Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
23 Kasım, 2008, 12:34
Futbolaktif Futbol Forumu
|
Türkiye'den Futbol
|
Turkcell Super Lig
|
Fenerbahçe
| Konu:
Fenerbahçe'den Haberler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« önceki
sonraki »
Sayfa:
1
...
31
32
[
33
]
34
35
...
63
Gönderen
Konu: Fenerbahçe'den Haberler (Okunma Sayısı 31281 defa)
Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan
Gol Kralligi : 59
Ynt: Fenerbahçe'den Haberler
«
Yanıtla #480 :
29 Haziran, 2008, 17:29 »
Fenerbahçe startı verdi!..
Fenerbahçe Futbol Takımı, 2008-2009 futbol sezonunun hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı. Samandıra'daki tesislerde antrenör Önder Özen yönetiminde yapılan ve yaklaşık bir buçuk saat süren yeni sezonun ilk çalışmasına 15 futbolcu katıldı.
Takım halinde koşuyla başlayan çalışmada futbolcular, bir süre esneme hareketleri yaptıktan sonra 5'erli gruplar halinde koşu yaparak idmanı tamamladı. Havanın sıcak olması nedeniyle futbolcular çalışmanın son bölümünde tişörtlerini çıkararak koşarken, antrenman sonunda da bol miktarda su tüketerek serinlemeye çalıştılar.
Antrenmanda yer almayan Roberto Carlos ve Edu'nun yarın veya önümüzdeki günlerde takıma katılması bekleniyor. Milli futbolcuların da kendilerine verilen izinden sonra takıma katılacakları ifade edildi. Sarı-lacivertlilerin ilk antrenmanında Alex, Maldonado, Kezman, Deivid, Vederson, Selçuk, Deniz, Ali, Önder, Yasin, İlhan, Can, Gürhan ile kaleciler Volkan Babacan ve Mert yer aldı.
Bu arada, ön sözleşme imzalanan teknik direktör Aragones göreve başlayana kadar, geçen sezonun teknik heyetinden kalan Özen'in takımı çalıştıracağı bildirildi.
-ALEX ÇALIŞMAYI TAMAMLAYAMADI-
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex De Souza ilk gün temposuna ayak uyduramadı. Antrenmanın yaklaşık 1 saat 15 dakikalık bölümünde yer alan
takım kaptanı, uzun mesafeli koşu yaptığı gruptan koparak bir süre hafif tempo koştu ve antrenör Özen'in bilgisi dahilinde tesislere girdi.
Kaleciler Volkan ve Mert ile Maldonado da çalışmanın son bölümlerine doğru düşük tempoda koştu.
-GÖKHAN GÖNÜL KONTROL İÇİN ALMANYA'YA GİTTİ-
Sakatlığı nedeniyle (A) Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası kadrosundan da çıkarılarak tedavisine başlanan Gökhan Gönül'ün, kontrolü için Almanya'ya gittiği bildirildi. Sarı-lacivertli oyuncunun milli takım kampındayken çekilen MR'ında sağ ayak ikinci tarak kemiğinde ödem tespit edilmişti.
-KEMAL KATILMADI-
Sarı-lacivertli ekibin sezon başı sağlık muayenelerine de katılmayan Kemal Aslan ilk antrenmanda da yer almadı. Futbol Takımı İdari Menajeri Volkan Ballı, Kemal'in nerede olduğu yöndeki soruya, ''Şu anki kadromuz bu'' yanıtını verirken, bu durum son 6 sezondur sarı-lacivertli ekibin kadrosunda yer alan Kemal'in takımdan gideceği yönünde değerlendirildi.
-HER GÜN ÇİFT ANTRENMAN-
Sarı-lacivertliler, yeni sezon hazırlıklarını Avusturya kampına kadar her gün yapacağı çift antrenmanlarla sürdürecek. Sabah antrenmanlarının basın mensuplarına açık tutulacağı, akşam çalışmalarının ise basına kapalı yapılacağı bildirildi.
Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarını bu akşam yapacağı antrenmanla sürdürecek.
Futbol Aşktır! Aşk Futboldur!
Futbolaktif Gold
Gold Uye
Gol Kralligi : 1453
Mesaj Sayisi : 1923
23 Kasım, 2008, 12:34
HEMEN UYE OLARAK SENDE ARAMIZA KATIL!
Kayitli
burak71
Yonetici
Kaptan
Gol Kralligi : 10
«
Yanıtla #481 :
01 Temmuz, 2008, 18:14 »
Sarı-lacivertli kulübün resmi yayın organı Fenerbahçe Dergisi’nin temmuz sayısında "Yeni bir döneme giriyoruz" başlıklı yazısı yayımlanan Yıldırım, "Yeni teknik direktörümüz ile birlikte, profesyonel futbol (A) takımımızda yeni bir döneme adım atıyoruz. Uzun araştırmalar ve değerlendirmeler sonucu, kariyerine ve bizim belirlediğimiz hedefler doğrultusunda Fenerbahçe’yi daha ileri noktalara taşıyacağına inandığımız Sayın Aragones’in, yeni hocamız olmasına karar verdik ve bu kararımızı da bir süre önce kamuoyu ile paylaştık. Yeni hocamız ve teknik kadrosuyla Fenerbahçe’nin hem yurt içi hem de Avrupa’daki hedefleri açısından iyi bir sezon geçireceğine inanıyoruz" dedi.
Aziz Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi’nde gelinen yere, kazanılan başarılara rağmen, yurt içinde belirlenen hedeflerin gerisinde kalmamız, çok kolay bir şekilde elde edebileceğimiz şampiyonluğu kaçırmamız ve bu nedenle tüm camiamızda yaşanan burukluğu ortadan kaldırma düşüncemiz, yeni teknik direktör arayışımızda etkili olmuştur. Eğer kazanılan bir takım başarılar nedeniyle, bir takım başarısızlıkları göz ardı etmeye, tolere etmeye kalkarsak, bunu Fenerbahçe’de gelenek haline getiririz ki, bu da Fenerbahçe’nin geleceği açısından çok büyük bir tehlike oluşturur. Fenerbahçe yarıştığı her kulvarda, gelinebilecek en üst seviyeyi kendisine amaç edinmiş bir kulüp ve camianın adıdır."
"MİLLİ TAKIMIN BAŞARISI, TÜRK FUTBOLUNUN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR"
Yıldırım, Fenerbahçe’nin geçen sezon Avrupa’da elde ettiği başarılardan sonra, milli takımın da Avrupa Şampiyonası’nda elde ettiği derecenin, bir bütünlük ve devamlılık içerisinde Türk futbolunun önünü açacağını söyledi.
Milli takımın, Avrupa Şampiyonası’nda yarı final mücadelesi vererek ne kadar güçlü olduğunu herkese gösterdiğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:
"Sahip olduğu inanç ve irade, gösterdiği azim ve mücadele gücü, ortaya koyduğu performans neticesinde son bir ay içinde elde ettiği başarılarla tüm ulusumuzu sevince boğan, ulusça birlik ve beraberliğimize katkı sağlayan ve Türk futbolunun her anlamda daha ilerilere gitmesinin yolunu açan milli takımımıza ve bu takımda yer alan Fenerbahçeli oyuncularımıza da teşekkür ediyorum.
Milli takımımızın elde ettiği bu başarı, hem Fenerbahçe’ye, hem de diğer kulüp takımlarımıza büyük faydalar sağlayacaktır. Gerek milli takımımızın, gerekse kulüp takımlarımızın uluslararası arenada kazandığı ve büyük ses getiren bu tip başarılar, ligimizin kalitesi ve kulüplerimizin gelirlerinin artması, ligimizin daha büyük pazarlara açılması, izlenebilirliği ve oynanabilirliği bakımında futbol mekanlarının daha modern hale getirilmesi ve her şeyden önemlisi Türkiye’nin tanıtımı açısından çok büyük önemler taşımaktadır. Kısa bir süre önce göreve gelmelerine rağmen, Türk futbolunda umut veren adımlar atan, milli takımın kazandığı bu başarıda büyük katkıları olan Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Hasan Doğan ile kurullarını da kutluyorum. Bu başarıların, Türk futbolundaki sağlam yapıların temelini oluşturmasını diliyorum."
Aziz Yıldırım, "Geçtiğimiz ay içerisinde yakaladığı lig şampiyonluğu ile basketbolda bir gelenek yaratmaya başlayan ve bu spor dalında da Avrupa’daki başarı hedeflerimizi pekiştirmemizi sağlayan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız ile Türkiye Kupası’ndan sonra Türkiye şampiyonluğunu da kazanarak, ezeli rakibimize bu alanda bariz bir üstünlük kuran Fenerbahçe Kürek Takımımız ile Türkiye şampiyonu olan masa tenisi şubemizin tüm yönetici, antrenör, sporcu ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Fenerbahçe ailesine yeni katılan ve önümüzdeki dönemde her dalda elde edeceği yeni başarılarla Türk sporuna yeni katkılar yapacağına inandığım sporcular ile teknik ekiplere hoş geldiniz diyor, aramızdan ayrılanlara da Fenerbahçe’ye verdikleri hizmetten dolayı teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan
«
Yanıtla #482 :
01 Temmuz, 2008, 18:48 »
Maldonado sahaya indi!
Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarını bu sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü. Samandıra Kamp Merkezi'nde antrenör Önder Özen yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda ısınma, koordinasyon ve iki takım halinde top çalma çalışması yapan sarı lacivertli futbolcular, idmanın son bölümünde dar alanda minyatür kale maç yaptı
Dün salonda çalışan Maldonado'nun da katılımıyla alt sahada çalışan futbolcular, antrenman bittikten sonra karpuz yiyip, içi buzla doldurulan fizyoterapi havuzunda serinledi. Fenerbahçe, bu akşam saat 18.00'de günün ikinci antrenmanını yapacak.
Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan
«
Yanıtla #483 :
01 Temmuz, 2008, 18:48 »
Luis Aragones geliyor!
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü İspanyol Luis Aragones'in birkaç gün içinde Türkiye'ye geleceği ve Sarı-lacivertli ekipler resmi sözleşme imzalayacağı bildiriliyor.
İspanya'nın en çok satan gazetelerinden Marca, İspanya Milli Takımı'nı Avrupa Şampiyonu yapan 70 yaşındaki İspanyol teknik adam Luis Aragones'in Fenerbahçe'yle her konuda anlaşmaya vardığını ve tek eksiğin 'imza' olduğunu yazdı.
Gazete, Aragones'in birkaç gün içinde Türkiye'ye gelerek resmi sözleşme imzalayacağını ve takımın başına geçeceğini de okurlarına aktarırken, İspanyol teknik adamın 2 yıllık sözleşmeye imza atacağını ve yıllık 3 milyon euro olacağını belirtti.
Bu arada, İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Angel Maria Villar, Aragones'in milli takımın başında kalması gerektiğini söyledi. Ancak Marca Gazetesi, Aragones'in Villar'a "Geri dönüş yok artık. Çünkü karar aldım, Fenerbahçe'ye gidiyorum" dediğini okurlarına aktardı
burak71
Yonetici
Kaptan
«
Yanıtla #484 :
01 Temmuz, 2008, 21:16 »
Gökhan Gönül dönüyor
Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Gökhan Gönül'ün sakatlığının tamamen geçtiği, takımla birlikte çalışmalara başlayacağı bildirildi. Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, sakatlığı nedeniyle kontrol amaçlı Almanya'nın Münih kentinde bulunan Gökhan'ın tüm kontrollerinin tamamlandığı ve tamamen iyileştiğinin anlaşıldığı ifade edildi.
Açıklamada, şöyle denildi: ''Sağlık kurulumuz, yapılan kontroller sonucu tamamen iyileştiği anlaşılan Gökhan Gönül'ün yarın Türkiye'ye döneceğini, daha sonra da takımla birlikte çalışmalara başlayacağını bildirdi.''
burak71
Yonetici
Kaptan
«
Yanıtla #485 :
01 Temmuz, 2008, 21:43 »
Maldonado da idmanda
Fenerbahçemiz, yeni sezon hazırlıklarını bu sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü. Samandıra Kamp Merkezi'nde antrenör Önder Özen yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda ısınma, koordinasyon ve iki takım halinde top çalma çalışması yapan sarı lacivertli futbolcular, idmanın son bölümünde dar alanda minyatür kale maç yaptı. Dün salonda çalışan Maldonado'nun da katılımıyla alt sahada çalışan futbolcular, antrenman bittikten sonra karpuz yiyip, içi buzla doldurulan fizyoterapi havuzunda serinledi
burak71
Yonetici
Kaptan
«
Yanıtla #486 :
01 Temmuz, 2008, 21:50 »
"Tüm takımlardan daha güçlüyüz"
Fenerbahçemiz, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Macaristan şampiyonu MTK Budapeşte ile eşleşirken, asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu iddialı konuştu. Şampiyonlar Ligi`nde geride kalan sezonun çeyrek finalisti olduklarına dikkati çeken Şekip Mosturoğlu, “2. ön eleme turundaki tüm takımlardan daha kaliteli ve güçlüyüz. Tabii ki, futbolda maç oynanmadan kazanılmıyor ama geçen sezonki performansımıza bakıldığında turun favorisi gözüküyoruz” dedi.
Mosturoğlu ayrıca, ekip olarak herhangi bir mazerete sığınmadan kendi futbol kalitelerinin sahaya yansıtarak turu atlayacaklarına inandığını sözlerine ekledi.
burak71
Yonetici
Kaptan
«
Yanıtla #487 :
01 Temmuz, 2008, 21:51 »
İlk Maç İstanbul`da
İsviçre`nin Nyon kentindeki UEFA Merkezi`nde bugün yapılan kura çekimine seri başı olarak katılan Fenerbahçemiz, Macar temsilcisi ile ilk maçı 29/30 Temmuz`da Şükrü Saracoğlu Stadı`nda yapacak. Rövanş ise 5/6 Ağustos`ta Budapeşte`de oynanacak
Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan
«
Yanıtla #488 :
02 Temmuz, 2008, 01:08 »
Tüm takımlardan dah güçlü olmasa şaşarım zaten
Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan
«
Yanıtla #489 :
03 Temmuz, 2008, 18:51 »
"Taraftara borçluyum"
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, taraftara borçlu olduğunu, bu sezon elde edilecek başarılara katkısıyla bu borcunu ödemek istediğini ifade etti.
Roberto Carlos'un FBTV'ye yaptığı açıklamalar, kulübün internet sitesinde de yayınlandı.
Geçen sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla ile yapılan ilk maçta sakatlanarak 3,5 ay sahalardan uzak kalan Brezilyalı futbolcu, tatil döneminde tedavilerini sürdürdüğünü ve kendisini iyi hissettiğini bildirdi.
Tatilinin son günlerinde Brezilya'da maç oynama fırsatı bulduğunu kaydeden Roberto Carlos, ''Takım arkadaşlarımla birlikte tekrar antrenmana çıkmaktan büyük keyif aldım. Sevilla maçından sonra çok zor bir dönem geçirdim. Yaklaşık 3,5 ay futbol oynayamadım. Tekrar sahalara dönmek benim için çok büyük bir mutluluk'' diye konuştu.
-''KENDİMİ BORÇLU HİSSEDİYORUM''-
Fenerbahçeli futbolcu, sakatlığından dolayı oynayamadığı maçların telafisini bu sezon ki başarılarla kapatacağını dile getirerek, ''Taraftara kendimi borçlu hissediyorum'' dedi.
Fenerbahçe taraftarının, bulunduğu her ortamda kendisine sevgi gösterilerinde bulunduğunu, taraftarlara bunun karşılığını vermek istediğini anlatan Roberto Carlos, ''Geçen sezon sonu sakatlığımdan dolayı takımdan yoksundum. Eğer var olsaydım belki daha farklı bir sonuç alabilir, daha başarılı olabilirdik. O yüzden ben onlara söz veriyorum. Bu sene geçen seneye nazaran çok daha iyi olacak ve takım olarak çok daha başarılı olacağız'' şeklinde konuştu.
-''ARAGONES'E YARDIMCI OLACAĞIZ''-
Brezilyalı futbolcu, Fenerbahçe'nin ön sözleşme imzaladığı İspanyol teknik direktör Luis Aragones'e, Türkiye'de başarılı olması için ellerinden gelen yardımı yapacaklarını söyledi.
Aragones ile çalışma imkanı olmadığını anlatan Roberto Carlos, şöyle devam etti:
''Ben Real Madrid'deyken, o Atletico Madrid'deydi. Ben Brezilya Milli Takımı'ndayken, o İspanya'daydı. Türkiye farklı bir yer ve farklı bir lig. O yüzden biz takım olarak onun en kısa zamanda adapte olmasını sağlamak için ona yardımcı olacağız. İspanya'daki görevini başarıyla yerine getirmiş, üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmış bir teknik adam. Hem İspanya futbolunda hem de Dünya futbolunda söz sahibi tecrübeli bir isim. Ona bir an önce Fenerbahçe için faydalı olabilmesi açısından elimizden gelen yardımı yapacağız.''
-MTK BUDAPEŞTE EŞLEŞMESİ-
Roberto Carlos, Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda MTK Budapeşte eşleşmesiyle ilgili olarak da şunları kaydetti:
''Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek için öncelikle ön elemeleri geçmemiz gerekiyor tabi ki. Herkesin düşüncesi Fenerbahçe'nin favori olduğu yönünde, ancak futbolda böyle bir şey yok. Sahaya çıkıp en iyi şekilde oynamamız gerekiyor. İlk maçı burada oynayacağız. Kendi sahamızda iyi bir sonuç alıp deplasmandaki maça daha rahat bir havada gitmeliyiz. Geçen sene gelinen noktadan daha iyisini öncelikle hedefliyoruz ve bu hedefe ulaşacağımız konusunda taraftarımıza söz veriyorum.''
Turkcell Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda bu kez hata yapmayacaklarını ve iki kupayı da kaldıracaklarını iddia eden Roberto Carlos, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Geçen sezon sonu takımda yer alamadım. O dönemde ligde bazı basit hatalardan dolayı önemli puanlar kaybettik. Şampiyon olmak isteyen bir takım için bunların olmaması gerekiyor. Özellikle kendi sahamızda yenilmeyi bir kenara bırakın, beraberliği bile göze alamazsınız. Bu sene bu hataları tekrarlamamalıyız. Türkiye Kupası için de uzun dönem sonra bu özlemi gidermeliyiz. Bu süreyi daha fazla uzatmayacağız. Maçlara başlayıp bu kupayı da kazanmamız gerekiyor. Başkanımız çok güçlü bir takım kuruyor. Bize düşen de bu saydığım tüm başarıları elde etmek.
Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan
«
Yanıtla #490 :
04 Temmuz, 2008, 22:07 »
Aragones Samandıra'da
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Luis Aragones, ekibiyle birlikte Samandıra Tesisleri'ne giderek futbolcular ve personelle tanıştı. Sabah Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı gezen ve başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerle görüşen Aragones, akşam üzeri Samandıra Tesisleri'ne gitti. Asbaşkanlar Mahmut Uslu ve Murat Özaydınlı'nın da eşlik ettiği Aragones, odasına yerleşti ve ardından tüm oyuncularla tek tek tanıştı.
Daha sonra tesisleri gezen ve personelle tanışan Aragones, Avusturya'ya götürülecek kamp malzemelerini de inceledi ve akşam antrenmanı başlamadan önce tesislerden ayrıldı.
Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan
«
Yanıtla #491 :
05 Temmuz, 2008, 00:40 »
F.Bahçe'de tek eksik Lugano
Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarını bugün yaptığı çift antrenmanla sürdürdü. Sarı-lacivertliler, Samandıra Tesisleri'nde, antrenör Önder Özen yönetiminde sabah kondisyon ağırlıklı bir çalışma yaptı. Akşam ise 1 saat 20 dakika süren antrenmanda futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından 2 takım halinde top kapma çalışması gerçekleştirdi. Dar alanda kontrollü pas çalışması ve kademeli koşuyla antrenman sona erdi.
Milli takımda yer aldıkları için izinli olan futbolcular ile Lugano dışında tüm oyuncuların yer aldığı antrenmanda, Vederson ve Yasin takımdan ayrı önce fizyoterapist eşliğinde koştu, ardından topla çalıştı. Sarı-lacivertli futbolcular, yarın laktat testinden geçecek ve yeni sezon çalışmalarının ilk ayağını tamamlayacak.
Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan
«
Yanıtla #492 :
06 Temmuz, 2008, 12:45 »
Fenerbahçe’yi göklere çıkaran Luis Aragones, “Şampiyonlar Ligi’nde elde edilen başarıdan sonra bu takımın büyüklüğünü herkes gördü. Çok iyi bir takıma geldim” dedi, yükselen değer olan Türk futbolu içinde bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi
Fenerbahçe’nin yeni Teknik Direktörü Luis Aragones, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda düzenlenen törenle iki yıllık sözleşmeye imza attı. Yılda 3 milyon euro kazanacak olan İspanyol hoca, sözleşmesinin sonuna kadar Fenerbahçe’nin başında kalmayı başaracağını iddia etti.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer yöneticilerin hazır bulunduğu törende konuşan Aragones şunları söyledi:
“Fenerbahçe’de olmaktan mutluyum. Şu andan itibaren ben bir Fenerbahçeliyim ve bu takımın teknik direktörüyüm. Anlaşmayı daha önceden yaptık ama bunu bir kez daha söylüyorum, ekibimle belli hedefler için geldim. Çok büyük bir kulüp, bunu bütün dünya, Avrupa biliyor. Geçen yıl elde edilen Şampiyonlar Ligi başarısından sonra herkes büyüklüğünü gördü.”
Stilinin her zaman en iyiyi başarmak için olduğunu söyleyen İspanyol çalıştırıcı, “Aklımla kalbimi birleştirip, başarılar yaşamak için buradayım. Benim çalışma felsefem, sürekli çalışmaktır. İki yıl boyunca bunu herkes görecek. Sonuna kadar burada çalışacağım. İlk önce, benimle çalışmak istediği için başkana teşekkür borçluyum. Bundan sonra umuyorum ki hem başkanla iyi ilişkilerde bulunacağız, el ele Fenerbahçelilerin istediği gibi başarılara doğru koşacağız” ifadesini kullandı.
‘Futbol risk oyunu’
Futbolun bir risk oyunu olduğunu da hatırlatan Aragones, “Bu riskleri almamız lazım. Ben de kariyerimde belli başarılardan sonra bu camiaya gelmeye karar verdim. Türk futbolu içinde olmaktan mutluluk duyacağım. Çünkü Türk futbolu yükselen bir değer. Burada olmaktan dolayı mutluyum” diye konuştu.
Değişime hazırlıklı olduğunu, Fenerbahçe’ye gelmenin kendisini şaşırtmadığını da söyleyen tecrübeli teknik adam, şöyle konuştu:
“Burada büyük bir ilgiyle karşılaştım. O başarıdan sonra İspanya’dan ayrılmam gerekiyordu. Her zaman İspanya’ya karşı bir özlem içinde olacağım, çünkü ben bir İspanyol’um. Türk Milli Takımı’ndaki Fenerbahçelileri inceleme şansım oldu. Fenerbahçe’nin bütün Şampiyonlar Ligi maçlarını izledim. Çok iyi bir takıma geldim.”
Futbolaktif
Teknik Direktor
Orta Saha
Gol Kralligi : 4
«
Yanıtla #493 :
07 Temmuz, 2008, 16:38 »
Yönetimin Sarı-Lacivertli formayı giydirmek için gün saydığı Güiza, 15 milyon Euro´luk bonservis bedeliyle Fenerbahçe tarihine adını yazdıracak.
En pahalısı Anelka’ydı
1998/99 sezonu. Başkan Aziz Yıldırım, Baliç’i almak için Bursaspor’a 9 milyon dolar bonservis bedeli ödediğinde yer yerinden oynamıştı. Bu, Fenerbahçe tarihindeki rekor transfer bedeliydi. 2004/05’te bu kez bir yabancı Nicolas Anelka için 5.3 milyon Sterlin (Yaklaşık 11 milyon Dolar) verildi. Rekor artık Fransız yıldızdaydı. Ve rekor şimdi bir kez daha el değiştirmeye hazırlanıyor. Bu kez rekortmen, bir İspanyol golcü; Daniel Güiza olacak.
Kesin anlaşmaya varıldı
Mallorca formasıyla geçen sezon İspanya Gol Kralı olan, Euro 2008’de attığı gollerle dikkatleri bir kez daha üzerine çeken Güiza için kulübüne tam 15 milyon Euro (yaklaşık 24 milyon Dolar) ödenecek. Bu da yeni bir rekor olarak Fenerbahçe tarihine geçecek. Bu transfer için hem Güiza hem kulübü Mallorca ile her konuda anlaşmaya varıldı. Yıldız oyuncunun gelişinin gecikmesinin tek nedeninin Mallorca kulübünün içinde yaşananlar olduğu belirlendi.
Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan
«
Yanıtla #494 :
10 Temmuz, 2008, 23:22 »
F.Bahçe'ye uzanan eller kırılacaktır"
Fenerbahçe Yönetimi, Real Betis ile anlaşan Aurelio'nun menajeri Bayram Tutumlu'nun açıklamalarına sert tepki gösterdi. Fenerbahçe ile menajer Bayram Tutumlu arasındaki söz düellosu, bugün bir gazetede çıkan röportajla kızıştı. Tutumlu, söz konusu gazetedeki röportajında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı hedef almış ve Yıldırım'ın 2-0 kaybedilen Bursaspor maçından sonra soyunma odasına girip "Böyle devam ederseniz sizi pırasa gibi doğrarım, ayağınızı denk alın" şeklinde çok sert bir uyarı yaptığını iddia etmişti. Tutumlu ayrıca, Zico ve Aurelio gibi isimlerin Fenerbahçe'den ayrılmasının ana nedeninin Aziz Yıldırım'ın bu tavırları olduğunu da öne sürmüştü.
Bu röportajın ardından Fenerbahçe yönetimi, Bayram Tutumlu hakkında Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Bugün Bayram Tutumlu'nun anlatımlarına dayalı bir haber yayınlanmıştır. Öğle saatlerinde Asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu'nu arayan Bayram Tutumlu habere konu konuşmanın yapılmadığını, haberin yazarı ile aylardır hiçbir görüşmesinin olmadığını bildirmiş ve hatta haberin yazarına hakaret hamiz sözler sarf etmiştir. Bunun üzerine söz konusu gazetenin Spor Müdürüne olay aktarılmış, kendisi de konuşmayı doğrulamış ve devamında Bayram Tutumlu'nun benzer konuşmaları spor dünyasından başka isimlere de yaptığını belirtmiştir. Bu isimlerle yapılan konuşmalarda da Bayram Tutumlu'nun bu tarz ifadeleri onlara da anlattığı teyit edilmiştir.
Yukarıda yaşanan diyaloglar söz konusu haberde Bayram Tutumlu'nun gerçeği söylemediğinin anlaşılması açısından son derece önemli olup, Bayram Tutumlu'nun kişiliği ile ilgili takdir kamuoyuna ait bulunmaktadır. Bayram Tutumlu tarafından yapılan açıklamaya konu Bursaspor maçı sonrasında Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım şeref tribününden doğrudan yönetim locasına geçmiş ve kendisine verilmiş hak mahrumiyeti cezası sebebi ile girişi akreditasyonu gerekli kılan soyunma odasına uğramadan beraberindeki yöneticiler ile birlikte kulüp idari yönetim bölümüne geçmiştir.
Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım kulüp başkanı olarak hangi şartlar altında soyunma odasına gireceğini samimi bir şekilde kamuoyu ile paylaşmıştır. Samimiyetinin gereği olarak Başkanımız bu konuda her hangi bir açıklama mecburiyeti olmadığı halde eğer böyle bir durum söz konusu olmuş olsa idi bu iddiayı doğrulamaktan da asla çekinmezdi. Takımımızın diğer mensupları da bu hususu teyit edebilecek durumda olup, böyle bir olayın yaşanmadığı aşikardır.
Öncelikle profesyonel futbolcumuz Mehmet Aurelio'nun transferi konusu bu gün ortaya çıkmış bir durum değildir. Bayram Tutumlu devre arasında arkadaşı Koeman'nın teknik direktörlüğünü yaptığı Valencia takımına futbolcumuzu götürmek istemiş ve bu şekilde haksız kazanç elde etmeye çalışmıştır. Bu durumun Valencia kulübü yetkilileri tarafından da anlaşılması üzerine söz konusu transferden vazgeçilmiştir. Bu aşamadan itibaren Bayram Tutumlu futbolcumuz için 3.000.000.- EURO ve kendisi için de 1.000.000.- Euro isteyerek uzlaşamaz bir tavır içine girmiştir.
Ölçüsüz ve hukuksuz isteklerinin kabul edilmemesi üzerine altında kendisinin de imzası bulunan sözleşmedeki çift taraflı opsiyon hakkını kamuoyu önünde inkar etmiş, kulübümüz ve başkanımız hakkında asılsız ve yakışıksız iddialarda bulunmaya başlamıştır. Gerek FIFA gerek TFF kurallarına göre sözleşmeye saygı temel prensiptir. Bu prensip aynı zamanda etik bir gerekliliktir. Halkımızca dile getirilen "sözünün eri" deyişi verdiği sözün ardında duran "adamlar" için kullanılan bir söz olup, sözleşmeye saygı prensibine eş değerdir. Yani Türk Halkının nezdinde verdiği sözü tutmak ve gereğini yapmak "adam olmanın" bir şartıdır.
Bayram Tutumlu aynı tarihlerde sözleşmesi devam eden futbolcumuz Gökçek Vederson'u ve Deivid'i de ayartarak benzer şekilde takımımızdan koparmaya ve Valencia'ya götürmeye çalışmıştır. Bu konuyu Sayın Şansal Büyüka ile yaptığı bir konuşmada da dillendiren Bayram Tutumlu Mehmet Aurelio'ya benzer şekilde bir başka futbolcumuzu da kulübümüzden koparacağını fütursuzca dile getirmiştir.
Deivid ve menajerlerinin sözleşmeye saygı anlayışı karşısında emeline ulaşamayan Bayram Tutumlu bu kez takım kaptanımız Semih Şentürk'e yönelmiştir. Takım kaptanımız Semih Şentürk'ün avukatı Sayın Şenol Çilek ile devre arasında görüşen ve futbolcumuzun kulübümüz ile olan sözleşmesini uzatmamasını futbolcumuzu İspanya'ya götürebileceğini ifade ederek bu konuda ısrarlı olmuştur. Kaptanımız Semih Şentürk ve Avukatı Sayın Şenol Çilek'in sağduyusu ve olumsuz tavrı karşısında futbolcumuzun avukatına saygısızca davranmış ve fakat karşılığını fazlası ile almıştır.
Futbolcumuz Mehmet Aurelio ile kulübümüz arasında bir yıl süreli bir sözleşme ilişkisi halen mevcuttur. Türkiye Futbol Federasyonu da bu durumu teyit ve tasdik etmiştir. Futbolcumuz ile sürdürülen hukuki ilişki Türkiye Futbol Federasyonunun bu konudaki düzenlemelerine uygun bir idari işleme dayanmaktadır. Bayram Tutumlu (altında imzası bulunan sözleşmeyi inkar ederek) kulübümüze ait bir değeri adeta çalarak götürmektedir. Bayram Tutumlu'nun şu an içinde olduğu durum, ancak bu şekilde ifade edilebilir.
Tüm Fenerbahçeli taraftarlar ve spor kamuoyu bu durumu bilmeli ve yaşanan olaya bakış açısını bu şekilde genişletmelidir. Fenerbahçe Kulübü, değerlerine uzanan elleri hukuk mercileri önünde kıracaktır. Galatasaray Futbol A.Ş. genel müdürü Sayın Adnan Sezgin de geçtiğimiz günlerde Bayram Tutumlu'nun kural tanımaz tutum ve davranışlarından şikayetçi olmuş, bu konuyu Kulüpler Birliği'ne taşımış ve Bayram Tutumlu'nun Türkiye Futbol Federasyonu üzerinden FIFA ve yetkili mercilere şikayet edilmesi yönündeki düşüncesini bizimle paylaşmıştır. Biz de gelinen aşamada kural tanımaz tavır ve davranışları süreklilik haline dönvrasında arkadaşı Koeman'nüşen Bayram Tutumlu hakkında Türkiye Futbol Federasyonu'nu göreve davet ediyoruz. Futbolcumuz Mehmet Aurelio'ya kulübümüze bu güne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, kendisinden bugüne kadar kazandırdığımız maddi ve manevi değerlere uygun davranmasını beklediğimizi ifade ediyoruz. Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri olan Fenerbahçe'den ayrılan bir futbolcunun yerinin eşdeğer yada daha yüksek bir yer olması gerektiğini düşünüyoruz.
Son olarak TV kanallarını dolaşan, sözleşmesi devam eden futbolcular ile ilgili sürekli transfer konuşmaları yapan, menajerliğini yaptığı futbolculara köle zihniyeti ile bakan ve kendi çıkarlarını temsil ettiği futbolcuların menfaatlerinin önünde tutan Bayram Tutumlu'ya attığı imzanın gereğini yapmasının "sözünün eri" olmanın bir gereği olduğunu hatırlatıyor ve kulübümüzün kapısının her zaman sözünün eri olan "adamlara" sonuna kadar açık olacağını ifade ediyoruz."
Sayfa:
1
...
31
32
[
33
]
34
35
...