Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
23 Kasım, 2008, 13:13
Futbolaktif Futbol Forumu
|
Futbolaktif
|
Arsiv
|
Euro 2008
|
Euro 2008 Yari Final
| Konu:
Almanya - Türkiye
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« önceki
sonraki »
Sayfa:
1
2
[
3
]
Gönderen
Konu: Almanya - Türkiye (Okunma Sayısı 2687 defa)
_ErtaN_
FenerBahceli User
Orta Saha
Gol Kralligi : 3
Ynt: Almanya - Türkiye
«
Yanıtla #30 :
24 Haziran, 2008, 02:06 »
walla isimiz zor ama içime dogdu bu macı alacaz.
Futbolaktif Gold
Gold Uye
Gol Kralligi : 1453
Mesaj Sayisi : 1923
23 Kasım, 2008, 13:13
HEMEN UYE OLARAK SENDE ARAMIZA KATIL!
Kayitli
burak71
Yonetici
Kaptan
Gol Kralligi : 10
«
Yanıtla #31 :
24 Haziran, 2008, 10:02 »
Terim'e bunu sakın yapma uyarısı
Tarihimizdeki ilk Avrupa Şampiyonası yarı finaline çıkıyoruz.. Nasıl oynamalıyız? Rıdvan Dilmen, kritik bir kaç uyarı ile Fatih Terim'e mesaj yolladı...
Benim 11'im bile belli. Bu kadroyla oynarsak İspanya'yı dur-duran İtalya gibi oluruz. Ama kenarlarda faul yapmayalım. Stoperde Hakan Balta'dan başkası oynarsa başımıza bela alırız."
Tarihimizdeki ilk Avrupa Şampiyonası yarı finaline çıkıyoruz.. Nasıl oynamalıyız?
"ÖNCE kestirmeden şunu söyleyeyim, Almanlar'la oynuyorsun.. Öyle denenecek futbolcun yok artık. Şimdi konuşuluyor, "Mehmet Topal stoper olacak ", "Marco Aurelio da orada oynar" diye.. Ben ikisine de "Sakın ha!" diyorum.. Topal'ın, Aurelio'nun orta sahadaki her hamlesi faullük.. O faulleri stoperdeyken yaparsan kendini de takımı da yakarsın.. Ayrıca bunlar arkalarında 2 defans adamı varken oynamaya alışmış.. Onları son adam gibi görmek saçmalık olur..
AMA Uğur Boral'ın solbekte, Hakan Balta'nın stoperde oynamışlığı var.. Almanya'ya karşı herkes kendi bölgesinde oynayacak.. Portekiz maçında ben niye Fatih Terim'i eleştirdim? Colin Kazım'ı orta sahanın içinde -dikkat edin kanatta değil- kullandı.. Sonra Sabri'yi soktu, onu da orta sahanın içinde oynattı.. O bölgede hiç oynamamış 2 oyuncu döküldüler doğal olarak.. Allah'tan da bizim rakibimiz olmayan Portekiz'e karşı yaptı bu hataları.. Bunları denemese de Portekiz bizi yenebilirdi..
ŞİMDİ bir hata yapma daha şansı yok yarı finalde.. Ben ilk 11'i bile yaptım şimdiden.. Kalede Rüştü, sağda Sabri, stoperler Gökhan Zan, Hakan Balta, solda Uğur Boral.. Orta sahanın sağında Hamit, ortada Topal-Aurelio, solda Ayhan.. Forvette Semih, arkasında ister Gökdeniz'i, ister Mevlüt'ü, ister Kazım'ı oynat.. Budur doğru olan, başka alternatifi yok.. En kötü, Emre'yi son yarım saatte sokarsın duruma göre, kenardan tehdit olur..
NEDEN bu 11, biliyor musun? Orta saha ancak bu 4 adamla dirençli olur.. Ayhan'la Hamit oyunun her 2 yönünü de oynayabilirler.. Ayhan, son maçlarda G.Saray'da forvet arkası bile oynamıştı Sivas'a karşı, müthiş verimli oldu.. Hamit, Bayern'de o bölgede oynuyor.. Mehmet Topal ile Aurelio da kendi kulüplerinde ön liberonun adamı.. Bu dörtlünün fizik kapasiteleri ve top alışverişleri iyi, Almanlar'la ancak böyle başedebiliriz..
ÖNCEKİ günkü İspanya-İtalya maçına döndürürüz mücadeleyi bu kadroyla.. Almanlar üstünlük sağlayamazlar, sen de arada bir tane bulursan, atarsın.. Şu var yalnız: Öyle kenarlarda gereksiz faul yapmayacaksın, cezalandırırlar hemen.. Bu 11'le takımı da uzatıyoruz; Aurelio, Topal, Semih kafaya çıkan oyuncular çünkü.. Hakan Balta bizim Milli Takım'da en iyi kafaya çıkan adam..
BİZİM 23 kişilik kadromuz Allah'tan çok iyi.. Dışarda kalanlardan İbrahim Kaş Getafe'de, Yıldıray Stuttgart'ta, Halil Schalke 04'de oynuyor.. Ayrıca Fatih Tekke UEFA şampiyonu Zenith'te, Ümit Karan G.Saray'da.. Yani Türkiye'de futbolcu açısından bir maden var.. Biz turnuvada kalitemizin altında oynadık şimdiye kadar, kimse bana hikâye anlatmasın..
Yedeklerimiz bile iyi.. Al işte, 10 futbolcun sakatken bile, orta sahayı taş gibi adamlardan kurabiliyorsun.. Bireysel açıdan diğer ekiplerden çok üstünüz ama organize olamamıştık. Şimdi yavaş yavaş onu sağlıyoruz.."
Kazanma ihtimalimiz ne kadar sence?
"ÖNCE şu uyarıyı yapayım.. "Hırvatlar Almanlar'ı yendi, biz Hırvatlar'ı yendik, dolayısıyla biz Almanlar'ı yeneriz" diyenler bile var.. Bunların hepsi mahalle lakırdısı.. Almanya buraya gelirken favoriydi ve şu anda kadrolarında hiç eksikleri yok.. Bu turnuvada çift forvetleyken kötü, tek forvetleyken iyi oynadılar.. Oysa ben bize karşı çift forvetle oynamalarını hiç istemem.. Çünkü defansımız sorunlu..
Almanlar düz ve fizikli takım, Ballack dışında yaratıcı oyuncuları yok.. Gözümde büyütmüyorum hiçbirini.. Beklerinden solu çıkıyor ama sağı hiç çıkmıyor.. Bunu kullanmalıyız.. Orta sahaları demir gibi.. Forvetleri iyi.. Sonuçta kazanma şansımız yüzde 40'a 60.. Onlar daha şanslı yani.. Hırvatlar'a karşı "Yüzde 50-50" demiştim, normal süre berabere bitti.. Biz Hırvatlar'a karşı iyi değil, doğru oynadık.. Aynısını Almanlar'a karşı da yapmalıyız.. Oyunu tutar, hakimiyeti onlara bırakmaz, macera da aramazsak şansımız maç içinde yükselir.."
burak71
Yonetici
Kaptan
Gol Kralligi : 10
«
Yanıtla #32 :
24 Haziran, 2008, 10:03 »
“Almanya’da doğup büyüdüm, çoğu şeyi orada öğrendim. Ama yarın gol atarsam sevinmekten utanmam. Coşkumu Türk kalbimle yaşarım.”
MİLLİ Takım’ın Avrupa Şampiyonası’ndaki en büyük kozlarından biri olan Hamit Altıntop “Dramatik olacak” dediği Almanya yarı finali öncesinde VATAN’a konuştu. Almanya’da doğup büyüyen ve kariyerini de bu ülkede sürdüren Hamit, maçla ilgili düşüncelerinden kamp ortamına, kardeşinden kendi performansına kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı. Şampiyonaya iyi başlayamadığını vurgulayan Hamit şunları söyledi:
‘BÜYÜK BİR ENERJİ VAR’
“İKİ ay süren bir sakatlık yaşadım. Onun için burada ilk 2 maçtaki performansım iyi değildi. Ama daha sonra takım içindeki arkadaşlık ve hava beni turnuvanın ortamına alıştırdı. Son 2 maçta gerçek performansımı yakaladım. Sakatlığımla ilgili hiçbir endişe duymadım. Çünkü doktorlar benimle hep pozitif olarak ilgilendiler, bana hep umut verdiler. Genç bir takımız. Öyle ki, benim bile ilk turnuvam. Zamanla öğreniyoruz. Hatalar yapıyoruz. Ama zorluklarla takım içindeki arkadaşlık duygusunu öne çıkartarak başedebiliyoruz. Bu bize saha içinde büyük bir enerji olarak yansıyor.
‘ÇOK ÖZEL BİR MAÇ’
ALMANYA’DA doğdum, Almanya’da büyüdüm. Çoğu şeyi orada öğrendim. Ama Almanya’ya gol atarsam sevinmekten utanmam. Coşkumu Türk kalbimle yaşarım. Almanya bu turnuvanın en iyi takımlarından biri. En büyük silahları, disiplinleri. Onlar da bizim gibi maçı bırakmıyorlar... Bizim yarı sahamızdan kullandıkları her duran top çok tehlikeli. Onlara bu şansları tanımamalıyız. Almanlar’la aynı şekilde, kafa kafaya mücadele etmeliyiz. Benim için bu maç çok özel bir maç olacak. Özelliği, Türkiye’nin nasıl bir performans sergileyeceğinden ve kendi performansımdan kaynaklanıyor. Rakiple ilgili herhangi bir şey düşünüp kendimi strese sokmuyorum. Maçı kaybedecek takımın taraftarından birşey rica ediyorum; lütfen karşı tarafa saygı göstersinler ve birbirleriyle dalga geçmesinler.
‘COLIN KAZIM ÇOK İLGİNÇ’
KARDEŞİM Halil Altıntop’un burada olmasını isterdim. Sonuçta teknik direktör tercihidir, saygı duyarım. Ama burada yaşadığımız macera, emin olun ki, daha çok çalışıp kadroya girme isteği verecektir. Halil’le her gün konuşuyorum. Bana her gün Tuncay’ı soruyor. Çünkü Tuncay onun çocukluktan beri arkadaşı. Milli takımlarda hep birlikte oynadılar. Kamp ortamımız mükemmel. Buradaki dostluk çok değerli. Colin Kazım çok değişik bir futbolcu; aynı zamanda da garip biri. Onun sayesinde hepimiz İngilizcemiz’i ilerlettik. Türkçe konuşmuyor, bunun için de fazla bir çaba sarfetmiyor. Marco’nun Türkçesi ondan daha iyi.
‘ÇIKIP YENMEK İSTİYORUZ’
BİZİM için çok dramatik bir turnuva. Hem aldığımız sonuçlar, hem sakatlıklar, hem cezalar, hem de kartlarla ilgili olarak dramatik diyorum. Sahada aldığımız sonuçlar biraz şans. Ama daha çok takım ruhuyla ilgili. Bizim takımımızdan bu kadar olumlu bir enerji çıkmazsa şans da yanımızda olmayabilir. Bu saatten sonra kimin oynayacağı, kimin oynamayacağı hiç önemli değil. Çıkıp Almanya’yı yenmek istiyoruz.”
utkujean
Yonetici
Forvet
Gol Kralligi : 1909
«
Yanıtla #33 :
25 Haziran, 2008, 13:02 »
Rakamlarla Almanya
A Milli Takım 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nde kupaya bir adım kala Almanya'yla tarihi bir maça çıkacak. İsviçre'nin Basel Şehri'ndeki St. Jakop Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma TSİ 21.45'te başlayacak ve mücadelede İsviçre Futbol Federasyonu'ndan Massimo Busacca düdük çalacak. Peki Almanya geride kalan 4 maçta ne yaptı, hangi istatistiklerle mücadele etti? İşte rakamlarla Almanya.
Euro 2008'de B Grubu'nda Hırvatistan, Polonya ve ev sahibi takımlardan Avusturya'yla birlikte mücadele eden Almanya ilk maçında Polonya engelini 2-0'la aştıktan sonra ikinci maçında Hırvatistan'a 2-1 mağlup oldu. Çeyrek finale çıkma mücadelesinde son maçında ev sahibi Avusturya'yı 1-0 geride bırakan Almanya, grubunu 6 puanla ikinci sırada tamamlayarak çeyrek finalde A Grubu birincisi Portekiz'in rakibi oldu. Portekiz karşısında etkili bir oyun ortaya koyan Panzerler, rakibini 3-2 mağlup ederek yarı finalde A Milli Takım'ın rakibi oldu.
Almanya Milli Takımı geride kalan 4 karşılaşmada toplam 7 gol kaydederken kalesinde ise 4 gol gördü. 4 karşılaşmada rakip kaleye toplam 49 şut çeken Almanlar bu maçlarda 5 kez sarı kart, 1 kez de kırmızı kart gördüler. Ortalama yüzde 51 topla oynama oranı yakalayan Almanya, 4 maçta toplam 12 kez ofsayta maruz kalırken, 1938 pas yaptı ve bu paslarda yüzde 77 başarı sağladı. Rakiplerini 57 kez faulle durduran Panzerler 67 kez ise faule maruz kaldı.
Almanya'nın 1398 pasının 342'si uzun mesafeli pas olurken Almanlar bu paslarda yüzde 55 başarı oranı yakaladılar. Almanya kalecisi Jens Lehmann 92 kez uzun pas yaparak elde ettiği yüzde 45'lik başarıyla bu alanda takımının en etkili ismi oldu. Toplam 1136 kez orta mesafeli pas yapan Almanlar yüzde 83'lük başarı ortalaması yakalarken, Philipp Lahm, 257 pas ve yüzde 79'luk başarı oranıyla bu alanda Alman futbolcuların içerisinde ilk sırada yer aldı. 490 kez kısa pasa baş vuran Almanya'da Michael Ballack 60 pas ve yüzde 82'lik başarı oranıyla dikkat çeken isim oldu.
4 karşılaşmada ortalama yüzde 51 topa sahip olma oranı yakalayan Almanya, bu maçlarda toplam 47 atak geliştirdi. Bu atakların 21 tanesi Almanya'nın sol kanadından yapılırken, 13 atak sağ kanattan, 13 atak ise ortadan gerçekleştirildi.
Almanya Milli Takımı toplam 57 kez faule maruz kalırken, kendisine 14 kez faul yapılan takım kaptanı Michael Ballack bu alanda liderliği alırken, 67 kez yapılan faullerde ise Ballack bu kez 12 faulle yine liderliği kimseye bırakmadı.
Oynadığı 4 karşılaşmada sadece 4 gol yiyen Almanya bu gollerin 2'sini ceza sahası
içinden 2'sini ise ceza sahası dışından yedi. Almanya 16 ve 30. dakikalar arası 1, 31 ve 45. dakikalar arası 1, 61 ve 75. dakikalar arası 1 ve 76 ve 90. dakikalar arasında ise yine 1 gol yiyerek dikkat çektiler.
Almanların attığı 7 golün periyotlara dağılımı ise şöyle: 16-30 (3), 46-60 (1), 61-75 (2) ve 76-90 (1). Almanya'da Lukas Podolski attığı 3 golle turnuvanın takımı adına en golcü ismi olurken, Michael Ballack 2, Miroslav Klose ve Bastian Schweinsteinger ise 1'er gol atan futbolculardı. Almanların attığı gollerin 3'ü ceza sahası içinden atılırken, 4 gol ise ceza sahası dışından geldi.
Almanlar, 4 maçta toplam 49 şut çekerken, bu şutların 15'i ceza sahası içinden, 34'ü ise ceza sahası dışından geldi. 20 şut kaleyi bulurken, 21 şut ise kaleyi bulmadı. Almanları çektiği 8 şut ise defans oyuncularına yada kendi takım arkadaşlarına çarparak geri döndü. Almanya'da Lukas Podolsik ve Michael Ballack çektikleri 5'er şutla takımları adına en çok şut çeken isimler olurken, bunları 4 şutla Bastian Schweinsteinger ve 3 şutla Miroslav Klose izledi.
Almanya, 4 karşılaşmada toplam 20 korner kullanırken, kornerlerde 7 kez Torsten Frings, yine 7 kez Bastian Schweinsteinger ve 4 kez Lukas Podolski topun başına geçti.
Almanya 6 asistle dikkat çekerken Miroslav Klose ve Bastian Schweinsteinger 2'şer asistle takımlarının gol kazanmasında rol oynadılar.
Almanya Milli Takımı oynadığı 4 maçta 12 kez ofsayta düşerken, Mario Gomez 4 ve Miroslav Klose ise 3 kez ofsayta yakalandılar.
FENERBAHÇE
кαzιм кαzιм
utkujean
Yonetici
Forvet
Gol Kralligi : 1909
«
Yanıtla #34 :
25 Haziran, 2008, 13:06 »
22.28'e dikkat!
EURO 2008 yarı finalinde Almanya-Türkiye karşılaşması öncesinde Alman basını maçla ilgili haber ve yorumlara geniş şekilde yer vermeye devam ediyor.
Bild gazetesi, birinci sayfada, ''Poldi'nin yeni gol taktikleri'' başlığıyla verdiği haberde, Alman milli takımının golcü oyuncusu Lukas Podolski için, daha sert şut çekebilmesi amacıyla kan dolaşımını hızlandıran özel çoraplar getirtildiğini, bu oyuncunun penaltı atışlarını da çalıştığı belirtildi.
Alman teknik direktör Joachim Löw'ün, sistem değiştirerek forvette sadece Podolski ve Miroslav Klose'yi oynatacağı da ifade edilen haberde, Alman milli takımının maçın başından itibaren baskılı oynamayı da planladığı kaydedildi.
Tam bir sayfada ''Sonuçta dostluk yenecek'' başlığıyla bir taraftar posteri de veren gazete, bu posterin arka sayfasında da ''Haydi Berlinliler parti alanını titretin'' başlığıyla verilen haberde, çok sayıda Türk ve Alman taraftarın fotoğrafları yer aldı.
Berlin Eyaleti Başbakanı Klaus Wowereit da bu gazeteye yaptığı açıklamada, önemli olanın eğlenmek olduğunu, gerektiği takdirde Türkler için de sevineceklerini belirterek, yine de Almanya'nın maçı 2-0 kazanacağı tahmininde bulundu.
''Taraftarlar bugün tüm rekorları kıracak'' başlığıyla verilen diğer bir haberde de maçı kim kazanırsa kazansın Berlin'de büyük bir coşkunun yaşanacağı, Alman ve Türklerin eğlencelere birlikte de katılabilecekleri belirtildi.
Berlin'de yayınlanan ''B.Z'' gazetesi, birinci sayfada ''Ballack onları dışarı at!'' başlığıyla verdiği haberde, ''onları dışarı at'' anlamına gelen ''donner sie weg'' sözcüğü yerine ''döner sie weg'' şeklinde ifade kullandı.
-ALMANYA İÇİŞLERİ BAKANI-
Spordan sorumlu olan Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble de bu gazete için yazdığı bir makalede, Almanya ile Türkiye arasında ortak bir futbol geleneği bulunduğunu ve çok sayıda Alman teknik direktörün Türkiye'de görev yaptığını hatırlatarak, ülkede çok sayıda araca hem Türk hem de Alman bayrağı asılmasının, Almanya'yı daha da zenginleştiren karşılıklı saygı ve kültürel çeşitlilikten kaynaklandığını belirtti.
Büyük duygularla yaşanacak bir maçı izleyecek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Schaeuble, ''Sadece en iyi takım değil, Alman-Türk dostluğu da kazansın'' dedi.
Makalenin dip notunda, Schaeuble'nin maçı İsviçre'nin Basel kentinde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile birlikte izleyeceği ve maçı Almanya'nın 2-0 kazanacağına inandığı kaydedildi.
Gazetenin iç sayfalarında maçla ilgili bir haber ise Almanca olarak ''Bize güzel bir futbol şöleni yaşatın'' ve altında Türkçe olarak ''Sizden güzel bir futbol şöleni bekliyoruz'' başlıklarıyla verildi.
Gazetede ayrıca, Hamit Altıntop'un gazete okurları için ''Bu oyun hepimiz için büyük bir fırsat'' başlığıyla yazdığı bir makale yayınlandı.
Almanya'yı ikinci yurdu olarak gördüğü için bu maçın kendisi için özel bir anlam taşıdığını ve şu ana kadar kafasından binlerce düşüncenin geçtiğini belirten Hamit, formayı giydiği zaman kendisini tümüyle bir Türk gibi hissettiğini, ancak kendisine çok şey veren Almanya gibi ikinci bir vatanı olmasından dolayı da çok mutlu olduğunu ve Almanya'da yaşayan çoğu Türkün de kendisi gibi hissettiğini ifade etti.
Bu maçın çok önemli olduğunu, ancak Türklerle Almanlar arasındaki bağın bu maçın heyecanını kaldırabilecek güçte olduğuna inandığını kaydeden Hamit, kaybeden takımın taraftarlarının diğer takımı final karşılaşmasında desteklemelerini ümit ettiğini belirtti.
Almanya'nın favori olduğunu, ancak çok sayıda sakat oyuncunun bulunmasına rağmen bu maçı kazanmak istediğini ifade eden Hamit, futbolda her şeyin mümkün olduğunu ve bu karşılaşma sırasında Bayern Münih'de birlikte oynadığı arkadaşlarıyla karşılaşmaktan da büyük mutluluk duyacağını, maçın adil geçmesini dilediğini kaydetti.
-''ZAMAN GELDİ''-
''Frankfurter Rundschau'' gazetesi, ''Zaman geldi'' başlığıyla birinci sayfada verdiği haberde, Fatih Terim ile Löw'ün, saatlerine bakarlarken çekilmiş fotoğraflarını yan yana koydu.
Almanya ve Türkiye'nin iyi yanlarının birbiriyle kıyaslandığı gazetenin iç sayfalarında da hangi yanın diğerine üstün olduğu yönünde esprili şekilde anlatımlar yapıldı.
Atatürk ile Almanya Federal Cumhuriyeti'nin ilk Başbakanı olan Konrad Adenauer arasında yapılan kıyaslamada, bugünkü politikayı bile hala belirlediği gerekçesiyle Atatürk üstün gösterildi.
Almanya'daki açık yüzme havuzlarıyla hamam arasında yapılan kıyaslamayı, Türk temizlik kurallarının daha eskiye dayandığı gerekçesiyle hamam kazandı.
''Kölner Dom'' kilisesiyle İstanbul'daki Sultan Ahmet Camii arasındaki kıyaslamayı ise Köln'de ayrıca bir Sultan Ahmet Camii olduğu, ancak İstanbul'da ''Kölner Dom'' bulunmadığı için Köln kenti kazandı.
Meyhane ve kahvehane arasında yapılan kıyaslamayı da meyhaneye herkesin girebildiği gerekçesiyle meyhaneler kazanırken, tanınmış Alman yazar Günter Grass ile Orhan Pamuk arasında yapılan kıyaslamayı ise daha doğru tespitlerde bulunduğu gerekçesiyle Pamuk kazandı.
''İmparator'' başlığıyla verilen diğer bir haberde de Fatih Terim'in, ''Tüm dünya bizim Avrupa Şampiyonu olmamızı istiyor'' ve ''Oyuncular Fatih Terim'i seviyor ve onun için ateşten bile geçerler'' şeklindeki sözleri ön plana çıkartıldı.
Analistlerin Türk oyun sistemini keşfetmeye çalıştıkları da belirtilen haberde, Türk milli takımının rakiplerinin, oyunu kazandıklarına inandıkları bir anda Türk milli takımının hayret verici bir şekilde dönüş yaparak maçları kazandığı hatırlatıldı.
Türk milli takımının maç görüntülerini izleyen Hırvatistan takımının forvet oyuncusu Ivica Olic'in de ''Türkleri ne kadar fazla izlersem, o kadar daha az tanıyorum ve daha az anlıyorum'' şeklindeki sözleri aktarılırken, Hamit Altıntop'un da kendi oyunlarına bazen kendisinin bile şaşırdığını söylediğine işaret edildi.
Maçla ilgili haberi birinci sayfadan ''Bugün Berlin kazanacak'' başlığıyla veren ''Berliner Kurier'' gazetesi de bugün mutlaka bir Berlinli oyuncunun finale yükseleceğini belirterek, Alman milli takım oyuncusu Arne Friedrich'in Hertha BSC Berlin takımında oynadığını, Türk milli takımında oynayan Hakan Balta'nın da Berlin'de doğduğunu hatırlattı.
Gazetenin maçla ilgili haberinde, Alman milli takım kaptanı Michael Ballack'ın, ''Türkleri hafife almayacağız ve tüm konsantrasyonumuzla oynayacağız'', Hamit'in de ''Bir defa da önce öne geçmek harika olurdu'' şeklindeki sözlerine yer verildi.
-''ALMAN SAVUNMASININ SAAT 22.28'DE ÇOK DİKKAT ETMESİ LAZIM''-
''Die Welt'' gazetesi de ''Alman savunmasının saat 22.28'de çok dikkat etmesi lazım'' başlığını kullanarak, Türklerin sonuna kadar mücadele ettiklerini, karşılaşma ne kadar uzarsa Türklerin o kadar tehlikeli olduklarını yazdı.
Alman Futbol Federasyonu (DFB) uyum sorumlusu Gül Keskiner ise karşılaşmada oynayacak oyuncuların davranışlarıyla da örnek olmaları gerektiğini, bu sorumluluğun bilincinde olduklarını ümit ettiğini belirtti.
''Berliner Morgenpost'' gazetesi, ''Berlin büyük bir futbol şöleni kutluyor'' başlığı altında, başkent Berlin'de kurulan ''taraftar alanı''nda bu akşam yaklaşık 500 bin Türk ve Alman taraftarın beklendiğini kaydetti.
Gazetenin birinci sayfasında ayrıca, ''Futbol bizi birleştiriyor'' başlığı altında Türkçe ve Almanca bir makale yer aldı.
Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü olan 1. FC Köln teknik direktörü Christoph Daum, ''Stuttgarter Zeitung'' adlı gazeteye yaptığı açıklamada, Türkiye ile Almanya arasında oynanacak karşılaşmayı bir boks maçına benzeterek, Türklerin savunmayı bırakmayacaklarını ve yumruklarını aşağıya indirmeyeceklerini belirtti.
Almanya'ya karşı alınacak bir galibiyetin çok yüksek değere sahip olacağını ifade eden Daum, Türkiye'de futbolun AB'ye üye olmaktan daha önemli görüldüğünü savundu.
FENERBAHÇE
кαzιм кαzιм
Lxstany
Teknik Direktor
Kaptan
Gol Kralligi : 59
«
Yanıtla #35 :
26 Haziran, 2008, 01:39 »
Finalhedefimiz böyle bitmemeliydi! EURO 2008′de yarı final mücadelesinde Milli Takımımız, Almanya’ya son dakikada yediği golle 3-2 mağlup oldu ve şampiyonluk şansını kaçırdı.
St. Jacob Park’ta ilk yarısı 1-1′lik eşitlik ile sona eren karşılaşmada gollerimiz 22. dakikada Uğur Boral ve 86. dakikada Semih’ten gelirken, Almanya’nın golleri 26. dakikada Schweinsteiger, 79. dakikada Klose ve 90. dakikada Lahm’dan geldi. Böylece Almanya ilk finalist oldu. Almanya, 29 Haziran Pazar günü Viyana Ernst Happel Stadion’da İspanya-Rusya karşılaşmasının galibi ile final karşılaşmasına çıkacak.
Düşünün… Kart cezalıları Arda Turan, Emre Aşık, Tuncay Şanlı ve Volkan Demirel… Sakatlıkları bulunan Servet Çetin, Nihat Kahveci, Emre Güngör ve Emre Belözoğlu… Neredeyse kadronun yarısı… Yedek kulübesinde ise forma giyebilecek konumda sadece 4 futbolcu. İşte Ay-Yıldızlı takımımız böyle çıktı sahaya… Ve Millilerim onca eksiğine rağmen mükemmel bir futbol ortaya koydu. İlk golü bulduğu maçta, 79. dakikada geriye düştü. Yılmadık eşitliği 86′da yakaladık, ama 90. dakikada Lahm’ın golüne engel olamadık ve hak ettiğimiz finalden uzak kaldık.
11 ASLAN SAHADA…
EURO 2008′de müthiş bir mücadele örneği sergileyerek yarı finale geldik. Ay-Yıldızlı ekibimizin Teknik Direktörü Fatih Terim, birçok sakat ve cezalı oyuncumuzun yokluğuna rağmen 11 aslanı sahaya sürdü. Terim, Almanya karşısında kalede Hırvatistan maçının kahramanı Rüştü, savunmada Sabri, Gökhan Zan, Hakan Balta ve stoperlerimizin yokluğunda Mehmet Topal’ı Gökhan Zan’ın yanında savunmada oynatırken, orta sahada Hamit, Aurelio, Ayhan, Uğur, Kazım beşlisine, ileri uçta ise Semih Şentürk’e şans verdi. Sakat veya cezalı oyuncusu bulunmayan Alman Milli Takım’ında ise teknik direktör Joachim Löw, kalede Lehmann, savunmada Friedrich, Lahm, Mertesacker ve Metzelder, orta sahada Rolfes, Hitzlsperger, Ballack, Schweinsteiger ve Podolski, forvette ise Klose’ye görev verdi.
FUTBOL OLARAK EZDİK…
Maçın kesin favorisi olarak gösterilen Almanya, Busacca’nın ilk düdüğüyle birlikte maçın masa başında kazanılmadığını anladılar. Milli Takımımız, ilk 45 dakikada mükemmel bir oyun ortaya koydu. Baskılı futbolumuz, Almanları şaşkına çevirdi. Üst üste pozisyonlara girdiğimiz ilk yarıda yalnızca bir golle yetindik, bu yarıda farkı açmak içten bile değildi. İlk yarıdaki futbol final için hepimizi ümitlendirdi. Almanlara istatistiklerde de büyük üstünlük sağladık. Gol girişimlerinde 11′e 2, kaleyi bulan şutlarda 7′ye 1, topa sahip olmada yüzde 55′e 45 ve kornerlerde 5′e 2 üstünlüğümüz vardı.
ALMANLARI ŞAŞKINA ÇEVİRDİK..
A Milli Futbol Takımımız maçın başında kendi yarı sahasında Almanya’yı önce tartarak oyuna başladı. Orta sahada yaptığımız pres ve kaptığımız toplar ile güvenimiz yerine geldi. Karşılaşmanın ilk tehlikeli atakları da Ay-Yıldızlı takımımızdan geldi. Almanlar beklemedikleri bu iyi oyun karşısında şoka uğradı. Karşılaşmanın ilk tehlikesini de Kazım Kazım ile yakaladık. Kazım 7. dakikada yaklaşık 25 metreden çok sert vurdu, top kaleci Lehmann’ın kucağında kaldı. Bu şut Almanlara adeta bir gözdağıydı. Bu tehlikenin üzerinden bir dakika geçmişti ki bu kez Hamit ile gole çok yaklaştık. Alman ceza sahası içinde pres yapan Hamit, Lahm’dan topu kaptı ve kaleci Lehmann ile karşı karşıya kaldı. Hamit dengesiz pozisyonda ayağının üzeriyle topa vurdu, Lehmann bu tehlikeyi ayaklarıyla uzaklaştırdı. Bir çok eksik oyuncumuz olmasına rağmen Ay-Yıldızlı formayı giyen her oyuncumuz müthiş bir mücadele gösterdiler. Dakikalar 15′i gösterdiğinde ise golümüze direk izin vermedi. Organize geliştirdiğimiz atakta, Ayhan Kazım’a indirdi, ceza sahası içinde topla buluşan Kazım çok sert vurdu, top üst direkten geri döndü.
GOL GELİYORUM DEDİ…
Kaçan pozisyonlarımız ve direkten dönen topumuz gelecek golümüzün habercisiydi. 22. dakikada sağ kanattan ayağa paslarla çok etkili geldik, Ayhan topu Sabri’nin önüne bıraktı, Sabri ceza sahasına çok iyi bir orta yaptı, Kazım zor pozisyonda vurdu top üst direkten döndü, dönen topa Uğur Boral ayak koydu, Lehmann’ın bacaklarının arasından geçen top ağlara gitti. Ve goollllllll……
BİR KEZ GELDİLER GOL OLDU…
Golün moraliyle Alman kalesinde daha çok gözükmeye başladık, sağlı-sollu ortalarla ikinci golü bulmak için yükleniyorduk. Ama bu heyecanımız pahalıya patladı. İkinci golü bulmak için çok adamla kazandığımız kornerde Alman ceza sahasına yüklendik, dönen topta Almanlar kontra atağa kalktı, 26. dakikada Podolski sol kanattan ceza sahamıza yerden ortasını yaptı, Schweinsteiger ayak koydu ve topu ağlarımıza gönderdi.
ALMANLAR DEĞİŞİKLİK İLE BAŞLADI…
İlk yarısı futbol olarak takımımızın üstünlüğü ile geçen karşılaşmanın ikinci yarısına Almanlar oyuncu değişikliği ile başladı. İlk yarıda Ayhan ile girdiği hava topu mücadelesinde kaşı açılan Rolfes yerini Frings’e bıraktı. İkinci yarıda daha kontrollü bir futbol oynadık ve Almanlar bu yarının başında kalemizde daha çok gözükmeye başladı. 60. dakikadan sonra oyunda yeniden dengeyi sağlamaya başladık. Yine o ilk yarıdaki güzel oyunumuzu sergilemeye başladık ve ayağa paslarla rakibi yine kendi yarı sahasına çekilmek zorunda bıraktık. Oyunda üstünlüğü ele geçirdiğimiz dakikalarda kalemizde 79. dakikada golü gördük. Yediğimiz golden iki dakika sonra Terim oyuna müdahale etti ve Ayhan’ı kenara alıp Mevlüt’ü sahaya sürdü. Bu değişiklik ile de yetinmeyen Terim, 84. dakikada Uğur Boral’ın yerine Gökdeniz’e gol bulabilmek için görev verdi.
NEDİR BU HAKEMLERDEN ÇEKTİĞİMİZ!
EURO 2008′in ilk maçından beri hakemlerden yana şansımız hiç gülmedi. Portekiz maçıyla başlayan hakemlerin aleyhimize kararları, Almanya maçında doruğa ulaştı. İsviçreli Massimo Busacca, adeta İsviçre’yi elememizini intikamını alıyordu. Tüm pozisyonlarda takdir hakkını Almanlardan yana kullanan İsviçreli hakem, tüm tehlikeli ataklarımızı, saçma faul kararlarıyla kesti. Hakemin bizim yanımızda olduğu tek karar, Lahm’ın ceza sahamıza gireceği sırada, Sabri ile girdiği ikili mücadele sonrasında devam kararı vermesiydi.
BÖYLE GOL YENİR Mİ!
Oyunda üstünlüğü ele geçirdiğimiz dakikalarda kalemizde inanılmaz kötü bir gol gördük. Almanlar yarı sahamıza gelmeyi bile düşünmüyordu, kaptırdığımız topta Lahm ile 79. dakikada sol kanattan geldiler. Lahm’ın yaptığı ortada Mehmet Topal ve Rüştü zamanlama hatası yaptı ve Klose’ye kafa vurdurduk ve top ağlarımıza gitti. İki oyuncumuzun büyük hatası kalemizde golü görmemize neden oldu.
BİR TÜRKİYE KLASİĞİ…
Almanlar maçın bitimine 11 dakika buldukları golle, finale çıkdıklarını zannettiler ama unuttukları birşey vardı, biz Türk’tük. 86. dakikada Sabri sağ kanattan çok iyi geldi, mükemmel bir çalımla Lahm’ı geçti, yerden ön direğe kestiği topa Semih ayak koydu ve topu ağlara gönderdi. İşte yine geri geldik.
BU GOL HESAPTA YOKTU…
A Milli Futbol Takımımız, hak ettiği finale 90. dakikada yediği golle veda etti. Almanlar’ın son dakikada gelişen atağında Lahm ceza sahamız içinde kalecimiz ile karşı karşıya kaldı, vuruşu ağlarımıza gitti. Hepimiz yıkılmıştık. Maçın son anlarında Tümer’in düşürülmesiyle kaleye uzak bir noktadan frikik kazandık. Ancak atışı kullanan Tümer topu üstten auta gönderince, umutlarımız eridi ve sahladan 3-2 yenik ayrıldık.
Ama olsun. Müthiş bir futbol sergiledik, taraflı tarafsız herkesin alkışını aldık ve turnuvada gönüllerin şampiyonu oldu. Hepinizin alnınızdan öpüyoruz çocuklar…
Futbol Aşktır! Aşk Futboldur!
Sayfa:
1
2
[
3
]
Futbolaktif Futbol Forumu
|
Futbolaktif
|
Arsiv