kapattılar.

Geniş kadroya sahip olan Fenerbahçe bu konuda zirve mücadelesi verdiği rakiplerine oranla daha şanslı. Sarı lacivertli takımda sakatlık geçiren futbolcunun alternatifi formayı sırtına geçirdi mi, bir daha çıkarmıyor. Zico’nun öğrencileri kendini hep hazır tutuyor ve oynamaya başladı mı, sakatlanan arkadaşını unutturuyor.

Sezon başında kaleci Serdar ile Volkan arasında başlayan serüven, Stephen Appiah, Deniz Barış, Mateja Kezman ve Selçuk Şahin ile devam etti. Appiah sakatlandıktan sonra Deniz Barış takımın bankosu haline geldi. Ardından Deniz sakatlandı, bu kez Selçuk Şahin, form tutarak Zico’nun gözdesi oldu. Kezman’ın sakatlığı ise Semih Şentürk’ün şansını açtı. Attığı gollerle takımını hem Avrupa’da, hem Türkiye’de sırtlayan Semih de Galatasaray derbisinden sonra formasını Kezman’a kaptırdı. Şimdi Kezman formda ve Semih kulübede. Bu durum en çok Zico’yu sevindiriyor. Brezilyalı teknik adam bir taraftan oyuncusunun sakatlanmasına üzülürken, bir taraftan da alternatif isimlerin başarısından mutluluk duyuyor.

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #129 : 11 Mart, 2008, 20:07 »

"Bizi küçük görüyorlar"
Golleri ve asistleri ile Fenerbahçe’yi zirveye taşıyan Alex de Souza, sözleriyle de gündeme damgasını vuruyor. Şampiyonlar Ligi’ndeki Sevilla maçlarında ortaya koyduğu futbol ve attırdığı gollerle ön plana çıkan kaptan, Vestel Manisaspor karşısında da sahanın yıldızıydı.

Müthiş futbol zekasıyla sarı lacivertli takımın tartışılmaz lideri olan Brezilyalı oyuncu, ülkesinde yayın yapan bir radyo kanalına yaptığı açıklamada, Şampiyonlar Ligi’ni değerlendirerek, "Bizi küçük görüyorlar ama kaliteli bir takıma sahibiz. Son iki yılın UEFA Şampiyonu Sevilla’yı eledik. Bundan dolayı her rakip ile başabaş oynayabiliriz. Bundan önceki maçlarda neler yapabileceğimizi gösterdik. Camiamız, taraftarımız, kadro zenginliği ve yönetim desteği ile üst düzeydeyiz" diye konuştu.

Rakiplerin işi zor

Globo-MG radyosunda Guto Rabelo ve Claudio Junior tarafından sunulan Globo Esportivo programına telefonla katılan Alex, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale çıkışlarından dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirerek, "Gerçekten kulüp adına çok önemli bir başarıya imza attık. Fenerbahçe şu ana kadar böyle bir başarı yakalayamamıştı. Zico ile istikrarlı bir çizgimiz var. Kendi sahamızdaki son 5 maçımızı da kazandık. Bundan sonraki maçlarda rakiplerimizin işi zor olacak" dedi.

Ümidim hala canlı

Alex, Brezilya Milli Takımı’yla ilgili ümitlerini hala canlı tuttuğunu da vurguladığı programda "Hiç bir zaman milli takımı hedeflerim arasından çıkarmadım, ama bu sefer biraz farklı düşünüyorum. Önceleri her gün, 24 saat milli takımı düşünüyordum. Şansımın azaldığı şu dönemde ise farklı düşünmeye başladım. Şayet hoca beni uygun görür ve çağırırsa, bütün coşkumla gidip katılacak ve takıma yardım edeceğim. Ama artık önceki gibi ’aman ne zaman maç var, ben de varmıyım?’ merakı içinde değilim" yorumunu yaptı.

İstanbul’da huzurlu bir yaşam sürdürdüğüne işaret eden Alex, eşi ve çocukları ile Türkiye’de olmaktan büyük keyif aldıklarını dile getirerek, "Ailece Fenerbahçe’nin heyecanını taşıyoruz. Eşim de aynı duyguları taşıyor. Hedefimiz Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’nin en başarılı takımı olmak" ifadesini kullandı.

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #130 : 11 Mart, 2008, 20:07 »

"İyi ki gitmemişim"
Fenerbahçe'nin golcü futbolcusu Semih Şentürk, uzun süre yedek kaldığı dönemde bile Sarı-lacivertli kulüpten tamamen ayrılmayı hiçbir zaman düşünmediğini belirterek, "Daum zamanında, oynamayıp kenarda oturduğumda geçen seneye kadar kiralık gitmeyi düşündüm. Ama şimdi baktığım zaman 'İyi ki gitmemişim' diyorum" dedi.

Semih Şentürk, Fenerbahçe Gazetesi'nde yer alan röportajında, uzun süre yedek kaldığı dönemde bile Sarı-lacivertli kulüpten tamamen ayrılmayı hiçbir zaman düşünmediğini kaydederek, "Daum zamanında, oynamayıp kenarda oturduğumda geçen seneye kadar kiralık gitmeyi düşündüm. Futbolcu oynayarak kendini geliştirebilir, oynamadığı zaman kendini geri atıyor. Ama şimdi baktığım zaman 'İyi ki gitmemişim' diyorum" şeklinde konuştu.

Kendisine 'Nöbetçi golcü' denmesinin hatırlatılması üzerine Semih, "Bana, 'Nöbetçi golcü, ilk 11'e girdiği zaman bir şey yapamıyor' diyorlardı. Ben bu sene ilk 11 oynadığım 14 maçta, 11 gol attım ve gol krallığında birinci sıradayım. Son Sevilla maçında da hocam bana 60 dakika şans verdi. Ben oyuna girdikten sonra koşmasam, mücadele etmesem ve topa vurmasam neyime, benim kendi zararıma. Bir dahaki maçta beni oyuna, sonraki maçta kadroya bile almaz. Ben de kendimi iyi motive ediyorum. Zico beni oyuna girmem için kaldırdığında iyi ısınıyorum. Mesela ilk Sevilla maçında da aynısını yaptım ve oyuna girdiğimde Alex'in pasında köşeyi boş gördüm, golümü attım. Ben aslında 'Nöbetçi golcü' değil, 'Gerçek golcüyüm'" diye konuştu.

Semih, 'Golcü çok süre aldığı zaman kendini daha iyi geliştirebilir' sözüne katılıp katılmadığının sorulması üzerine, "Kesinlikle çok doğru bir söz. Hem kaleci hem de forvet bir takımın önemli mevkileri. Ben kendi adıma diyebilirim ki; bu sene oynuyorum ve takıma her zamankinden daha fazla katkıda bulunuyorum. Her futbolcu oynamak ister. Yani bu orta saha da veya defansta fark etmez. Ama bir oyuncu oynadığı zaman kendini geliştirebiliyor. Oynamadığın zaman da eksikleri diğer oyunculardan daha fazla olduğu için ister istemez diğerlerinden geride kalıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

"ALEX, ŞU ANDA TÜRKİYE'DE OYNAYAN EN İYİ FUTBOLCU"

Sarı-lacivertli takımın kaptanı Alex'in şu anda Türkiye'de oynayan en iyi futbolcu olduğunu dile getiren Semih, "Alex ile daha önceden de tabii ki beraber oynadık ama bu sene daha fazla birlikte oynama şansı buluyoruz. Oyun zekası ve herkesten daha erken düşünme yeteneği olsun, Alex, şu anda Türkiye'de oynayan en iyi futbolcu. Ben de onun ne yapabileceğini hissedebiliyorum. Attığım gollerde onun çok büyük payı var. Maç sırasında bir pozisyonda içimden 'Topu arkaya atacak' diyorum ve atıyor da. Sadece maçlar değil, antrenmanlarda da bu aynı şekilde. Sanki aramızda telepatik bir bağ var ve bunun üzerine çalışıyoruz. Benim açımdan böyle bir yetenek ile beraber çalışmak çok farklı bir zevk" diye konuştu.

Sarı-lacivertli ekibin bir diğer golcüsü Mateja Kezman ile ilgili olarak Semih, "Benim eşim de Boşnak olduğu için onun dilinden biraz anlıyorum. Kezman iyi ve karakterli bir oyuncu gibi. Chelsea, Atletico Madrid ve PSV'de oynamasına rağmen, daha önce gelen yabancılar gibi öyle havalı bir futbolcu değil. Onun oynamadığı ve benim gol attığım maçlarda beni tebrik eden, arayan ve mesajlar atan çok sıcakkanlı biri. Sezon başında kendini tek forvet olarak yalnız hissettiğini söylemişti. Ancak şu anda takıma tamamen uyum sağlayabildiğini ve o yalnızlığını giderdiğini, gerçek performansını yakaladığını düşünüyorum. Şu anda ikimizde formdayız, bu da Zico ve Fenerbahçe için bu büyük bir şans" dedi.

"YURT DIŞINA GİDERSEM TERCİHİM İSPANYA OLUR"

Sezon sonunda sözleşmesinin biteceğini hatırlatan ve öncelikli tercihinin Fenerbahçe olduğunu dile getiren Semih, "Sezon başında bu konu ile ilgili çok spekülasyonlar oldu. Fenerbahçe'de sözleşmem devam ediyor ve sene sonunda bitecek. Benim her zaman olduğu gibi öncelikli tercihim Fenerbahçe, ama her futbolcunun olduğu gibi benim de yurtdışı hedefim var. Burada gerçek performansımı daha yeni sergileyebiliyorum. Fakat bir gün yurt dışına gidersem, tercihimi İspanya'dan yana kullanmak isterim" şeklinde konuştu.

Semih, kendine örnek aldığı bir futbolcunun olup olmadığının sorulması üzerine, "Futbola başladığımdan beri Van Basten'in video kasetlerini izliyordum. Onun vuruş stillerini hep kendime örnek almışımdır. Tanju Çolak'ın CD'lerini izliyorum. Hakan Şükür'ü ve Chelsea'li Drogba'yı çok beğenirim" ifadelerini kullandı.

Maça çıkmadan önce bir uğurunun olup olmadığı sorusuna ise Semih, "Uğur denemez ama Samandıra Tesisleri'nden stada doğru gelmeden önce bir enerji içeceği içiyorum. Stada geldiğim zaman da sade bir kahve içmek benim için gelenek oldu" cevabını verdi.

Semih, attığı gollerin ardından gol sevincini baş parmağını emerek göstermesiyle ilgili soru üzerine, "Daha önceden Avrupa liglerinde gol atıldığı çoğu zaman böyle enstantaneler görüyordum. Ben de inşallah bir gün çocuğum olursa, gol attığımda aynısını yapmak istiyordum. O dileğimi gerçekleştirdim diyebilirim. Kızım bana uğurlu geldiği için ben de attığım golleri bu şekilde ona armağan ediyorum" ifadelerini kullandı.

'Fenerbahçe altyapısından oyuncu yetişmiyor' yorumlarıyla ilgili bir soruya ise Semih, "Biz A takıma çıktığımız zaman çok büyük bir performans gösteriyorduk. Şimdi bizim PAF takımıyla yaptığımız maçlarda bakıyorum, sanki bizden korkuyorlar veya belki de psikolojik olarak etkileniyorlar. Ben o hırsı onlarda pek göremiyorum. Biz eskiden A takımla maç yaparken onları yenmek için sahaya çıkıyorduk. Kazandığımız maçlar bile olmuştur. Mustafa Denizli de biz kazandığımız için bir doksan dakika daha oynatıyordu. Şu anda altyapıda bir kalite var, yok demiyorum. Fakat bizimle oynadıkları maçlarda gerçek kapasitelerini yansıtmadıklarını düşünüyorum" cevabınyollerde onun çok büyük payı verdi.

Semih, Sarı-lacivertli taraftarlarla ilgili olarak da, "Katkıları çok büyük, bu şekilde devam etmelerini istiyorum. Her oyuncu sahaya galibiyet için çıkar, bazen geri düşüyoruz veya maç berabere oluyor. O anda sahneye çıkarak takımlarına sahip çıkmaları gerek. Futbolcuyu motive etmeleri lazım. Taraftarımız müthiş destek veriyor. Kadıköy'e kim gelirse gelsin, herkes taraftardan bahsediyor. Turu geçtiğimiz o müthiş Sevilla maçında da taraftarımız bizi oralarda bile asla yalnız bırakmamıştı. Fenerbahçe seyircisinin büyüklüğü burada çok iyi bir şekilde ortaya çıkıyor. Burada bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Ben oyuna girdiğimde hepsi benden gol bekliyor. Ben de onlara müjdeyi vereyim, gollerimin devamı gelecek" şeklinde konuştu.

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #131 : 11 Mart, 2008, 20:26 »

Maldonado idmana çıktı
Turkcell Süper Lig'de Vestel Manisaspor karşısında aldığı galibiyetten sonra dün izin yapan Fenerbahçe, bu akşam yaptığı antrenmanla Konyaspor maçı hazırlıklarına başladı.

Samandıra Tesisleri'nde, teknik direktör Zico yönetimindeki antrenmanda, futbolcular tempolu koşuların ardından yarı sahada çift kale maç yaptı. Antrenmanda bir süre takımdan ayrı koşan Maldonado, daha sonra çift kale maçta oynadı. Tedavisi süren Roberto Carlos ise fizyoterapistle birlikte sahada koştuktan sonra tesislerde çalışmasına devam etti. Antrenmana çıkmayan Deniz ve hafif sakatlığı bulunan Önder'in de tesislerde çalıştığı bildirildi.

Bu arada, antrenman öncesi Zico, futbolcularıyla sahada bir süre toplantı yaptı.

Fenerbahçe, yarın yapacağı çift antrenmanla Konyaspor maçının hazırlıklarını sürdürecek.

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #132 : 12 Mart, 2008, 20:13 »

Büyükşehir'den Fenerbahçe'ye çeyrek final hediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi,Fenerbahçe Spor Kulübünün Kadıköy Küçükbakkalköy’deki 57 bin 718 metrekarelik arsasında, 42 bin 547 metre kare inşaat alanı yapılmasına imkan veren plan değişikliği teklifini onayladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi,Fenerbahçe Spor Kulübünün Kadıköy Küçükbakkalköy’deki 57 bin 718 metrekarelik arsasında, 42 bin 547 metre kare inşaat alanı yapılmasına imkan veren plan değişikliği teklifini onayladı.
Büyükşehir Belediye Meclisinde bugün, Kadıköy Belediyesinin ihale ile 30 yıl süreyle intifa (yararlanma) hakkını Fenerbahçe Spor Kulübüne verdiği toplam 57 bin 718 metre karelik 13 parselin serbest yapılanma şartlarındaki kültürel ve spor tesis alanından, yine serbest yapılanma şartlarında kültürel, sosyal ve spor tesis alanına alınmasına ilişkin 1/5000 ölçekli plan değişikliği teklifi görüşüldü.
İmar ve Bayındırlık Komisyonunun söz konusu teklife ilişkin hazırladığı rapor görüşülürken söz alan komisyonun CHP’li üyesi Atalay Oğul, raporda CHP’li üyelerin "karara katılmıyorum" şerhinin yanlışlıkla yazıldığını, karara karşı olmadıklarını belirtti.

Oylamada, CHP’li Meclis üyelerinden Hüseyin Sağ’ın karşı oy kullanmasıyla plan değişikliği teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.
Bu arada, söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Evliyaoğlu, Fenerbahçe’nin son Sevilla zaferinden sonra bu kararın tüm grupların katılımıyla çıkmasının sevindirici olduğunu söyledi. Evliyaoğlu’nun, karşı oy kullanan Hüseyin Sağ’ın hangi partiden olduğunu
merak ettiğini belirtmesi üzerine söz alan Sağ, kimsenin oyunun kimsenin cebinde olmadığını belirterek, "Fenerbahçe, spor işini bıraksın holding olsun. Yapılan plan değişikliğinin sporla ne alakası var. Ben Fenerbahçe’ye karşı olduğum için değil, rapora karşı olduğum için
olumsuz oy kullandım" dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Akar da CHP grubu olarak bu karara olumlu oy kullandıklarını ifade ederek, Fenerbahçe’nin, Galatasaray’ın geçmişte yakaladığı başarıları yakalamasını beklediklerini söyledi.

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ NE GETİRİYORPlan tadilatına göre, daha önceki planlarda 1 emsal yapılanma şartlarında kültür tesis alanı ile 0,15 emsal spor tesisi alanında olan arazilerin, 0,80 emsal yapılanma koşullarında spor, kültür ve sosyal tesis alanına alınmasına karar verildi.

Böylece, 57 bin 718 metre kare olan arazide, bodrum katlar hariç inşaat alanı 46 bin 175 metre kareye çıkarıldı. İnşaat miktarı 3 bin 628 metre kare artırılmış oldu. İnşaatlarda yükseklik de serbest bırakıldı.
Yapılan plan tadilatıyla Fenerbahçe Spor Kulübü, söz konusu alanda alışveriş merkezi, açık ve kapalı spor alanları, sinema, toplantı salonları, kafe, lokanta, huzurevi ile 7 bin metre karelik otel yapabilecek.

İMAR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ KARŞI GÖRÜŞ BİLDİRDİ
Teklifle ilgili hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama Müdürlüğü, plan değişikliğine ilişkin olumsuz görüş bildirdi.
Planlama Müdürlüğü, "Söz konusu plan değişikliği teklifinde spor, kültür ve sosyal tesis fonksiyonları tek lejant adı altında gösterildiğinden, gerek alan büyüklüğü, gerekse tüm bu fonksiyonların bir arada olmasından dolayı plan çizim tekniklerine uygun değil. Bu nedenle İmar Planı Yapılması ve Değişikliklerine Ait Esaslara Dair Yönetmelik’e aykırı nitelik taşımaktadır. Plan notlarında ’1. ve 2. bodrum katlar iskan edilebilir ve emsale dahil değildir’ notu, imar yönetmeliğine aykırıdır" görüşüne yer verdi. Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin, Ali Sami Yen Stadyumu’nun bulunduğu alanda yapacağı projeye ilişkin planlara, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesinin yaptığı itirazı reddetti.

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #133 : 12 Mart, 2008, 20:28 »

Kerim Zengin'den Gökhan Gönül'e mesaj var

Fenerbahçe’den sezon başında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a kiralanan Kerim Zengin, seneye sarı-lacivertli takıma döneceğini ve bu sezon iyi bir performans sergileyen Gökhan Gönül ile rekabete gireceğini söyledi.
         AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kerim, kendisinin geçen sezon başında oynadığı mevkiide oynayan Gökhan’ın çok iyi bir çıkış yakaladığını belirterek, "Gökhan iyi bir çıkış yakaladı, inşallah devamı gelir. Milli takıma ve Fenerbahçe’ye yararlı olur. Seneye Fenerbahçe’ye döneceğim ve rekabet ortamı yaşanacak. İkimizin de amacı Fenerbahçe’ye yararlı olmak olacak. Kim daha yararlı olursa hoca da onu görecek ve onu oynatacak" dedi.
         Gelecek sezon Fenerbahçe’de işinin kolay olmayacağını kaydeden Kerim, "Önümüzdeki sezon zor olacak. Başarılı bir takımın kadrosunda olacaksın. En iyi şekilde çalışıp, o formayı yeniden giymek istiyorum. 100. yılda Fenerbahçe formasını giymek bir şerefti. Bu hazzı yaşadım, sakatlanmadan daha fazla oynamak isterdim, ama olmadı. İnşallah bundan sonra en yararlı şekilde Fenerbahçe’ye hizmet ederim" diye konuştu.

"ZİCO’YU HER YÖNÜYLE SEVDİK"

Kerim Zengin, Fenerbahçe’nin Brezilyalı teknik direktörü Zico’nun her futbolcuya eşit davrandığını, bu yüzden ona saygı duyduğunu ifade etti.
         Zico’yu her yönüyle sevdiğini anlatan Kerim, "Zico, sadece gençler değil, takımda olan herkese eşit şekilde davranıyor. Bu da futbolcular açısından önemli. Biz de bu yüzden oynadığımız dönemlerde Zico’ya saygı duyduk ve onu her yönüyle sevdik" dedi.
         Kerim, ünlü Brezilyalı yıldız futbolcu Roberto Carlos ile çok kısa bir süre birlikte olduğunu dile getirerek, "Kısa bir süre Avusturya kampında Roberto Carlos ile birlikte oldu. Gönül isterdi ki kalıp, oynayayım, ama olmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u tercih edişimin nedeni, bu sene burada oynayıp, kendimi daha iyi geliştirip seneye daha iyi bir şekilde dönebilmekti" şeklinde konuştu.

"SAKATLANMASIYDIM FENERBAHÇE’DE OYNUYOR OLURDUM"

Kerim Zengin, geçen sezon Fenerbahçe’de tam performansını yakalamışken sakatlık yaşadığını ifade ederek, "Sakatlık olmasaydı, Fenerbahçe’de
 oynuyor olurdum" dedi.
         2006-07 sezonunda Hollanda kampında bir çıkış yakaladığını anlatan Kerim, şöyle devam etti:
         "Hocamız Zico da bunu gördü ve beni ilk 11’de oynattı. Bu tabii 11. haftaya kadar devam etti, ama ondan sonra sakatlık benim için kötü oldu. Tam performansımı yakalamışken sakatlanmak beni geriye götürdü. Zaten ondan sonra da toparlanmakta sıkıntı çektim. Sakatlık olmasaydı, belki Avrupa kupası maçlarında da devam edecektim. Fenerbahçe’ye daha yararlı olacaktım, ama olmadı. Sakatlık süreci fazla olunca artık geriye gittik. İnşallah burada iyi bir çıkış yakalayıp, önümüzdeki sene Fenerbahçe’ye yararlı olurum."

"BİZİM MAÇLARDA 5 PUAN KAYBETTİLER"

Kerim Zengin, sezon başında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a transfer olduğunda sakatlığı bulunduğunu, ligin başlamasına 5 gün kala antrenmanlara başlayıp, ligin ilk maçında Fenerbahçe’ye karşı forma giydiğini belirterek, "5 gün idman yapmış bir futbolcuyu ilk 11’de oynatmak zor bir durum, ama Abdullah hocanın güvendiğini hissedince maçta oynamak istedim" dedi.
         Fenerbahçe’ye karşı bu sezon iki maçta da forma giydiğini hatırlatan Kerim, şöyle devam etti:
         "İlk maçta Fenerbahçe’ye gol attım, onlar için puan kaybı oldu, ama sonuçta bu sezon burası için ter döküyorum. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’na çıktığımda ise heyecan yoktu. Fenerbahçe seyircisi, seneye döneceğimi bildiği için bana sevgi gösterisinde bulundu. Tabii Fenerbahçe’nin bizim maçlarda 5 puan kaybetmesi onlar için iyi olmadı, ama onlar da sezon sonunda şampiyon olup, yüzleri güler diye düşünüyorum."

AVCI: "KERİM KADAR ÇOK YÖNLÜ OYUNCUYU BULMAK HER ZAMAN MÜMKÜN DEĞİL"

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Kerim’in futbola başladığında forvet oynadığını, ancak şimdi sağ kenarda
 görev yaptığını belirterek, "Kerim çok özellikli bir oyuncu. Zicolu Fenerbahçe’yi geçen sezon izlerken "Allah Allah Kerim neden sağ bek oynuyor!’ diyordum. Ben de bu sezon zaman zaman onu sağ bekte kullandım. Kerim hangi mevkiyi verirsen, oranın hakkını vermeye çalışan bir oyuncu" dedi.
         Transfer ettiklerinde Kerim’in sakatlıktan yeni çıktığını kaydeden Avcı, "İlk Fenerbahçe maçında 60 dakika onu kullandım. Fiziki durumu iyi olmamasına rağmen iyi şeyler yaptı, ama Kerim zaman zaman antrenmanı ve maçı yüzde 100 oynayabilen bir oyuncu. Anatomik yapısıyla ilgili zaman zaman sakatlıklar yaşayabiliyor. Eğer Kerim ufak tefek sakatlıklar yaşamayıp, istikrarlı antrenman yapıp oynarsa bugün milli takım içinde aday bir oyuncudur" diye konuştu.
         Abdullah Avcı, Kerim ile Gökhan Gönül’ün eş değerde kaliteli oyuncular olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi:
         "Hem önde hem arkada oynayabilen oyuncular. İnşallah Gökhan, Avrupa Şampiyonası’nda milli takımda olacak. Kerim de en az onun kadar belki de
 daha fazla potansiyeli olan bir oyuncu. Gökhan, Fenerbahçe’de aldığı şansı çok iyi kullandı ve istikrarlı bir şekilde sakatlanmadan gidiyor. Kerim’in tek eksiği zaman zaman yaşadığı sakatlıklardan dolayı form grafiğinde düşüklükler oluyor. Kerim de o dönemi atlatırsa ikisi de milli takım için çok önemli oyuncular olurlar. Kerim’in forvet oynama özelliği var. Kerim gibi bir oyuncum olduğu zaman sağ bekimde problem varsa onu orada kullanabiliyorum. Sıkıştığım zaman santrfor oynatabiliyorum. Bu kadar çok yönlü oyuncuyu bulmak her zaman mümkün değil."

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #134 : 13 Mart, 2008, 19:49 »

'Barcelona ile final' lafıma güldüler
Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki hedefleriyle ilgili grup maçları oynanırken yaptığı final hedefini ortaya koyan açıklamalarına insanların güldüğünü, ancak bugün gelinen noktada bu doğrultuda yollarından sapmadıklarını dile getirdi.

Samandıra'da antrenmandan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan sarı-lacivertli futbolcu, Avrupa Şampiyonlar Ligi mücadelesiyle ilgili soruya verdiği yanıtta, ''İnşallah Barcelona ile final oynarız'' sözünü hatırlatarak, şöyle konuştu:

''Avrupa kupalarında gözle görülen bir başarımız var. Sürpriz olarak düşünülebilir ama ben Şampiyonlar Ligi'yle ilgili röportajımda söylemiştim. 'İyi takımız iyi çalışıyoruz, inançlıyız, inşallah Barcelona ile final oynarız' demiştim. Çoğu insan bu lafıma gülmüştü. İnşallah bu dileğim gerçekleşir. Önümüzde çeyrek finalde ve yarı final maçları bulunuyor ve finale çok var ama inanıyoruz. Tabii ki başarmak, inanmak bunlar güzel şeyler.''

-''HÜZÜNLÜ BİR SEVİNÇ YAŞADIM''-

''Devler Ligi''nde Sevilla ile yaptıkları 2. tur rövanş maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Gökhan, bu nedenle hüzünlü bir sevinç yaşadığını bildirdi.

Sevilla maçının ardından çok sevindiğini, ancak maçtan iki saat sonra çeyrek finaldeki ilk maçta oynamayacağı aklına geldiğini anlatan Gökhan, ''Hüzünlü bir sevinç yaşadım. Ancak benim yerime oynayacak arkadaşıma sonsuz bir güvenim var. Biz bir takımız, kimse bireysel oynamıyor. Herkes takım için savaşıyor. Nasıl ki Roberto Carlos'un yokluğunda yerini dolduran Vederson gibi, benim yerime de oynayacak arkadaşım var. İnşallah ikinci maçta oynayacağım'' şeklinde konuştu.

-''FENERBAHÇE İÇİN HAYIRLI OLACAKSA....''-

Özellikle Sevilla maçlarının ardından medyada kendilerine talipler olduğu yönünde çıkan haberler ve Avrupa hedefiyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Gökhan, ''Benim Fenerbahçe'de 3 yılım daha var. Fenerbahçe için hayırlı olacaksa, iyi para kazanacaksa tabii ki olabilir'' dedi.

Şampiyonlar Ligi'nin, dünyanın seyrettiği, menajerlerin izlediği bir vitrin olduğunu kaydeden sarı-lacivertli futbolcu, ''Tabii ki herkesin bir talibi ve beğendiği futbolcu olacak. Fenerbahçe Avrupa'da ilk 8'de. Tabii ki beğenilen futbolcular oluyor. Benim 3 yılım daha var. Fenerbahçe için hayırlı olacaksa iyi para kazanacaksa tabii ki olabilir. Öncelikli hedefim Fenerbahçe formasını uzun yıllar giymek'' diye konuştu.

-''BU KADAR BAŞA BAŞ MÜCADELE GÖRMEDİM''-

Gökhan, kendi yaşı itibarıyla Turkcell Süper Lig'de bu sezon yaşanan mücadeleye daha önce şahit olmadığını söyledi.

Sarı-lacivertli futbolcu şöyle konuştu:

''Benim yaşım küçük ama ligde bu kadar başa baş mücadele edildiğini görmemiştim. 4 takım kafada gidiyor. Sivasspor'u da kutlamak lazım. Uzun yıllar Türkiye'de yaşanmamış bir şeyi yapıyorlar. Ligin bu haftasında bile ilk 4 ile puanları aynı. Tatlı bir rekabet oluyor. Herkes daha bir zevkli izliyor. İnşallah hak eden şampiyon olur.''

Geçen hafta Vestel Manisaspor maçında hasta olduğu için forma giyemeyen Gökhan, sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Konyaspor maçına iyi hazırlandıklarını anlatan sarı-lacivertli oyuncu, yarınki kurada Şampiyonlar Ligi çeyrek finalde eşleşecekleri rakiplerinden önce, Konyaspor maçının kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

''Devler Ligi''ndeki muhtemel rakipleriyle ilgili olarak Barcelona'nın ifade edilmesi üzerine Gökhan, ''Hayırlısıysa olsun. Bir üst tura çıkacaksak, Barcelona da olsun, Manchester United da olsun. Sonuçta futbol bu, kimin geleceği belli olmaz'' dedi.

Avrupa kupası maçları sonrası konsantrasyon eksikliği yaşadıkları yönündeki görüşlere katılmadığını ifade eden Gökhan, ''Ben buna inanmıyorum. Ligde kaybettiğinizde telafisi oluyor ama Şampiyonlar Ligi'nde telafi yok. Tabii ki herkes ligde de Şampiyonlar Ligi'nde de elinden geleni yapıyor. Sonuç olarak ligde kaybettiğimiz maçların telafisi oldu ama Şampiyonlar Ligi'nde kaybetmedik ve bugün buradayız'' diye konuştu.

-''FİKSTÜR DEZAVANTAJIMIZ DEĞİL''-

Gökhan, ligde kalan haftalarla ilgili olarak fikstürün kendileri için dezavantaj olmadığını söyledi.

Sarı-lacivertli futbolcu, ''Sonuçta herkes birbiriyle mutlaka maç yapıyor. Baktığınız zaman en tepedeki takım son sıradaki takıma yenilebiliyor. Bence fikstür bizim için dezavantaj değil'' dedi.

Gökhan, ligin kaderini derbi maçların belirleyeceğini de sözlerine ekledi.

Sayfa: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 39 Yukarı git Yazdır 
Futbolaktif Futbol Forumu  |  Türkiye'den Futbol  |  Turkcell Super Lig  |  Fenerbahçe  |  Konu: Fenerbahçe'den Haberler « önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Dost Siteler : Seri İlan Anket Fotokopi Fotokopi Radyo Anketler Tatil Bu Sayfa 0.907 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu