Eskişehir'de güven tam
Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Gençlerbirliği maçında yapılabilinecek bütün hataları yaptıklarını söyeleyerek, "Sivasspor maçında herkes üç kişilik oynayacak. Bu maçı yüzde yüz kazanacağız" dedi.
Deplasmanda Gençlerbirliği'ne 3-1 yenilen Eskişehirspor, kendi sahasında oynayacağı Sivasspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Gençlerbirliği maçında yapılabilinecek tüm hataları yaptıklarını belirtti. Futbolcularının yaptıkları hataların farkında olduklarını kaydeden Çalımbay, bu hafta kendi sahalarında oynayacakları Sivasspor maçında her fuitbolcunun 3 kişilik bir oyun sergileyeceğini söyledi. Sivasspor maçını yüzde yüz kazanacaklarını öne süren Rıza Çalımbay taraftarlardan biraz daha sabır isteyerek şöyle konuştu:
"Gençlerbirliği maçında böyle bir sonucu ben de beklemiyordum. Futbolcular kapasitelerinin çok altında oynadılar. Aslında biz de net gol pozisyonlarına girdik. 80'nci dakikada gol attık, 83'ncü dakika da kaçırdık. Bu golü atabilseydik oyunun kaderi değişebilirdi. Hiçbir futbolcu kötü oynamak için sahaya çıkmaz. Bu yenilgiyi bekleyenler var gibi. Yavaş yavaş kusmaya başladılar. Bu takım çok yeni. Pozisyonlara giriyoruz ama bir türlü değerlendiremiyoruz. En büyük ihtiyacımız destek. İyi günde herkes destek olur. Hazırlık maçlarımız dahil olmak üzere ilk kez yenildik, ilk kez gol yedik, ilk kez gol attık. Yenilgimize kesinlikle suni çim mazeret olamaz. Kurtardığımız penaltı da defansın büyük hatası vardı. Biz buraya 3-5 maçlık gelmedik. Trabzonspor'un bir futbolcusuna verdiği para kadar bir bütçe ile takım kurduk. Sivasspor maçını yüzde yüz kazanacağız. Herkes 3 kişilik oynayacak. Lig daha yeni başlıyor. Herşey sahada bitiyor. Bir kaza atlattık. Bu kazadan da dersimizi aldık. Futbolcularımın hepsi hatalarını kabul etti. Önemli olan bu seneyi atlatmak. Ondan sonra Eskişehirspor'un sırtı yere gelmez. Bizi eleştirirken biraz daha inseflı olmanızı istiyoruz. Ben Eskişehirspor'u çok seviyorum ve takımıma sonuna kadar güveniyorum. "
Golcü futbolcuları Lovrek'in daha önce oynadığı suni çimde sakatlık geçirdiğini, bu yüzden de Gençlerbirliği maçında forma giymek istemediğini anlatan Rıza Çalımbay, " Bana maçtan önce bu sahada oynamak istemediğini söyledi. Ben de bir maç için Lovrek'i kaybetmek istemedim. Şu anda en büyük sıkıntımız gol atmak. Maça on dakika kala Vali Kadir Çalışıcı ve Başkan Halil Ünal soyunma odasına girdi. Çok güzel bir atmosfer vardı. Ne olduysa golü yedikten sonra oldu. İğne batırılmış balon gibi olduk. Bizim bir lidere ihtiyacımız var. Sadece kaptan Sezgin ile olmuyor. Orta sahaya bir oyuncu isteğimizin olduğunu yönetime iletmiştik. Kulübün maddi imkanları nedeniyle devre arasına kadar bu kadro ile yola devam edeceğiz. Yapabileceğimiz bütün hataları Gençlerbirliği maçında yaptık. "
ZEYDAN: "FUTBOLDA YENMEK DE VAR YENİLMEK DE"
Eskişehirspor Basın Sözcüsü Rıza Zeydan ise, Sivasspor maçı ile galibiyet serisini yakalayacaklarını söyledi. Zeydan düzenlediği basın toplantısında Gençlerbirliği yenilgisine üzüldüklerini belirtti. Hiçbir mazaretin arkasına sığınmadıklarını kaydeden Zeydan şöyle konuştu:
"Ankara'dan hoş olmayan bir sonuçla döndük. Futbolda yenmekte var, yenilmekte. Biz bu maçta takımımızı tanıyamadık. Lige verilen ara belki futbolculara yaramadı. Ama bu mazeret olamaz: Futbolcularda bunun bilincinde. Sezonun daha başı ve bu maçın telafisi var. Sivas maçı ile galibiyet serisini yakalayacağımıza inanıyorum. Takımımız ve teknik kadroya güvenimiz tam. Önümüzde Anadolu derbisi denilebilecek Sivasspor maçı var. Sivasspor geçen sezon Türkiye'nin kalbinde taht kurdu. Bu maçta taraftarlarımız bizi yalnız bırakmasın. Bu maçta futbolcularımız akıllarını başlarına toplayacaklar. Onlar için onur ve gurur maçı olacak. Bilet fiyatlarını ise, açık tribün 25 YTL, kapalı tribün 50 YTL, VİP tribünü de 100 YTL olarak belirledik."
16.09.2008
Kaynak : DHA