forzasivas
Idareci
Orta Saha

Gol Kralligi : 2

|
 |
« : 12 Kasım, 2007, 18:13 » |
|
 Bülent Uygun 'Benim oyuncularım, her zaman sahaya yüreklerini koyarak mücadele ediyorlar. Tek amacım Sivasspor’u şampiyon yapıp, Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kaldırmak.'
Bu sezon ligde aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken, Beşiktaş’ı da ligde devirdikten sonra maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan Sivasspor kapılarını Fanatik’e açtı. Oynadığı futbolla ‘Acaba bu sene bir mucize gerçekleşip, yıllar sonra Anadolu’dan 2 bir şampiyon çıkacak mı?’ dedirten Yiğido’nun teknik direktörü Bülent Uygun, Beşiktaş taktiğini oyuncularına ezberletirken, Fanatik de bu tarihi anın her saniyesini sizler için takip etti. Bülent Uygun, başarısının altındaki sırları bütün içtenliğiyle bizlerle paylaştı. İşte ‘Asker’ Bülent’in ağzından Sivasspor:
‘Biz çok farklıyız’ Şifremiz şu; her başarılı sonuçtan sonra ‘Daha iyisini nasıl yaparız’ diye düşünüyoruz. Çok sıkıntılar çekiyoruz. Oyuncularım paralarını alamasalar da yürekleriyle motive oluyorlar. ‘Acaba ben mi çok iyi motive ediyorum’ diye düşünüyorum ama oyuncuların kafaları çok rahat. İdmanlarımızı bilimin ışığında gerçekleştiriyoruz. Bizim tekniklerimiz benzerlerinden çok farklı. Ama bunu tüm detaylarıyla anlatmam yanlış olur.
‘Daha çok savaşacağız’ Kendimi henüz başarılı görmüyorum. Benim amacım Sivasspor’u şampiyon yapıp, Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kaldırmak. Kim Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olmak istiyorsa, ben buradayım, göreve hazırım. Kendime, ekibime ve futbol anlayışıma çok güveniyorum. Takımda şu an büyük eksiklerimiz var. Kalecimiz ile birlikte Diallo da 2 ay bizden ayrı kalacak. Ama bunlar sorun değil. Çünkü takımda herkes fazlasıyla hazır durumda. Şimdilik bir orta saha oyuncusuyla anlaştım. Daha geniş bir kadro isterim ama imkanlar bu kadar, ne yapayım? Bu başarımızı sürdürmek için elimizden geleni yapacağız. Gerekirse de mucizeler yaratacağız.
Ersun Yanal örneği Ersun Yanal ile kıyaslanmam için bir yorum yapamam. O geçen sezon 9 hafta Manisa’yı başarıdan başarıya koşturdu. Ama sonrası... Ancak bu asla Ersun Hoca’nın başarısız olduğu anlamına gelmez. Türk hakemleri daha profesyonel olmalı. Ne yazık ki hakemlerimiz 4 büyüklerin maçlarında fazlasıyla etki altında kalıyorlar. Etkilenmeyen hoca var diyen yalan söyler. Bir kez daha söylüyorum. Mehmet Yıldız’ı alan takım kesinlikle şampiyon olur. Kendisinin bonservisi 5 milyon Dolar’dır. Mehmet bambaşka bir oyuncu ve onun gibisi ne yazık ki Türkiye’de kalmadı. Ayrıca çok da iyi bir profesyonel.
|