Malatyaspor'da, olağanüstü kongre, çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 30 Ağustos'a ertelendi.
Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Malatyaspor'da, olağanüstü kongre, çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 30 Ağustos'a ertelendi.
Malatyaspor'un Sabancı Kültür Merkezi'nde yapılacağı ifade edilen kongresinin, yaklaşık 5 saat yapılması beklendi.
Başkan adayı olacağı belirtilen Cengiz Günaydın ile mevcut yönetim ve Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, kongrenin düzenleneceği salondaki bir odada toplantı yaptıkları bir sırada içeri giren Malatyaspor taraftarları ve toplantı yapanlar arasında tartışma ve arbede yaşandı.
Bu sırada odada bulunan CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, odanın camından dışarı çıkarak kongrenin yapılacağı salonu terketti.
Cengiz Günaydın, Sabancı Kültür Merkezi'nden ayrılırken, adaylıktan vazgeçtiğini söyledi.
Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın da, kongre salonundan ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, çoğunluk sağlanamadığı için kongrenin 30 Ağustos'a ertelendiğini bildirdi.
Akın, şöyle konuştu:
''Malatyaspor sevenlerine, Malatyaspor yönetimine gelmek isteyenlere karşı daha anlayışlı olmalarını tavsiye ediyorum. Kimini döverek, kimini de söverek yönetime talip olanları vazgeçirirsek yarın Malatyaspor çok daha sıkıntılı günlere girer. Bunun mesuliyetinin altında da bunu sağlayanlar ezilirler. Onun için bütün arkadaşlarımı, hemşehrilerimi itidale çağırıyorum. Malatyaspor'u yönetmek üzere talip olan başkan ve yönetim kurulu üyelerine gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğine de inanıyorum.''
Mevcut yönetimle Malatyaspor eski başkanlarından İlhan Kavuk'un yeniden başkan olmasını da görüştüklerini ifade eden Akın, ''İlhan Kavuk'un yeniden yönetime gelmesi için arkadaşlarımız özellikle çok gayret gösterdiler. Hatta arkadaşlarımız yeniden kendisiyle görüştüler, ancak İlhan Kavuk, kulüp başkanlığını düşünmediğini söyledi'' diye konuştu.
Akın, Malatyaspor'a en çok destek veren belediye başkanı olduğunu vurgulayarak, ''Hukuki zeminler üzerinde yapılabilecek her türlü yardımı yapmış durumdayız. Bundan sonrası için maddi katkıda bulunma imkanımız tükenmiştir. Ancak Malatyaspor sevdalısı yöneticiler olarak Malatyaspor'a, manen elimizden geldiği kadar hizmet etmeye devam edeceğiz'' dedi.
Akın'ın, kongrenin yapılacağı salondan ayrılmasının ardından Kenan Kalı başkanlığındaki mevcut yönetim, kendi arasında yaklaşık yarım saat süren bir toplantı yaptı.
Toplantının ardından Malatyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Ali Cengiz, Cemal Akın ile birlikte Malatyaspor'a nasıl bir yönetim oluşturabileceklerini görüştüklerini ifade ederek, ''Maalesef kimilerini döverek kimilerini de söverek gönderdik. Onun için bu şartlarda Malatyaspor Kulübü'nde hizmet edebilecek yöneticinin bulunmasında sıkıntı olacak. Kenan Kalı başkanlığındaki mevcut yönetimin de, bu şartlarda görevinden istifa ettiğini belirtmek isterim'' dedi.
Bugün yaşanan arbededen sonra kimsenin Malatyaspor Kulübü Başkanlığı'na talip olmayacağını belirten Cengiz, şunları kaydetti:
''Mevcut yönetimin bu ekonomik yükün altından kalkamayacağı hepimizin malumu. İnşallah 30 Ağustos'a kadar birileri çıkar. Ama bence Malatyaspor sahipsiz kaldı. Bunu üzülerek söylüyorum. Bu yaşanan olaylardan sonra Malatyaspor'a kimse, değil başkan, yönetici dahi olmak istemiyor. Yoksa dün akşam Malatyaspor Kulübü Genel Kaptanı Vural Sarıcı başkanlığında da bir yönetim oluşturmaya çalıştık.''