Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

Gol Kralligi : 56

|
 |
« Yanıtla #1 : 04 Şubat, 2008, 18:53 » |
|
'Baba' Song Tunus'a karşı Gana 2008 çeyrek final mücadelesinde Tunus ile Kamerun karşı karşıya geliyor. 4 Şubat Pazartesi günü Türkiye saati ile 22.30'da başlayacak mücadele, 21,077 seyirci kapasiteli Tamele Stadı'nda oynanacak. Eurosport ekranlarından canlı olarak yayınlanacak Tunus-Kamerun çeyrek final mücadelesinden yarı finale çıkan takımın rakibi evsahibi Gana olacak.
Galatasaray'ın başarılı savunma oyuncusu ve Kamerun Milli Takımı'nın kaptanı Song takımında 'baba' rolünü üstlenerek, arkadaşlarına yol gösteren isim oluyor. Song verdiği demeçte, "Bir zamanlar ben de takımın en tecrübeli oyuncularından biri olan Roger Milla'dan çok şey öğrendim. Şimdi onun görevini ben üstlendim." ifadelerini kullandı.
Eto'o rekoru geliştirmek istiyor
Kamerun'un yıldız oyuncusu Samuel Eto'o Sudan'ı 3-0 yendikleri maçta fileleri iki kez havalandırarak 16 gole ulaşıp, kupa tarihinin en golcü futbolcusu olmuştu. Böylelikle Eto'o Fildişi Sahili'nin efsane futbolcusu Laurent Pokou'nun 14 gollük rekorunu da geçmişti. Tunus maçında gol atması durumunda Eto'o bu rekoru geliştirebilir.
Uzun yıllardır çeşitli turnuvalarda birbirine rakip olan bu ikim takım arasında oynanacak çeyrek final mücadelesinde kesin bir favori gösterilemiyor.
D Grubu'ndan 5 puanla lider çıkan Tunus, üç maçında bir galibiyet alırken, iki maçtan da beraberlikle ayrılmasına rağmen, turnuvada çok büyük güven vermiyor.
C Grubu'nu ilk maçta yenildiği Mısır'ın ardından ikinci tamamlayarak, çeyrek finale yükselen Kamerun, gruplarda en fazla golü atan takım olarak da dikkatlerden kaçmıyor. Rakip ağlara yolladığı 10 golün yarısı ise yıldız golcüleri Eto'o'ya ait.
"Sıkı bir mücadele olacak"
Maç öncesi Kamerun'un Alman teknik patronu Otto Pfister sıkı bir mücadele olacağını belirtirken, "Çok açık, biz onların bütün oyuncuları hakkında her şeyi biliyoruz. Onlar da bizim hakkımızda her şeyi biliyor." diyerek sözlerini noktaladı.
Kamerun'un başarılı defans oyuncusu Andre Bikey, Tunus maçıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Tunus iyi bir takım ve önemli oyuncuları var. Disipilini hiçbir zaman bırakmıyorlar ve taktiklerini sahaya doğru bir biçimde yansıtıyorlar. Onları yenmek zor ama biz bunu başaracak güçteyiz." ifadelerini kullandı.
"Tek hedef finale çıkmak"
Tunus'un yıldız oyuncusu Francileudo yaptığı açıklamada, "Eto'o'nun 5 golü var, sahada olmayı çok istememe rağmen, son grup maçı olan Angola karşılaşmasında oynayamadım ve ona yaklaşma şansını kaçırdım. Şimdi tek hedefim, gol atıp, takımıma yardımcı olmak ve finale çıkmak." diyerek takımına ve kendine olan güveni belirtti.
Tunus'un başarılı ortasaha oyuncusu Chaker Zouaghi ise Kamerun maçı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Grupta üç önemli maç yaptık ve bunun sonunda ilk hedefimiz olan gruptan çıkmayı başardık. Çeyrek finalde karşımızda Kamerun var. Tamamen bu maça konsantre olduk ve onları yenebilecek gücümüz var." dedi.
MUHTEMEL 11'LER
TUNUS 1-Hamdi Kasraoui; 13-Sabeur Ben Frej, 3-Karim Hagui, 15-Radhi JaIdi, 14-Chaker Zouaghi; 12-Joahar Mnari, 8-Mehdi Nafti, 10-Kamel Zaiem, 18-Yassine Mikari; 23-Amine Chermiti, 17-Issam Jomaa
KAMERUN: 1-Idriss Carlos Kameni; 8-Geremi, 23-Andre Bikey, 4-Rigobert Song, 5-Timothee Atouba; 7-Modeste Mbami, 10-Achille Emana, 14-Joel Epalle, 15-Alexandre Song; 9-Samuel Eto'o, 21-Joseph Desire Job
STAT: TAMELE SAAT: 22.30 YAYIN: EUROSPORT
|