SADULLAH ERARSLAN ÖZEL RÖPORTAJI
Biraz kendinden ve futbol hayatının ilk yıllarından bahseder misin?
SADO: 3 kardeşiz ve ailenin en ufak çocuğu benim. Babam özel bir şirkette muhasebecilik yaptıktan sonra emekli oldu. Ben 15 yaşında Turgutluspor’un alt yapısında futbola başladım. 2002 yılında Ticaret Lisesinden mezun oldum aynı sene Turgutluspor’da 2002 yılında profesyonel oynadım. Profesyonelliğimin ilk yılları Turgutluspor açısından iyi geçmeyen yıllar oldu. İlk senemde 3.lige daha sonra amatör kümeye düştük. Tavşancıl’ın 3.ligden çekilmesiyle amatör kümede oynamadan aynı yıl Turgutluspor ile 3.ligde oynamaya devam ettik. O sene ligi 4.bitirdik. Ertesi yıl gene büyük umutlarla lige başlamıştık ama 5 maçta 1 puan alınca 5. maçın sonunda hocamızın görevine son verilerek yerine İsmail Ertekin hocamız getirildi. Ve o seneyi İsmail Hoca ile birlikte Şampiyon olarak 2.lige çıktık.
Bozüyükspor ile ilgili ilk izlenimlerin nelerdir ?
SADO: Kendi memleketim Turgutluspor’da da yıllarca oynadım ama Bozüyük’te ilk geldiğim günden beri insanların samimiyeti ve yaklaşımları bana çok sıcak geldi. Ve böyle ortam bulduğum için mutlu oldum. Takım arkadaşlarımla birlikte çok faydalı bir kamp geçirdiğimiz için ve futbolcu arkadaşlarımın birbirlerine karşı samimiyetleri ve iyi niyetleri de eklenince Bozüyükspor futbol takımı olarak bir kolej takımı havasına büründük. Tam bir aile ortamı oluşturduk. Bu arkadaşlık ve aile havası ortamı eminim ki bizleri Bozüyükspor olarak başarıya götürecektir.

Bolu kampı ile ilgili neler söylemek istersin ?
SADO: Faydalı bir kamp dönemi geçiriyoruz. Öncelikle burada aldığımız galibiyetlerin çok fazla önemi olmadığını düşünüyorum. Önemli olan hocamızın verdiği taktikleri ve oturtmaya çalıştığı sistemi bu maçlar boyunca ne kadar yerine getirebildiğimiz önemli. Hazırlık maçlarındaki galibiyetlerimizi ligde de aldığımız sürece kendimizi başarılı kılacağız.
Sado sence nasıl bir tip futbolcudur, sahada neler yapar ?
SADO: Dışardan görüldüğünde sakin duran bir yapım olmasına rağmen sahanın içinde kazanmak adına hırslı bir futbolcuyumdur. Orta sahada yeteneklerim olduğuna inanıyorum ama genel anlamda takım oyunu oynayan bir futbol karakterine sahibim. Aslında bu soruya kendi adıma cevap vermek yerine taraftarın beni seyrettikten sonra benim hakkımda ne düşündüğü ve nasıl bir izlenim bıraktığım ve takıma ne kadar faydalı olduğum önemlidir.
Dünya ve Türk futbolunda beğendiğin ve örnek aldığın futbolcular kimlerdir ?
SADO: Türk futbolcularından en çok Emre Belözoğlu’nu beğenirim. Takım içindeki oynadığı futbol açısından Emre’yi kendime hep örnek almışımdır. Yabancı futbolculardan da Seedorf’u çok beğenirim. Seedorf her şeyiyle tam bir takım oyuncusu.

Sado futbol dışında neler yapar ?
SADO: Futbol dışında genelde eşimle beraber zaman geçiririm. Beraber sinemaya gideriz. Eşimin bana verdiği destek benim başarılı olmamda çok önemli bir faktör. Eşimin destekleri bana her zaman extra güç vermiştir.
2005 yılında Turgutluspor’dan Bursaspor’a transferin gerçekleşti. Daha sonra Bursaspor’da oynayamadan tekrar Turgutluspor’a dönmek zorunda kaldın. Bu transferinden biraz bahsedermisin ?
SADO: İsmail hocanın tavsiyesiyle Bursaspor, Turgutluspor ile şampiyon olduğumuz senenin ilk yarısında sürekli beni seyrettirdi. Devre arasında da beni Bursaspor’a transfer etmek istediler. Transferim Bursaspor’a gerçekleştikten sonra benim haberim oldu. Bursaspor’a transfer olduğumu İsmail hoca tarafından bana söylendi. Bursaspor futbolcusu olduğum ve sezon sonuna kadar da Turgutlu’da oynamaya devam edeceğimi söyledi. Sezon sonu geldi, sözleşme imzaladığımız Bursaspor Başkanı Erkan Körhistan görevinden ayrılıp Levent Kızıl yönetimi göreve gelince benim de Bursaspor’daki transferimde sorunlar çıktı. O dönemin teknik direktörü Raşit Çetiner ile bir görüşmem oldu. Raşit hoca beni takımda görmek istediğini ancak kadroya girme konusunda bir garanti veremem deyince sözleşmemde de o sezon Bursaspor’da oynamazsa Turgutluspor’a geri döner diye bir madde konduğu için bu şartlar altında aynı sezon Bursaspor’da oynayamadan Turgutluspor’a geri dönmek zorunda kaldım.
Takımı gördün, 2.ligi de biliyorsun, sence bu sezon 2.ligde ne yaparız. Taraftara bir mesajın var mı ?
Şampiyon olacaz demek için çok erken. Sonuçta maçlar oynanmadan kazanılmıyor. 2.lig de maç kazanmak için inanmak gerekiyor. Bu lig de kim daha çok inanıyorsa o kazanıyor. Grubumuzdaki takımlardan 4 tanesini geçen sezon yükselmede ve play off oynamış olması bizi hiç ilgilendirmiyor. Gruptaki hiçbir takımın diğerinde çok farkı olduğunu düşünmüyorum. Taraftarlarımıza da şunu söylüyorum. Onlara zevk veren futbol oynamak için takımdaki tüm arkadaşlarım ellerinden gelenden fazla mücadele ederek lig sonunda lacivert beyaz bayrağı sahanın ortasına dikeceğiz. Yeter ki taraftarlarımız bizlere inansınlar ve her maçımıza gelerek tribünden bizleri destekleyerek sahada bizlere güç versinler.
Bu röportajdan dolayı bizde Sado’ya teşekkür ediyoruz.