forzasivas
Idareci
Orta Saha

Gol Kralligi : 2

|
 |
« : 12 Kasım, 2007, 18:07 » |
|
Sokakta : - İyi günler Emmii, saatın var mıydı ? - He canuum var, 3' ü çeerek geçiyor. - Saolasın Emmi.
Yolda : - Aalen hele Gardaş, şuna bi el atahk hele yav, - Ne demek Gardaş, gaç hele neyi varımış bi bahahk. - Nebliiim, birden istop etti. - Hmm... Marş basmıyor, bi iteleyehk hele belki çalışır : Haydi bismillah... - Çalışmıyor Gardaş, sen aha beyle bekle, ben bi tamirci bulup getiriyim. - Saolasın Gardaş...
Çarşıda : - Afedersiniz, şu adrese nasıl gidebilirim ? - Ver bi bahıyım Bacım, neresiymiş ? Memmeeeeed, elindeki işi bırak oğlum, aha bu Bacımıza yardımcı olahk, sevaptır. Çivteminare' nin hemen arkasına bi götürüver. - Hemen usta, buyrun Teyze gidelim.
Otobüste : - Anacıım, buyur otur ayahda galma. - Sağolasın evladım, otursaydınız.. - Ne demek Anacım, siz ayahdayken ben nasıl otururum ? - Allah razı olsun evladım. - Cümlemizden Anaa.
Pazarda : - Yoven, şu poşetleri taşımama bi yardım edermisin ? - Ne demek Dayı, başım gözüm üstüne. - Şu sokağın başına kadar gidersek yeter yoven. - Yooo... olmaz Dayıı, evinize kadar götürürüm. - Varolasın delikanlı. - ...vs...vs...
Buna benzer enstantaneler ve diyaloglar, Sivasımızın yollarında, çarşısında, pazarında...vs çok yaşanır. Enstantanelerde, hep yardımseverlik görünür. Diyaloglarda, hep saygı vardır. Hitaplarda, hep Emmi, Dayı, Ana, Bacı, Gardaş lafları geçer. Bizim çarşımız-pazarımız başka çarşılara benzemez. Bizim çarşı pazarımızda öyle Herkeze Karşı gelinmez...! Sevgi vardır, saygı vardır...!
- Naber Moruk ? - Git işine be Moruk, - Hey Adamım, dün gece koptuk, - Moruğa bak bee, kalkmıyorum işte, ayakta git. - ...
Gibi medeniyetten ve insanlıktan nasibini almamış, Büyüğüne de küçüğüne de moruk diyen ruhsuz bir nesil bulamazsınız bizim çarşımızda pazarımızda.
Yaşıtlarımız; Ya Gardaşımızdır, ya da Bacımız (yabancı olsalar bile...!) Büyüklerimiz ise; Ya Emmimiz-Dayımız Ya da Anamız-Teyzemiz dirler.
İnönü stadında :
''SİVAS' LI AYILAR, İSTANBULDA NE ARAR'' diyen zavallılara sesleniyorum :
Dayılar aradığını buldu; Ayılar hala aramada ve arayışta.
Bizde Dayı çooook Sizde de Ayı çooook
Hemi de kıvıran cinsten...! __________________
|