burak71
Yonetici
Kaptan

Gol Kralligi : 10

|
 |
« : 08 Mayıs, 2008, 21:42 » |
|
gunumuz futbolunda uzun sacli futbolcularin diger futbolcularin ekseriyetle kisa sacli oldugu maclarda, seyirciye onlardan daha caliskan gozukmesi olayidir bu. digerleriyle es duzeyde efor sarfetseler bile durum budur. bu adamlar, tribunlerden, ekrandan vs. digerlerinden hemen ayirtedilebildiklerinden, yaptiklari isi baskalarinin yaptigi isle karistirmak mumkun olmaz, oyuna dahil olduklari kisimlar hemen goze carpar ve hafizaya kaydedilir. lucesku zamaninda galatasarayda oynayan fransiz isimli uzun sacli sag bek vardi bir zamanlar. adini simdi unuttum. bir arkadasim bu adamin en vasat oynagi maclarda bile "adam sahane oynadi ya", "macin adamiydi" vs. gibi laflar ederdi; ayni arkadasim baktim, sahada herkesin beyaz oldugu maclardaki siyahi futbolcular icin de ayni ovucu sozleri soyluyor; o zaman anladim ki sahada ayirtedici bir goruntuye sahip oldun mu yaptigin is seyircinin gozunde buyuyor. tabii herkes yemez bunu. gercek futbol izleyicileri saca basa bakmaz; fransizmis, zenciymis demez, takim icindeki katkiya bakar. benim de mahalle maclarinda havanin en sicak oldugu donemlerde bile bereyle maca ciktigim gunler oldu; ama astik artik bunlari..
ALINTIDIR...
|