Futbol Sitesi Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
12 Ekim, 2008, 03:26
Ana Sayfa Ara Giriş Yap Kayıt

Futbolaktif Futbol Forumu  |  Futbolaktif  |  Arsiv  |  Euro 2008  |  Konu: Euro 2008'e Doğru 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 [2] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Euro 2008'e Doğru  (Okunma Sayısı 3165 defa)
Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

Gol Kralligi : 57

« Yanıtla #15 : 22 Mart, 2008, 01:45 »

Donadoni'nin durumu belirsiz
İtalya Milli Takımı'nın çalıştırıcısı Roberto Donadoni'ye henüz sözleşmesinin uzatılması için bir teklif yapılmış değil.
İtalyan Federasyon'u ile 2 yıllık sözleşmesi bulunan ve EURO2008'in ardından sona erecek olan Donadoni bu konuda, "Karşılıklı güvene dayalı" diye bir açıklama yapsa da dedikodular bu yönde değil.

AC Milan çalıştırıcısı Carlo Ancelotti ile federasyonun görüştüğü iddia edilirken, federasyondan yapılan açıklamada, Donadoni ile ilk gün verilen bir sözün olduğu ve sözleşmesin sona ermesinin ardından görüşüleceği ifade edildi.

Futbolaktif Gold
Gold Uye

Gol Kralligi : 1453

Mesaj Sayisi : 1923

Uyelik Bilgileri
Ynt: Euro 2008'e Doğru
12 Ekim, 2008, 03:26

HEMEN UYE OLARAK SENDE ARAMIZA KATIL!

Kayitli
Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #16 : 10 Nisan, 2008, 20:30 »

Raul Euro 2008'de yok!
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi, İspanya Milli Takımı'ndan bazı futbolculara aşı yapılırken, Real Madrid'in kaptanı Raul Gonzalez'in uygulamanın dışında tutulması, turnuvaya götürülmeyeceği şeklinde değerlendirildi.

Avusturya ve İsviçre'de 7-29 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek turnuva boyunca orta Avrupa'da görülen ve insanların merkezi sinir sistemini etkilediği söylenen bir virüse karşı tedbir amaçlı bugün İspanyol Milli takımına çağırılması beklenen futbolculara aşı yapıldı. Real Madrid'de sadece kaleci İker Casillas ve defans oyuncusu Sergio Ramos aşı yaptırırken, zaten uzun zamandır milli takımda kadrodışı kalan Raul aşıya dahil edilmedi. İspanyol basını, teknik direktör Luis Aragones'in, Raul'u Avrupa Şampiyonası'na götürmeyeceğine kesin gözüyle bakıyor

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #17 : 02 Mayıs, 2008, 02:33 »

12 Mayıs son gün!
(A) Milli Futbol Takımı'nın 2008 Avrupa Şampiyonası'nda oynayacağı Çek Cumhuriyeti karşılaşması için ek bilet satışları sürerken, UEFA'dan tahsis edilen ek biletler için başvuruların 12 Mayıs Pazartesi günü saat 18.00'de sona ereceği bildirildi. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Portekiz ve İsviçre maçı biletlerinin tükendiği, Çek Cumhuriyeti maçı için bilet almak isteyen futbolseverlerin, Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinde yer alan başvuru formunu bilgisayarlarına indirip doldurmaları ve başvuru başına belirlenen hizmet bedelini Futbol Federasyonu'nun belirtilen banka hesaplarına yatırmaları gerektiği kaydedildi.

Bu arada, başvurunun tamamlanabilmesi için, başvuru formu ve banka dekontunun 0212-2795043 veya 0212-2801044 numaralı fakslara gönderilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

12 Mayıs'ta sona erecek başvuruların ardından, bilet almaya hak kazanan futbolseverlere telefonla dönüş yapılarak, bilet ücretlerini gerekli belgelerle birlikte federasyona göndermeleri istenecek.

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #18 : 06 Mayıs, 2008, 01:54 »

Runje EURO 2008'de
İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenleyeceği EURO 2008'in başlamasına kısa bir süre kala Hirvatistan Milli Takımı 23 kişilik kadrosunu açıkladı.
Hırvatistan Teknik Direktörü Slaven Bilic, 23 kişilik kadroya geçen sezon Beşiktaş'ta forma giyen Vedran Runje'yi de dahil etti.

Kaleciler: Stipe Pletikosa (FC Spartak Moskva), Vedran Runje (RC Lens), Mario Galinovic (Panathinaikos FC).

Defans: Dario Simic (AC Milan), Robert Kovac (BV Borussia Dortmund), Josip Simunic (Hertha BSC Berlin), Vedran Corluka (Manchester City FC), Dario Knezevic (AS Livorno Calcio), Hrvoje Vejic (FC Tom Tomsk).

Orta saha: Niko Kovac (FC Salzburg), Jerko Leko (AS Monaco FC), Darijo Srna (FC Shakhtar Donetsk), Niko Kranjcar (Portsmouth FC), Luka Modric (Tottenham Hotspur FC), Danijel Pranjic (SC Heerenveen), Ivan Rakitic (FC Schalke 04), Ognjen Vukojevic (NK Dinamo Zagreb), Nikola Pokrivac (AS Monaco).

Forvet: Mladen Petric (BV Borussia Dortmund), Ivica Olic (Hamburger SV), Ivan Klasnic (Werder Bremen), Igor Budan (Parma FC), Nikola Kalinic (HNK Hajduk Split).

furkandinho
Forvet

Gol Kralligi : -3

« Yanıtla #19 : 09 Mayıs, 2008, 19:02 »

Heyecan 1 gün ertelendi
Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Takımımızın, turnuva öncesindeki hazırlık kampına katılacak aday kadrosunun açıklanması yarına ertelendi. Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, sezonun son haftasına girilirken, futbolcuların moral kondisyonlarının kritik mücadeleler öncesinde olumsuz yönde etkilenmemesi için aday kadroyu açıklamayı bir gün sonraya bıraktı.

Sezonun son düdüğünün çalmasının ardından aday kadro, Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesi tff.org ve basın bültenleri yoluyla ilan edilecek

TEK SÖZ : ŞAMPİYON KİM?
ELCEVAP:CİMBOMBOM Cheesy Cheesy Cheesy
Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #20 : 09 Mayıs, 2008, 19:03 »

Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek A Milli Takımımızın, turnuva öncesindeki hazırlık kampına katılacak aday kadrosunun açıklanması yarına ertelendi. Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, sezonun son haftasına girilirken, futbolcuların moral kondisyonlarının kritik mücadeleler öncesinde olumsuz yönde etkilenmemesi için aday kadroyu açıklamayı bir gün sonraya bıraktı.

Sezonun son düdüğünün çalmasının ardından aday kadro, Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesi tff.org ve basın bültenleri yoluyla ilan edilecek.

furkandinho
Forvet

« Yanıtla #21 : 09 Mayıs, 2008, 19:04 »

Domenech'in sıkıntısı!
İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenleyeceği 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi Fransa Milli Takımı'nın teknik direktörü Raymond Domenech dertli! Domenech, aday kadroya oyuncularını çağırması için gereken son tarih olan 18 Mayıs'ın ardından büyük maçların devam ettiğini, oyuncularının sakatlanma riskinin çok fazla olduğunu söyledi.

Domenech,  "18 Mayıs'ın ardından Şampiyonlar Ligi Finali, İtalya Kupası, Fransa Kupası Finali gibi bir çok önemli karşılaşma oynanacak. Kadroya çağıracağım önemli oyuncuların sakatlanma riski var" diyerek endişesini dile getirdi.

Lyon'un Fransa Kupası'nda Paris Saint Germain ile final maçına çıkacak olması, aynı gün Inter'in İtalya Kupası'nda Roma ile oynayacağı final ve Chelsea ile Manchester United'ın 21 Mayıs'ta yapacakları Şampiyonlar Ligi Finali, Domenech'i olası bir sakatlık ihtimaline paralel olarak kara kara düşündürüyor.

Lyon, Paris Saint Germain, Inter, Roma, Chelsea ve Manchester United'taki toplam 18 Fransız yıldız şöyle:

Karim Benzema, Gregory Coupet, Jeremy Toulalan, François Clerc, Sidney Govou, Sebastien Squillaci, Jean-Alain Boumsong ve Hatem Ben Arfa (Lyon)

Mickael Landreau ve Jerome Rothen (Paris Saint Germain)

Patrick Vieira (Inter)

Philippe Mexes (Roma)

Floorent Malouda, Nicolas Anelka ve Claude Makelele (Chelsea)

Patrice Evra, Louis Saha and Mikael Silvestre (Manchester United)

Fransa, 23 kişilik son kadronun belirleneceği 28 Mayıs'tan bir gün önce Ekvator ile hazırlık maçını yapacak. EURO 2008'e gidecek oyuncuların belirlenmesinin ardından Paraguay ve Kolombiya hazırlık maçları oynayacak olan Horozlar, 9 Haziran'da Romanya ile ilk turnuva maçını yapacak.

furkandinho
Forvet

« Yanıtla #22 : 09 Mayıs, 2008, 19:05 »

inş iyi kadro çıkarır terim

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #23 : 14 Mayıs, 2008, 18:55 »

"Şampiyon olacaksak Sabri..."
Fenerbahçe'de gösterdiği performansla Milli Takım'a yükselen Gökhan Gönül, savunmanın sağında Sabri ile tatlı bir rekabete girdiğini ve bunun sonucunda kazananın ay-yıldızlı ekibimiz olacağını söyledi.
Gökhan, "En kısa zamanda iyileşerek takımdaki yerimi almak istiyorum. Avrupa Şampiyonası'nda oynamaktan başka bir şey düşünmüyorum. Sağ kanatta Sabri ile tatlı bir rekabetimiz var. Rekabetten her zaman başarı doğar. Ben maçlarda oynamak istiyorum. Ama turnuvayı şampiyon olarak bitireceksek Sabri oynasın" şeklinde konuştu. Gökhan Gönül, Galatasaraylı Mehmet Topal'a da hayran olduğunu belirtti ve "Keşke bizim takımda olsaydı" dedi.

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #24 : 16 Mayıs, 2008, 02:06 »

Terim, Hakan Şükür'ü niye kadroya almadı?

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası

finallerinde aynı grupta yer alan ve ilk maçlarını birbirleriyle yapacak

olan (A) Milli Takım’ın teknik direktörü Fatih Terim ile Portekiz Milli

Takımı’nın teknik direktörü Luiz Felipe Scolari, İstanbul’da bir araya

geldi.

Ceylan Intercontinental Oteli’nde gerçekleştirilen "İstanbul Sports

Venue 2008" konferansına konuşmacı olarak katılan Fatih Terim ve Luiz

Felipe Scolari, daha sonra basın toplantısı düzenlediler. Medya

mensuplarının sırayla sorularını yanıtlayan iki tecrübeli teknik adamın

oldukça samimi diyalogları da dikkat çekti.

Milli Takım oyuncularının, Antalya’da gerçekleştirilen organizasyonun

ardından lig yorgunluğunu hala üzerlerinden atamadıklarını, bazı

oyuncularının ise liglerinin sürdüğünü anlatan Fatih Terim, Almanya’nın

Bielefeld kentindeki çalışmalarda oyuncularının en üst seviyeye

ulaşacağına inandığını kaydetti.

Sakatlığı bulunan oyunculardan Servet’in şampiyonaya yetişeceğine

inandığını söyleyen Fatih Terim, "Benim şahsi kanaatime göre, tabii ki

doktorlar daha dikkatli konuşabilir, oynayabileceğini düşünüyorum. Ağrı

eşiği yüksek, dirençli bir oyuncu" dedi.

-HAKAN ŞÜKÜR TERCİHİ-

Fatih Terim, (A) Milli Takım’da uzun süre forma giyen Hakan Şükür’ü,

2008 Avrupa Şampiyonası finalleri için kadroda tercih etmemesinin

sorulması üzerine, şunları söyledi:

"1989-1990 yıllarından beri Hakan Şükür’e formayı seve seve verdim.

Hakan Şükür, Türk futbolunun en önemli golcülerinden biri. İnsan olarak

da sevdiğim ve her platformda savunduğum bir isim. Bu kez böyle

düşündük. Verdiği hizmetlerin karşılığını biz de göstermeliyiz. Onun da

zamanı var. Şu anda kadromuz böyle. Bu şekilde takdir ettik."

-İLK MAÇIN PORTEKİZ’LE OLMASI-

Avrupa Şampiyonası finallerinde aynı grupta yer aldıkları Portekiz ile

ilk maçı da oynayacak olmalarına değinen Terim, kaybetmedikleri sürece

bunun doğru bir başlangıç olacağını söyledi.

Portekiz’in gücüne vurgu yapan Terim, "Portekiz, Avrupa Şampiyonası’nın

önemli ekiplerinden biri. Güçlüden başlayarak gideceğiz. Grubun en

önemli takımıyla oynayacağız. Bize bir avantaj sağlayacağını umuyorum.

Nihayetinde tüm takımlarla oynayacağız. En güçlü ve dişlisiyle ilk maçta

oynarsak, o tecrübe diğer maçlara pozitif yansır diye düşünüyorum" diye

konuştu.

-"HERKESİN KENDİ FAVORİ KADROSU VAR"-

(A) Milli Takım aday kadrosunun açıklanmasının ardından yapılan

eleştiriler için, "Herkesin kendi favori kadrosu ve sempati duyduğu

oyuncular var. Kimine göre hata olan, kimine göre doğru. Göreceli bir

kavram" ifadelerini kullanarak, şöyle devam etti:

"Ben 1993 yılında ilk kez Milli Takım çalıştırıcısı olduğumda, kadroya

almadıklarımın nedenini tek tek izah etmiştim. O zaman böyle bir hataya

düştüm. 15 yıl sonra artık izah etmiyorum. Aksi takdirde liste çok uzar

ve haksızlık olur. Ben mevcut oyuncularımın bu konuyu kendilerine bir

hırs silahı olarak döndüreceklerini düşünüyorum. Ben almadığım kişileri

de savunuyorum, çünkü onlara da ben forma verdim. Dışarıdakileri

alsaydım kadroya, yine sorun olacaktı. Onun için bizim seçimlerimiz

sahaya çıkıyor. Kimse kimsenin akrabası değil. Size iyi gelen bana

gelmeyebilir. Biz bir takım seçerken, zaten tepkilere hazırlıklıyız.

Olmalıdır da mantık çerçevesi içinde. Mevcutlara da haksızlık yapılmadan

olmalıdır. O çocuklar çok yakında milli formayla ülkeyi temsil etmeye

adaylar. Tek tek izah etmiyorum. Biz artık üzümü yemeye bakalım."

-"TÜRKİYE KENDİ OYUNUNU OYNAYACAKTIR"-

Fatih Terim, (A) Milli Takım’ın Avrupa Şampiyonası’nda kendi oyun

sistemini sergilemeyi sürdüreceğini belirtti.

2004 Avrupa Şampiyonası ve 2006 Dünya Kupası’nı takip ettiğini anlatan

Terim, defans ağırlıklı oyun kurgularının en üst seviyelerini

gördüklerini dile getirirken, "Her ülkenin kendi benimsediği oyun

tarzları vardır. Ama futbolda da bazı şeyler olmazsa olmazdır. Türkiye,

şartlar ne olursa olsun kendi oyun düzenini, felsefesini ve anlayışını

yansıtmaya çalışacaktır. Her zamanki felsefimizden vazgeçecek halimiz

yok. Devam edeceğiz gibi geliyor bana" şeklinde konuştu.

Terim, konuşmasının sonunda Portekiz Milli Takımı’na ve teknik direktör

Luiz Felipe Scolari’ye başarı dileklerinde bulundu.

-SCOLARİ: "TÜRK FUTBOLU BREZİLYA’YI ANDIRIYOR"-

Brezilya Milli Takımı ile Dünya Kupası kaldırma başarısı gösteren ve

Avrupa Şampiyonası’nda Portekiz’in başında mücadele edecek Luiz Felipe

Scolari, Türk futbolundaki oyun stilinin Brezilya’yı andırdığını

kaydetti.

Avrupa Şampiyonası’nda yer alan tüm takımların güçlü olduğunu ve favori

bir ekip gösteremeyeceğini söyleyen Scolari, Türkiye için ise "Aslında

medya bizim bildiğimizden fazlasını veriyor. Türk futbolu, oyun stiliyle

Brezilya futbolunu andırıyor. Daha iyi çalışılmış, estetik görünümler

var. Sertlik de az" dedi.

-"TÜRK MİLLİ TAKIMI’NDAN KORKUYORUM"-

Scolari, Avrupa Şampiyonası’ndaki ilk maçlarını Türkiye ile yapacak

olmalarıyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine, şöyle konuştu:

"Tek tek oyuncu söylemem doğru olmaz. Tüm Türk Milli Takımı’ndan

korkuyorum. Futbol takım oyunudur. Demek ki 2006’daki problemler çözüldü

ve Avrupa Şampiyonası’ndalar. İlk maçta alacağımız iyi bir sonucun bizim

adımıza güzel olacağını düşünüyoruz. Güçlü bir ekiple maç yaparak

başlamak her zaman zorluk yaratır. Başka bir ekibe karşı olsak belki

daha rahat olabilirdik, ama Türkiye şu anda bizi korkutuyor. Bizim

Türkiye’ye saygımız ve sevgimiz çok büyük."

Türkiye’de olduğu gibi Portekiz’de kadro seçimlerinin eleştirilere neden

olduğunu ve her yerde benzer şeylerin yaşandığını anlatan Brezilyalı

teknik adam, "Kadro tartışmalarının olmaması mümkün değil. Herkesin

favori ilk 11’i var zaten. Fakat teknik direktör olarak biz bu görevi

icra ettiğimiz için, kadroyu biz seçeceğiz. Sonuçlara göre yorumlar

sonra yapılır" ifadelerini kullandı.

Manchester United’da başarılı bir sezon geçiren Christiano Ronaldo gibi

kaliteli bir oyuncuya sahip olduğu hatırlatılarak, bu oyuncuya

kulübündekine benzer bir serbestlik verip vermeyeceğinin sorulması

üzerine Scolari, "Önce Fatih Terim’e sorun bakalım, serbest bırakacak

mı onu" derken, "Her ülkenin kendine ait bir futbol anlayışı vardır.

İngiliz mantığında çok iyi bir oyuncu ve serbestlik tanınıyor. Ama aynı

şeyin Portekiz Milli Takımı’nda olacağı anlamına gelmez" diye konuştu.

Ayrıca, Portekizli bir gazetecinin, 2004 Avrupa Şampiyonası’nda final

oynayan Portekiz takımındaki ruh ile Türk Milli Takımı’ndaki mevcut ruhu

çok benzettiğini belirtmesi üzerine Scolari, "Türkiye büyük bir

ihtimalle bunu gösterecek. Tabii ki bizim aleyhimize olan bir durum.

2004’te takım ruhumuz vardı ve kenetlenmiştik. Şimdi aynı ruh Fatih

Terim’in arkasında. İşimiz güç olacak" dedi.

Terim ve Scolari, toplantının ardından birlikte basın mensuplarına poz

verdiler.

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #25 : 18 Mayıs, 2008, 03:49 »

"Türkiye başarılı olacak"
Milli Takımlar eski teknik direktörü Mustafa Denizli, A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek takımlar arasında ofansif gücü en yüksek takımlardan biri olduğunu belirterek, Ay-yıldızlı takımın şampiyonada başarılı olacağına inandığını söyledi.
Denizli, Galatasaray'ın tecrübeli golcüsü Hakan Şükür'ün milli takım aday kadrosuna çağrılmamasıyla ilgili olarak ise, Fatih Terim'in kendi oyun planına uyan futbolcuları kadroya aldığını, bunun da normal olduğunu vurguladı.

Vodafone Cup 2008'in Türkiye finalisti Uludağ Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Texas Sporters Club futbol takımını, Moskova'da gerçekleşecek Vodafone Cup 2008 Final karşılaşmasına hazırlayan Milli Takımlar eski teknik direktörü Mustafa Denizli, İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olacağına inandığını vurgulayan Denizli, "Fatih Terim'in seçmiş olduğu kadro normaldir. Neticede kendi oyun planına uyan futbolcuları seçmiştir. Türkiye'de hangi kadro açıklanırsa açıklansın birileri o kadroda mutlaka olmayacaktır, bu da doğaldır. Dünyanın heryerinde bu kadrolar tartışılır. Önemli olan kadroların tartışılması değil, ortaya koyacağı performanstır. Bu eleştirilerin turnuvadan önce yapılması gayet doğaldır, ama bir de turnuvanın sonuçlarını beklemek lazım. Şu anda Türkiye, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek takımlar arasında ofansif gücü en yüksek takımlardan biri. Bunu da şampiyonada ortaya koyacaktır ve başarılı olacaktır" ifadelerini kulmlandı.

Hakan Şükür'ün kadroya alınmamasıyla ilgili olarak ise Mustafa Denizli, "Fatih Terim'in orada yaptığı oyun şeklini oluşturacak futbolcuların seçimidir. Türkiye aşağı yukarı 15 yıldır Hakan Şükür ile hücum aksiyonlarını değerlendiren bir takım. Hakan Şükür de bunu son derece başarılı bir şekilde yerine getirdi. Ama bugünkü kadroda niye yok diyecek olursanız ? Haklılık var mı, yok mu ? Bu tamamen sorumluların görevidir. Bizim burada konuşmamız bir şeyi değiştirmez. Sonuçta sorumlu değilsiniz. Ben de yıllardır bu işin muhatabı oldum, bu işi oluşturacak düşünce oyun planını ortaya koyar" diye konuştu.

Mustafa Denizli, 'Son günlerde Galatasaray'ın teknik direktörleri adayları arasında isminiz geçiyor. Bu konuda ne diyorsunuz?' sorusu üzerine de "Bakalım o ileride olursa, size haber veririz" ifadelerini kullandı.

'Eğer Galatasaray'a teknik direktör olursanız Hakan Şükür'ü tekrar kadroda görmek ister misiniz?' sorusuna Denizli, "Onun kontratı nedir bilmiyorum. Böyle varsayımlar üzerinden konuşmak da doğru değil" şeklinde cevap verdi. Denizli, 'Galatasaray'dan resmi bir teklif aldınız mı?' sorusunu ise cevapsız bıraktı.

Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan

« Yanıtla #26 : 19 Mayıs, 2008, 17:00 »

"Kadroya alınmamam adaletsizlik"
Zenit Petersburg'la UEFA Kupası'nı kaldıran ve 'maçın adamı' seçilen Fatih Tekke, eski takım arkadaşı olan Trabzonspor kaptanı Hüseyin Çimşir'in düğünü için geldiği Trabzon'da, Milli Takımdan Fenerbahçe'ye transferine kadar birçok soruyu yanıtladı.

Zenit'te kariyerinde ilkleri yaşadığını vurgulayan Fatih Tekke, "Özellikle UEFA Kupası herkesin, her zaman yaşayabileceği bir şey değil. Bu bana nasip oldu. Ülkem ve benim adıma önemli bir başarı. Bu kadar büyük başarılar beklemiyordum. İki kupa kazanmamız çok iyi oldu. Aslında kulübümle sıkıntılar vardı. Geçen sene çok rica ettikleri için kaldım. Konuşulan bir çok şey yerine getirilmeyince ben de ayrılmak istediğimi söyledim. UEFA Kupası finalinde yapabileceklerimin çok azını yaptığımı düşünüyorum. Üç aydır oynamayan bir futbolcu için UEFA Kupası finalinde böyle bir performans sergilemek bence çok önemliydi. O maçın adamı seçilmek de çok çok önemli bir şeydi. Bu beni mutlu ettiği kadar beni seven insanları da mutlu etti" dedi.

"MİLLİ TAKIM'A ALINMAMAM ADALETSİZLİK"

Yıllardır futbolun içinde olduğunu belirten Fatih Tekke, "Kariyerimde Avrupa Kupası ve Dünya Kupası'nda maç yok. Bu çok üzücü bir şey. Bunda adaletsizlik olduğunu düşünüyorum. Ama bu konuyu da çok fazla dillendiremiyoruz. Çünkü konu Milli takım. Kişisel bir şey yok. Milli Takım olduğu için de onlara dua ve başarılar dilemekten başka yapacak bir şey yok. O kadronun içerisinde olmak ve o formayı giymeyi çok istiyordum. Beklediğim bir şeydi. Performansı bir tarafa geçin, sağlığım sıhhatim yerinde. Böyle birşeyi beklemiyordum. Çünkü benimle böyle bir şey konuşulmamıştı. Kafa olarak da kendimi hazırlamıştım ama nasip olmadı" diye konuştu.

"TRABZONSPOR, BİZİM SATILMAMIZLA YIKILACAK TAKIM DEĞİL"

Fatih Tekke, Trabzonspor formasını giyen herkesin takım için elinden geleni yapmaya çalıştığını da vurgulayarak, "Biri bazen kalitesi ile bir şeyler veriyor, biri yüreğiyle. Bizler zamanında elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Şu anda oynayan arkadaşlar da elinden geleni yapıyor. Bazen insanların bilmediği şeylerden dolayı, bazı kararlar vermek zorunda kalıyorsunuz. Bu sadece bizim için değil, bütün oyuncular için gerekli. Trabzonspor küçük bir takım değil, büyük bir camia. Trabzonspor bir efsane. Bu takım Fatih'lerin, Gökdeniz'lerin, Hüseyin'lerin satılmasıyla yıkılacak veya çok zarar görecek bir takım değil. Ama gidenlerin yerine oyuncu kalitesi olarak aynı kaliteyi yakalamak lazım. Ben o adımların atılacağını düşünüyorum. Çünkü Trabzonspor'da emeği geçen herkes bu takıma bir şeyler vermek için elinden geleni yapıyor. Biz oynarken böyleydi, bizden sonra da böyle olacağını biliyoruz. Bu sezon bir şeyler iyi gitmedi. Bir şeylerin iyi gitmesi için de futbol takımının tek başına kaliteli olması yetmiyor. Taraftarının, basının, yöneticilerin hep birlikte olması gerekiyor. Camianın kenetlenmesi gerekiyor. Herkesin birbirine yardım etmesi gerekiyor. Çünkü biz camia olarak dışarıdan çok fazla sevilmiyoruz. Bunu yaşıyoruz. Biz kendi içerimizde birlik ve beraberlik olamadığımız sürece, birbirimize yardım etmediğimiz sürece şampiyon olmamız düşünülemez" dedi.

"HİÇBİR TEKLİF YOK"

Adının sürekli transfer dedikoduları içinde yer almasını da ilgiyle takip ettiğini vurgulayan Fatih, "Şu anda ne Türkiye'den ne de başka bir takımdan teklif yok. İki yıl oldu, iki yıldır aynı sorular soruluyor. Beni gören 'abi gidecek misin?' diye soruyor. Şu an ortada bir teklif yok. Ne Fenerbahçe'den ne de Avrupa'dan. Sadece kulübüme ayrılmak istediğimi söyledim. Onlar da 'seni kesinlikle bırakmayız' dediler. İnisiyatif onların elinde. Ama ilk planda Türkiye'ye dönmeyi düşünmüyorum. Önce Avrupa'da düşündüğüm bir takım olursa onu değerlendirmek istiyorum" ifadesini kullandı.

"UMUT'A GÜVENİYORUM"

Fatih Tekke, kendisinden sonra takımın skor yükünü çekmeye çalışan Umut'u çok sevdiğini de belirterek, "Futbolculuğu ve karakteri çok kaliteli bir arkadaş. Allah inşallah yardımcısı olur. Bizden önce de Hami abiler vardı, Şotalar vardı. Onların yerine gelen oyuncuların o başarıları yakalaması ve bir şeyleri başarması için çok sağlam durması ve cesaretli olması lazım. Umut da yavaş yavaş onu başaracak. Çünkü kapasitesi var. Bazı şeylerini biraz daha düzeltirse o zıplamayı yapacak. Taraftarlar eğer Umut'a yardımcı olursa, yeni bir Fatih Tekke, altı veya üstü de olabilir ama sonuçta Trabzonspor'a canı gönülden hizmet etmek isteyen bir futbolcu kazanacaklar. Taraftarın iki yıldır benim ismimi bağırması, ilgi ve alakaları çok güzel. Çünkü biz onlarla güzel şeyler yaşadık. Çok istedik başarılı olmayı, üzüntüyü sevinci, yaşadığımız haksızlıkları birlikte yaşadık. Trabzon'daki insanlar beni çok iyi tanıyorlar. Bunun olması için neler yaşadığımı herkes biliyor. 14 yıl geçti. Bir şeyler kolay elde edilmiyor. Bu mücadeleyle dik durmayla oldu" dedi.

Fatih Tekke, Trabzonspor'a hizmet etmeyi çok istediğini de sözlerine ekleyerek, "Futbolcu olur, teknik adamlık olur, menajerlik olur. Bizim hayalimiz, hedefimiz şampiyonluk. Bunun içerisinde nerede olursak olalım, yeter ki Trabzonspor'da bir yerde olalım" diye konuştu.

Sayfa: 1 [2] Yukarı git Yazdır 
Futbolaktif Futbol Forumu  |  Futbolaktif  |  Arsiv  |  Euro 2008  |  Konu: Euro 2008'e Doğru « önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.6 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Dost Siteler : Seri İlan Anket Fotokopi Fotokopi Radyo Anketler Tatil Bu Sayfa 0.223 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu